Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Aguś budząca się do życia przyroda czy to w słońcu czy w deszczu i braku blasku zawsze mnie zachwyca... Piękne zdjęcia ;:167 Troszkę Ci zazdroszczę tego urlopu :lol:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, pozdrawiam, niestety zza biurka i zazdroszczę możliwości orki ogrodowej. Wolę jak mnie plecy bolą niż tyłek :wink:
Mebelki odnowione pierwsza klasa ;:63 Pochwały dla PanaM za to baaardzo zasłużone. To dość mozolna praca, wiem bo u mnie w domu to moja działka ;:306

Ach ten Wasz gąszcz ;:167
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, dzięki za komentarz i pozdrowienia zza biurka :) Ja dziś działam w zwolnionym tempie... jakoś przy tej pogodzie nie mam energii... właśnie sobie zrobiłam przerwę na kawę i małe co nieco.
Odnawianie mebli faktycznie mozolne, zwłaszcza robota PanaM.. moje olejowanie to już pesteczka.
Pozdrawiam!
Grażynko, urlop spędzę czynnie, przynajmniej pierwszą jego część. Może pogoda pod koniec tygodnia się poprawi i będzie można zalec na leżaku z książką. Dzięki za miłe słowa!
Aga, obiektyw makro pozwala dostrzec szczegóły, których czasem nie widzimy gołym okiem... bardzo lubię przezeń fotografować!
Kasiu, nie martw się, ja też mam mało cebulowych... rośliny się porozrastały i pozakrywały cebulowe... jesienią muszę dosadzić porządną ilość...

No to perspektywa... smutna, bo zachmurzona, ale soczyście zielona:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zdjęcia zbliżeń rewelacyjne. Ja próbowałam zrobić zdjęcie czarnej sufrinii i ... efekty u mnie

Tego zakątka z barwinkiem jakbym nie znała ;:131
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Cześć Aguś, po ile kupowałaś u Melona stokrotkę afrykańską?
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, zakątek z barwinkiem to koniec ogrodu, fragment za oczkiem wodnym... Sara wszędzie dziś mi towarzyszyła ;-) Lecę zobaczyć surfinię in black :)
Kasiu, zabij mnie, nie pamiętam... wydaje mi się, że była w cenie pozostałych jednorocznych - ok. 7zł?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

I jak wrażenia z oglądania surfinii? Jak znów spotkam to pewnie wszystkie wykupię. Miał ich z 10szt wszystkich, może więcej w aucie schowanych, ale sadzonki świetne. Będę polować teraz na nie dla Ciebie, jak nie w czwartek to może w sobotę znów go spotkam
Juz kojarzę które to miejsce, chyba rzadziej je pokazujesz lub teraz jeszcze ten liściak jest pusty i takie wrażenie. Muszę swojego barwinka eksmitować ze skalniaka i znaleźć mu dobre miejsce, może w starodrzewie. DO tego fiołki i niech szaleją tam do woli. M chce urządzić tam sobie swój kąt, to takie rośliny w sam raz dla faceta. No musisz się wybrac kiedyś do nas i podpowiedzieć co nieco
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Tak dokładnie i włąsnie tego spojrzenia mi brakuje w mojej lustrzalce...ale jak to mówią nie od razu Kraków zbudowano ;:224
Widoczki poglądowe ;:333 niby znamy każdy zakątek ulubionych a co raz odkrywamy nowe :D
Dziękuję Ci za wycieczkę po soczystych terenach ;:196

P.S. wydrap Sarunię za uszkiem :wink:
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, bardzo chętnie latem się przejedziemy :)
Surfinia jest piękna i daje sporo możliwości aranżacyjnych... ja w zasadzie obsadziłam już wszystkie donice - została mi jedna wisząca na domek ogrodnika.
Miejsce za oczkiem chyba faktycznie pokazuję rzadziej... pomiędzy iglakami rosną wąskie klony Crimson Sentry - mają już teraz niesamowitej urody, ogromne pąki, a jak wypuszczą liście, to zapłoną :)
Aguś, szerokokątny obiektyw nigdy nie złapie ostrości obiektu w skali makro... no niestety, czym bardziej zbliżasz aparat, tym wszystko się rozmywa... polecam zakup obiektywu do makro.
Sarunię wydrapię, a jakże :)

Dzisiaj trochę udało mi się zdziałać... pomalowałam drugą warstwą oleju krzesła i stół, obsadziłam donice wiklinowe pelargoniami, wilczomleczem Diamond Frost i bakopą, przesadziłam jałowca, przycięłam bukszpany, trochę posprzątałam ziemię przerośniętą korzeniami z donic i inne drobiazgi. Mam dziś strasznie spowolnioną energię do działania. Jak wróci M. to oszlifujemy pozostałe meble, a ja je zaolejuję. Gdyby pogoda jutro pozwoliła (teraz nawet chwilami słonecznie, a na pewno cieplej!) przydałoby się skosić, bo trawa rośnie w oczach.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tylko wpadłam powiedzieć, że cudne zdjęcie masz w awatarku :wink: Wątek podglądam, ale niedoczas straszliwy mam...jak mi się znudzi walka z rzeczywistością i obowiązkami, to pakuję dzieci i wpadam do Ciebie pod brzozy, tam tak cudnie, cicho i spokojnie ;:224
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Tak masz rację. Ja więc nawet nie próbuję bo wiem że to fizycznie niemożliwe. Pozostaje mi jednak jak na razie oglądać zdjęcia makro spod twojego obiektywu, które są ;:333
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Aga, wiesz co? z tego punktu widzenia kaskada wygląda całkiem fajnie i te moje wcześniejsze propozycje cofam :) Żadnych dodatkowych drzew :) Brzozy, które są w tle nadają są wystarczającą bazą nadając urok temu miejscu. Kolejne drzewo tylko by zepsuło ten sielski klimat. Wydaje mi się, że tylko z przodu coś drobnego, może nawet kwitnącego bym posadziła, np. azalię japońską, jakieś niewysokie dwukolorowe trawy lub funkje o jasnych liściach. Z tak pięknym akwenkiem wodnym jak z makijażem :) Delikatność podkreśli jego urok :)
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, nadrabianie 4 stron Twojego wątku ma swoje plusy - mega dawka pozytywnej energii i doznać estetycznych ;:170 Piękne zdjęcia, relacja z ogrodu i magiczny mikrokosmos ;:173
Agunia zaczytana na Forum też :D Tylko dlaczego taka skupiona, marsowa mina?Wolę Cię uśmiechniętą w czasie akcji ogrodowych ;:196
Przykro mi czytać, że kaskada wciąż nie domaga...czy wiadomo chociaż co jej dolega?
Wracając do glicynii u Ciebie, to przy tarasie miałaby szansę dać popis, ale tam wciąż są róże, prawda? Jak sobie radzą po zimie? Nie chcesz ich przesadzić?
Miłego urlopowania :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Widzę, że podobnie jak ja się urlopujesz :tan
Dzięki temu w jeden dzień zrobię to, co normalnie robiłam dwa popołudnia. No i miałam czas by popolować z obiektywem na mieszkańców mojego ogrodu :wink:
Coś u mnie się chmurzy ;:oj
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

Hej Aguniu! Widzę, że niezmordowanie działasz na ogrodzie i to z jakim efektem ;:215 My też używamy tego oleju w kolorze palisandru - mamy drewniany taras. Trzeba przyznać, że to bardzo trwały preparat ;:209 Ja się dzisiaj uwijam przy moich jednorocznych, już prawie całą szklarenkę zastawiłam doniczkami a jutro spodziewam się roślin od Adriana, więc będę dalej zastawiać :D Zdradzisz kochana, cóż to za sosna na szóstym zdjęciu, między brzozą a świerkiem, ta wysoka oczywiście. Mam w ogrodzie małą kolekcję sosen - wszystkie wolnorosnące, szukam czegoś, co szybciej osiągnie należyty pułap :wink: Szkieletu mi trzeba w młodym ogrodzie, dlatego podpytuję 8-)
"Na początku był Smok."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”