Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Kasiu, jesień u Ciebie w przepięknych barwach, zarówno ta w ogrodzie jak i w donicach na tarasie :)
Sumak faktycznie pięknie wygląda, ale ja boję się go jakoś... :wink: naokoło pełno go rośnie...rozłazi się jak zwariowany, więc mam opory wziąć go do ogrodu ;:173
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Witajcie po dłuższej przerwie w ten zimowy :( dzień :lol:

Dzięki Bogu uporałam się wczoraj ze wszystkimi robotami. Przesadziłam iglaki, posadziłam Glediczję, dosadziłam resztę tulipanów, opróżniłam donice i posadziłam /to parę dni wcześniej/ róże. Pozostało jeszcze, jak już całkiem przymrozi okrywanie kapturami niektórych roślin. Mogę spokojnie zapaść w zimowy sen :heja i szczerze współczuję temu kto nie zdążył :twisted: :lol:

Dziękuję, że mimo nieobecności na FO zaglądacie do mnie
Małgosiu cieszę się, że tak myślisz o moim ogrodzie, to bardzo miłe, zważywszy, że jest mały i okolica nie taka znowu urokliwa. To czerwone drzewko w oddali to klonik palmowy atropurpureum. Trzyma się dzielnie i powolutku pnie się w górę, mam go już pięć lat.
Agatko dziękuję za pochwały, kocurro jest do rany przyłóż, w przeciwieństwie do swojej starszej koleżanki ;:108
Iwonko jakoś wyjątkowo, nam się udał ten zakątek :) Chociaż w przyszłym roku będzie zmiana, za pergolą rosną pięciorniki i chyba już czas na nie...Mam parę planów na ten zakątek, chyba będę losować :lol:
Izo dziękuję za odwiedziny ;:196 Co do pnączy długo się zastanawiałam nad tym co posadzić... Pierwszy rok Rdestówki Auberta był słaby, ale chwilę później rozrost był taki na jakim mi zależało. W międzyczasie dosadziłam Golden Tiarę i do głowy mi nie przyszło, że tak pójdzie w górę :shock: Obsypana była mnóstwem kwiatów, wymieszała się z rdestem i stworzyli w rezultacie piękny duet. Ponieważ miałam również przy tej pergoli wiciokrzew/marnie rosnący zresztą/ zastąpiłam go fioletowym powojnikiem aromatica i liczę na fajną mieszankę kolorystyczną w przyszłym roku ;:108
Bardzo lubię różne stojące latarenki i na tych dwóch chyba się nie skończy, lubię też jak kolory się uzupełniają ;:108
Kasiek dziękuje bardzo...nie było mnie stać na więcej w tym sezonie, troszkę z braku czasu troszkę z braku finansów. Marzy mi się taka większa tarasowa dekoracja, ale to na emeryturze może... :lol: Glicynia u mnie bardzo bujna, niestety zawirowania pogodowe w ostatnich latach niekoniecznie dobrze jej robią, może klimat za ostry. Na przedwiośniu, wymarzają pąki kwiatowe, ale życzę nam obu i innym miłośniczkom tych pięknych fioletowych girland obfitego kwitnienia.
Madziu to prawda, szczególnie jak się wchodzi od furtki to widać dużą zmianę. Ciekawe jak moja róża przetrwa zimę, powojniki, azalie japońskie ;:131 jak się przymrozki ustabilizują to pójdę okrywać. Dziękuję ;:196
Małgosiu Nutko było minęło :lol: Pełno śniegu wszędzie ;:202 Co do sumaka, to jakoś dziwnie z nimi. Mój nie wypuszcza odnóg, a rośnie dwa albo trzy lata. Nawet jakby wypuszczał nie mogłabym go sobie odmówić. Pozdrawiam :wit

Ponieważ mój wątek jest już dość długi, zmuszona jestem założyć nowy :D o tu

Uprzejmię proszę o zamknięcie tego wątku :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”