Dorotko...może się kiedyś wymienimy - co Ty na to ?
Danuś ...pamietam ...pamiętam , skrętniki kupił Ci M - no mój raczej nie uszczęśliwił by mnie w ten sposób

.
Storczyki nie są kłopotliwe w uprawie ...naprawdę , raz , za kiedy podlać , liście wycierać z kurzu , potraktować je od czasu , do czasu nawozem do storczyków i ...zapomnieć , a one się odwdzięczą pięknym kwitnieniem .
Aguś...nie wyobrażam sobie domu bez roślin - nie ważne czy to kwitnące , czy ozdobne z liści . Dla mnie dom bez roślin , to dom martwy - bez duszy . Skrętnik mam po raz pierwszy ...więc jest dla mnie niespodzianką jego kwiat .
Aniu...czy ja wiem , czy trudny w hodowli ...mnie się udało , więc Tobie tez powinno . A czymże Cię kuszę ? Wszak i u Ciebie mnogość gatunków , że o różach nie wspomnę .
Ewuniu...dziękuję

za miłe słowa .
Gosiu...człowiek może Cię zawieść , choćbyś się starała nie wiem jak ...ot...natura ludzka jest przewrotną ... Rośliny zaś potrafią się odwdzięczyć i odwzajemnić tę opiekę nad nimi pięknym kwitnieniem i ładnym wyglądem . Trzeba tylko wiedzieć , jak im dogodzić ...bo ludziom jakoś ciężko .
Dziękuję za piękne ujęcie

...faktycznie coś w tym jest ...bo do kwiatów mam niesamowity sentyment i ...kocham je ponad wszystko . Miłość odwzajemniona , czyż nie każdy z nas jej pragnie ?
I ostatnie piwonie ...
Serdecznie dziękuję za odwiedzinki w moim " Królestwie ..."

...
Jutro będzie pierwszy liliowiec ' Gentle Sheperd" ...i już się cieszę

, niczym dziecko ....