Ten tydzień jest mega zwariowany Każdy z nas jest pochłonięty natłokiem spraw, jakie jeszcze mamy do załatwienia, aby Święta przebiegały w pełnej szczęścia, rodzinnej i miłej atmosferze.
Czas biegnie i zbliża nas do tych wspaniałych świąt. W każdym z nas, którzy kochają Święta Bożego Narodzenia coraz bardziej narasta napięcie. Nie tylko radości związanej z coraz krótszym czasem oczekiwania na przeżycie tych magicznych świąt, ale również z okresem przygotowań związanym z ich nadejściem. Rozpoczął się także szał zakupów prezentów, stroików, choinek i innych ozdób świątecznych. Czas sprzątania swoich mieszkań i domów. Czas ich strojenia?
Jedynie słońca brak dobija mnie .
naszła mnie tak myśl po tym jak od Iwonki dostałam kartkę świąteczną i śliczną ozdobę ,zdałam sobie sprawę ,że tradycja wysyłania kartek na święta jest stara jak świat. Ta kolorowa karta bardzo mnie wzruszyła i sprawiła ogromną radość.Złapałam się na tym ,że ja sama nie pamiętam kiedy ostatni raz wysłałam "tradycją"kartę Tempo życia sprawia, że coraz częściej zastępują ją sms, mms czy elektroniczna poczta. Dla tych, którzy wierni tradycji, co roku wysyłają do najbliższych świąteczne kartki. Martwi mnie to, iż zanika całkowicie zwyczaj wypisywania i wysyłania kartek na święta. Tradycyjne, papierowe życzenia zostają wyparte przez SMS-y, Nasze Klasy i inne Facebook-i. Szkoda. Tak jak dotykanie papierowej książki w odróżnieniu od elektronicznej jest dla mnie większą przyjemnością, podobnie jest z życzeniami. obdarowywania się kartkami z każdej możliwej okazji,. Od dziecka uwielbiałam wysyłać pocztówki do rodziny i znajomych z najprzeróżniejszych odwiedzanych przez mnie miejsc na świecie.
Iwonko dziękuje
Ozdoba świąteczna.. A że drobiazgi są ważne Mało rzeczy sprawia mi tak ogromną radość jak wszystko to, co zostało wykonane samodzielnie..Dziękuję
Dowód na to ,że nie próżnowałam.
Zostały zmienione ustawienia aparatu przez M i już data nie będzie myląca.
Czy biały puch zostanie do Świąt,zobaczymy.
Jolu zgadzam się z Tobą piątek trzynastego miałam bardzo spokojny natomiast w poniedziałek same nieszczęścia.Taki był początek tygodnia.
Aniu Iwonko Marysiuznam wiele osób które urodziły się 13-go i są bardzo szczęśliwe i nie prześladuje ich pech.
AluAguś oj czasem jest taki dzień ,że nic się nie udaje.
Grażynko to najmilszy dzień w miesiącu.

Mi też byłoby obojętne czy w piątek czy w inny dzień tygodnia.
gogo76p Bogusiuja również ,zwłaszcza jak czarny kot przebiegnie drogę.
Martuś prace przed świąteczne mnie pochłonęły i wciągnęły.
Nemezjo dziękuję