Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Miałyście super spotkanie aż Wam zazdroszczę:D
Róże bujnie ci kwitną, ja też nie przepadam za płatkami dlatego gdy widzę że zaczynają przekwitać obcinam zaraz ale i tak zawsze trochę zleci na dół. W tym roku róże to szaleją,giganty mi takie wyrosły ;:oj
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ładne zdjęcia bardzo optymistyczne :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, faktycznie Wasze rejony sa w tym roku nawiedzane przez nawałnice. U mnie raczej spokojnie. A teraz wręcz susza.

Józiu, ale czego się nie robi dla pieknego kwitnienia? Ja tam nie chciałabym samego zielonego. Smutno by było. W dodatku ja już nie umiem siedzieć. Dzisiaj też popracowałam.

Aniu, staram się sadzić tak, że zawsze coś kwitło. Dlatego u mnie taki tłok.

Renatko,
ale to nie u mnie taki piekny dywan, tylko u Józia. U mnie prawie wszystkie płatki spadaja na rabaty, więc ich nie widać :D

Tereniu, niestety ja z wrażenia żadnych fotek nie robiłam. Może goście?
Ostatnia róża to Bonica, róża niezawodna.

Jula, ja tez jakoś nie zwracam uwagi na te płatki. Szczególnie, że one najczęściej u mnie spadają gdzieś na tył rabaty, bo większość róż mam w drugim planie

Gosiu, faktycznie niektóre pachną obłędnie. Taka na przykład Comte de Chambord, Mary Rose, a ostatnio Jaqueline de Pure.

Maryniu, tak, Bonica to róża, która powinna znaleźć się w ogrodzie każdego. Niezawodna, ciągle kwitnąca. Tylko nie pachnie, ale mnie to nie przeszkadza. Największą zaletą róży jest dla mnie trwałość kwiatów i żeby była zdrowa.

Saro, spotkanie bardzo miłe.
U mnie też róże szaleją :tan

Ewo, chyba wszędzie teraz jest dużo optymistycznych zdjęć. Wszystko co kwitnie cieszy oczy. Uwielbiam kwiaty i nawet stoczyłam o nie bój z m, bo on z kolei ich nie cierpi, ale postawiłam na swoim :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
No właśnie, dobry rok dla róż. Nawet moje okaleczone zbierają się do życia. :lol:
Co do Gebrüder Grimm - mnie też niezbyt mi się podoba, choć kwitnie bardzo obficie. Grüß an Aachen mam trzy, rosną sobie na małej, okrągłej rabatce i faktycznie kwiaty mają ogromne jak na taki delikatny krzaczek.
Czy możesz coś więcej powiedzieć na temat Iceberg? Chodzi mi przede wszystkim o jej zdrowotność. Miałam białą NN i podejrzewałam, że jest to właśnie Iceberg. Już jej nie mam, poległa od oprysków eMa. ;:174
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu czytam że spotkanie miałyście bardzo udane ;:162 to zawsze cieszy.

Pięknie rośnie wszystko, lilijki zaczęły swój pokaz, różyczki obsypane kwieciem, nawet liliowce zaczęły, ten żółty jest fajny
Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze:
Obrazek
Lato czas spotkań ;:oj Dziewczyny już takie są, a łopatka nie gadaj przyda się :lol: Ta kompozycja powyżej zrobiła na mnie ogromne kolorystyczne wrażenie, uwielbiam je! To krwawnik i ...co? :lol: Chodzi o różycę?
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Małgoś...toto u mnie to szkarłatka amerykańska.Przyszła od sąsiada i sama się rozsiewa.Teraz mam już 4 a jest to dość duża roślina więc jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie tępić.Najładniej wygląda kiedy ma szkarłatne owoce.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Gosiu, nie wiem czy już ci pisałam, czy chciałam napisać - skleroza :| że zakwitł od ciebie biały irysek. Pięęękny.... :)

Widzę, ze masz purpurowego buczka płaczącego. Ja tez mam, a wraz z nim problemy. Przez 2 lata walczyłam z jakimiś robakami na nim. W końcu udało mi się je zwalczyć, ale buczek zachorował. Po pierwsze w ogóle nie rośnie - stoi w miejscu. Jego końce zamierają - są zupełnie suche. Nawet o centymetr nie rośnie i żaden nowy listek nie przybył. Co mam robić? Usunąć te suche końce?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Gosiaczku ,piękne rabatki pokazałaś i jak dziewczyny piszą,w realu o wiele piękniejsze.Krwawniki u mnie się trochę(niektóre)pokladają co mnie lekko wkurza ale urodą swoją ten mały "wybrak" nadrabiają.Czas loilii i liliowców-więc na rabatkach nadal kolorowo i pachnąco. :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś ;:196 Dopiero teraz dorwałam się do neta.
Było bardzo przyjemnie w Twoim ogrodzie, tak się cieszę, że udało mi się wbrew różnym przeciwnoścom dojechać. Mimo znacznego spóźnienia :oops:
Gosia robi bardzo ładne zdjęcia ale one i tak nie oddają uroku ogrodu, bardzo gęstego i bardzo zadbanego. Wypatrzyłam mnóstwo cudowności i dostałam takie również. Już posadzone :heja
Nie chciało nam się wracać do domu. Nawet M powiedział, że już czuje wakacyjną atmosferę.
Bardzo serdecznie dziękujemy za gościnę.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Małgorzatko :wit
Wielkie dzięki za mile spędzoną sobotę w twoim ogródku i w towarzystwie forumowiczów, w którym, jak w żadnym innym, nigdy nie jest ani przez chwilę nudno.
Ogródek Małgosi w realu jest piękniejszy niż na zdjęciach, przynajmniej moim skromnym zdaniem. Poza tym gospodyni ma dalekosiężne plany jego udoskonalenia. Tu coś dodać, tam coś usunąć... ach jak ja to lubię :D
Chciałabym zamieścić mój "ogląd" Gosinych włości, ale czekam, aż się przełamie stroniczka, żeby było od począku.

Może ktoś z odwiedzających mi pomoże i wpisze się pode mną :uszy
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

To może mnie sie uda??? Pochwalę krwawniki. I już cieszę na inne, optymistyczne zdjęcia Gosi. No i na inne spojrzenia na jej ogród a la Wandzia ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, może jakoś wspólnie damy radę. Ja też pochwalę krwawniki, mają taki spokojny kolorek. Głupia byłam, że nie poprosiłam Gosi o kawalątek.
O, super, jest nowa stroniczka. No to wstawiam moje widzenie Małgosi ogródka, o którym napisałam na poprrzedniej stronie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit wow........... to na pewno Gosi ogród...... ;:173
Pięknie i ile roślin, a te kolory ;:168
Gosiu Ty chyba masz aparacik do luftu, na Twoich zdjęciach nie widać tych barw, a one są takie cudne. ;:180
Nie gniewasz się za te słowa co! ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne zdjęcia pięknego ogrodu ;:180
Gosiu, jak nazywa się ta odmiana krwawnika?
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”