Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Margo2 pisze:A ja zajrzałam do tego cudeńka Twojej mamy i raczej jestem przerażona :;230
Nie chwiałabym jej w ogrodzie.
Oj! Ja też nie...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, MaGorzatko, chodzi o drzewko Rose of Sharon - nie wiem, co tu mi dziwnego w tym linku się otworzyło, ale ja tej pani też nie chcę ;-))
Kogro, dziękuję :)
Justyś, ja u siebie walkę z mszycami wygrałam, ale przez wiele tygodni pryskałam naprawdę często - poddały się :)
Beatko, to wąsate, to cleome :)
Parysko, witam serdecznie!
Majeczko, niewykluczone, że do setki kiedyś dobiję :) Na razie myślę o nowej rabacie, bo na horyzoncie jest pomoc... tyle, że tam ma być leśno-rh-azaliowo. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Pashminę na pewno do siebie zaproszę jesienią - dawno tak pięknej róży nie widziałam, nie mogę się oprzeć efektowi jaki wywołują zdjęcia jej kwiatów... Dziękuję za dobre słowo i rady!
Asiu, zabawa w pisanie od tyłu jest na pewno fajna, ale ja się wczoraj nieco sfrustrowałam, że nie mogę normalnie ;-)) Dziękuję za miłe słowa pod adresem róż :)
Dana, było śmiesznie, to fakt... dzięki, że Ci się podoba, ale do Twojego ogrodu mi wciąż daleko...

Kochani, chciałabym bardzo pochwalić Kordusa, za podejście do swojego klienta... otóż, jak może pamiętacie, w kwietniu kupiłam od nich okazałego miłorzęba, który rósł u nich przez pół roku w dużej donicy... pod koniec kwietnia zaczął puszczać nieśmiałe listki, które niestety nie rosły, a zamierały... Po mojej rozmowie z właścicielami wczoraj przyjechało dwóch miłych ich pracowników, przywieźli nowe drzewo (tak, tak - jest znacznie większe, ok. 3,5m.), wykopali stare, zasadzili to przywiezione, podlali, okorowali... nie musiałam dopłacać do większego okazu. To się nazywa naprawdę solidna firma - polecam.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Porządna firma-po Twoim wpisie widać, że wiedzą, co robią :D
Zamówiłam sobie przetaczniki, których nie mam, dosadzę do róż. M nawet niespecjalnie się burzy, bo od wiosny nie kupiłam nic poza pelargoniami.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewcia, myślę, że warto chwalić solidnych sprzedawców...
Przetaczniki jako towarzystwo dla róż bardzo mi się podoba... na jednym z ostatnich zdjęć Majeczki taka kompozycja wygląda po prostu miodzio.

Udało mi się wczoraj zrobić oprysk na grzyba... jabłonki, wiśnia Amanogawa, ozdobna śliwa i niektóre z róż odpierają pierwsze ataki chorób grzybowych. Czy powinnam za tydzień powtórzyć ten zabieg?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam kilka właśnie w różach, ale znalazłam biały, ciemnoniebieski i z zieloną kitką na końcu kłosa.
Wczoraj deszcz mnie wypłoszył z ogrodu. Wieczorem pojawiła się taka mgła, jak jesienią :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit To drzewko, to Hibiskusowe? Kobieta z reklamy faktycznie rzucajaca sie w oczy :;230
Ciesze sie, ze Kordus sie spisal i nowe drzewko masz ;:63
x-ag-a
---

Post »

Jula, doberek :wit Jaka u Ciebie pogoda? U mnie wciąż ciepło, chociaż słońce za chmurami... zapowiadają, że od jutra będzie nieco chłodniej. Muszę zamienić ten nieszczęsny link na inny :) Drzewko jest hibiscusowe... piękna forma, z pniem, etc.
Ewa, ja lubię mgły... Twoja wczorajsza pojawiła się zapewne po deszczu, przy którym jednocześnie było bardzo ciepło. Przetaczniki w różach będą super wyglądać :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mgły kojarzą mi się z jesienią, a ja jeszcze nie zdążyłam nacieszyć się latem w ogrodzie. Przeszłam się po trawie-bardzo mokro. Słońce jednak świeci (nieprzesadnie :D), więc niedługo obeschnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tutaj raz swieci ;:3 raz sie chowa ale jeszcze cieplo i tez slyszalam o tym ochlodzeniu. Nie lubie :twisted: Linka zmieniac nie musisz, wiadomo o co chodzi - poczytalam troche o stresie, wrzodach, gonitwie, niezdrowym zyciu i jak to praca w ogrodzie odpreza i lagodzi obyczaje - trzymajac czleka w blogim-wyciszonym jestestwie .......... tak szczegolnie jak mszyce chca Ci zezrec ostatni pak, skoczki zrobily siatke z lisci hortensji, slimory dobieraja sie do host o takich szczegolach, jak straty pozimowe juz nawet nie wspomne :twisted:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sielskie życie ogrodnika, szczególnie w moim klimacie, gdzie 6 strefa to już ryzyko :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś! Poranna dawka różyczek wprowadziła mnie w doskonały nastrój, dzięki ;:138
A szczegolnie podoba mi się foto tej trawki w paski :D
porządna firma ogrodnicza to teraz rzadkość, chwalić trzeba ;:333
Twoja Vanilla Fraise szaleje, moja jeszcze w pączkach ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Dziewczynki, tu pogoda cały czas na fest :)
Myślę, czy zakładać kolejny topik... nie macie dosyć tych samych zdjęć? Może zrobimy trochę odpoczynku od mojego zielska? Nadrobiłabym dzięki temu zaległości w Waszych ogrodach ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ani mi sie waz - bez takich mi tutaj - jakie znudzilo, jakie nie zakladac ;:oj
Chyba te upaly jednak Ci nie sluza :twisted: u mnie wlasnie burza przeszla, mozemy sie zamienic.
Zakladaj nowy i to ras-ras i wstawiaj duzo-duzo zieleniny albo i wiecej ;:65
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, a co to za głupoty wypisujesz? Nowy wątek, bez marudzenia. Już wolałabym czytać Cię od tyłu, niż bez wątku. :wink:
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, nowy wątek jak najbardziej i duuuużo widoczków. Muszę w końcu skądś brać inspiracje :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”