Wiejski ogród c.d.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród c.d.

Post »

Śliczne dzikuski :lol: , a smolinos- mocny kolor ;:oj
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu,to zdjęcie z łączką to prawdziwe arcydzieło,brakuje tylko konika...i obraz Kossaka gotowy :D
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu jak na dzisiaj, jak się czujesz, bo coś się nie odzywasz. Mam nadzieję, że wszystko w porządku ;:218 .
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Niechcący Marysiu (z bolesnym skutkiem dla Ciebie) wypłynął problem alergii na ukąszenia owadów i jak bardzo jest to niebezpieczne.
Pisałaś u Eli, że zamówiłaś pułapki na owady.
Jak już otrzymasz, koniecznie wstaw zdjęcia, podejrzewam, że sporo osób jest zainteresowanych.
Trzymaj się ciepło.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dopiero teraz weszłam na FO, bo miałam gości (wiecie że jak się coś dzieje to przyjaciele są!) Elu tak naturalne jest najpiękniejsze, Agnieszko w nocy lało dzień ładny ale duszno, zwkwiat ;:196 Marzenko trzykrotki miałam wszystkie kolory została jedna ale ładna Pelagio , bo za płotem mam tzw pole i tam uprawiam jarzynki kiedyś zasiałam ogórecznik no i rozsiewa się że hej... Olgo masz rację widziałam te nasiona. Ja oczywiście w jednym miejscu plewię ale tu mogą szaleć. Białą różyczka była kupiona w B. jako biała i z czterech jedyna przetrwała, taka ma kwiatuszki nie rozwijają się tylko pomponiki zostają do końca. Słodka!
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjęcia ze spacerku po Twoich nieużytkach :tan Lubie takie klimaty nawet jeżeli są nieużytkami.Od wielu lat mam podobne koło siebie [nie u mnie] i z przyjemnością chodzę tam na spacery
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko roots, Ewuniu, Reniuniek przy takiej przyrodzie nie trudno ! Samo się pcha w obiektyw - potem wszystkie ładne! Sylwio nie doceniamy smolinosów a są całkiem ładne Elu sz jest jeden we wsi może zaproszę na sesję ..Lidziu dziękuję lepiej się czuję bo zaczynam odstawiać leki, niektóre mają zły wpływ na serce i in. Helenko kupiłam takie pułapki bo pisało, że na osy i szerszenie. Po otrzymaniu okazało się że tylko na osy o szerszeniach nic . A szerszeń lata i skóra mi cierpnie , dzisiaj M robił polowanie na niego ,ale wtedy się schował. Teraz lecę do Was.
Aszko ciągnie nas do natury ! jesteśmy w końcu miłośnikami przyrody
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu, to okropne i bardzo niebezpieczne co Ci się przydarzyło. U nas też latają te mutanty koło garażu i zastanawiamy się czy sobie gniazda gdzieś na poddaszu nie robią :( , co prawda na pszczoły czy osy nie jestem uczulona ale szerszeń to jednak szerszeń, nawet nie uczulonego powali jak kilka ukąsi. Życzę Ci szybkiego powrotu do pełnego zdrowia bez leków.
Co zaś do tych naszych dzikusów to wyczytałam na forum że trzeba ścinać całe roślinki jak tylko pojawią się zielone mini brokułki i zjada się całą roślinkę :roll: a ja już swoje wyrwałam, ale posieję jeszcze raz i zobaczę. Rzadko na razie bywam na forum ale podczytuję co u Was się dzieje, piękne masz kwiaty i krzewy, i na swoją łąkę też wsieję ogórecznik, bo jak na razie to chyba w mieszance kwiatów łąkowych które kupiłam to same maki były. U nas dzisiaj zaczyna się Lato Kwiatów, szykuję się na zakupy na jutro, zobaczymy co tam wypatrzę. Marysiu pozdrawiam Cię serdecznie, duuużo zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko bardzo serdecznie Ci dziękuję. ;:196 Dzikusy zostawiłam, bo już są spore oprócz Pak Choy (?) niech wytworzą nasiona.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Mario nie ma problemu tylko powiedz , które to sobie zaznaczę w ogrodzie póki kwitną bo potem to nie będę pamiętać gdzie który rósł . Wiem wiem bałaganiara ze mnie ale nie mam tyle czasu dla ogrodu ile on potrzebuje może za kilka lat będę pamiętać gdzie co rośnie
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Maseczko, przepiękne te łąki, kwiaty polne mają niesamowity urok. Sama mam nadzieję, niedługo po takich łąkach wędrować :D
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Stokroteczko wybierasz się na wakacje? gdzie? Ja jakoś nie mogę przemóc z wyjazdem, no a poza tym mam podopieczne!
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Maseczko, tak. Chciałabym gdzieś wyjechać. Na razie to tylko plany, ale od planów do realizacji droga niedaleka. W zeszłym roku ze wzglądu na różne ciągnące się choróbska nigdzie nie wyjeżdżałam. Mam nadzieję, że tym razem mi się uda.
Biorąc pod uwagę, że mamy pod opieką ogród, wyjazd nie może być długi.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Marysiu! ;:196 ;:196
Jejku! co za historia z tym szerszeniem ! ;:174 czytam,czytam a tu w szoku jestem! ;:202 ;:202 aż strach się bać tych owadów!!!
Tyle dobrze że wszystko skączyło się dobrze,że lekarze wszystko zrobili i dobrze się Tobą zajeli...
No Marysiu wracaj szybciutko do zdrowia! ;:108

Śliczne zdjęcia nawet te polne kwiatuszki mają w sobie wiele uroku! ;:138
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Maseczko, prześliczne różyczki, ale już tymi zdjęciami z łąki mnie urzekłaś. Jakoś wcześniej chyba nie było fotek stamtąd? Tam jest prześlicznie, można by godzinami leżeć w trawie i gapić się w niebo ;:131
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”