Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Dana ...ty nie klęcz , tylko przyjedż , przecież nie masz tak daleko . Ja jeździłam w Twoje strony , w drodze do Pszczyny , Czechowic , a nawet do Kobioru ...ale to było dawno , w latach 80 -tych .

Zdrówko , a ... dziękuję ;:196 , jakoś się trzyma ... ;:167 .

Bożenko ...dziękuję ;:196 ...uwielbiam błękity , w każdym wydaniu . Tą roślinką jest przetacznik ożankowy ...śliczna roślina rozrastająca się w kępy , promieniście się pokładają kłosy , więc , chociaż dorasta do 30-40 cm , to trzeba ją podwiązywać .
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko, śliczne te fotki roślin skąpanych w deszczu...to niesamowite jak krople rosy podkreślają delikatną urodę kwiatów ;:170
Połowy tych kwiatów nigdy wcześniej nie widziałam ;:oj Byłam uboga o tyle wrażeń estetycznych.. ;:224 Dziękuję, że pokazujesz swój cudowny, kwitnący świat ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu...człowiek całe życie się uczy ...ja do tej pory nie wiedziałam ,że jest tyle odmian np.primul , znałam tylko kilka gatunków , należących do tej samej rodziny .
Dziękuję za miłe słowa ;:196 ... To było wczoraj , delikatne krople deszczu zawieszone na płatkach kwiatów , a dzisiaj , po ulewnej nocy rośliny są umęczone , oklapnięte .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Byłem,widziałem,podziwiałem :wit ;:138 ;:180
Na razie 2 ostatnie strony :!: Do reszty wkrótce powrócę.
Jestem Ci wdzięczny za informacje o stronie irysowej,gdzie spędziłem ostatnie pół godziny.
Pozdrawiam i do miłego ;:3
Sławek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię bardzo serdecznie w moim zielonym świecie , gdzie przenika się zieleń z poezją :wit .
Jest mi niezmiernie miło , że znalazłeś chwilę , by odwiedzić moje królestwo ...i tym nie mniej cieszę się ,że mogłam się do czegoś przydać .
Zapraszam serdecznie na dalszy ciąg przeglądu ....tak nieśmiało , gdy Ania nie widzi ... ;:196 .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj będą domowe , które aktualnie kwitną .
Bardzo długo kwitnie Phalenopsis - już trzeci miesiąc ... hibiskus - róża chińska ...szlumbergera zakwitła ponownie .
A największą niespodziankę zrobił mi skrętnik :heja ... , który zakwitnął po raz pierwszy ...wypieszczony , wychuchany , od maleńkiej sadzoneczki , która miała zaledwie trzy centymetry . Nie mogłam się oprzeć i zrobiłam mu ujęcia , niczym w portfolio ; kilka ujęć ...od pączka , poprzez jego rozwój stopniowy ;:167 . Jeszcze mam dwa ...biały i bodajże niebieski ...mają maciupeńkie pączusie :tan .

Zapraszam bardzo serdecznie ;:180 ...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziękuję i ... do następnego pokazu .... :wit

Liliowce i powojniki mają pąki ....tudzież lilie i róża Paul Scarlet ...ale to już następnym razem .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko piękny kolorek skrętnika. Ja mam trzy kolorki biały, fioletowy i lawendowy z ciemnym środkiem.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny skrętnik ,mam ciemniejszego ..kiedyś myslałam ,że jest tylko fioletowy a tu gdzie nie zajrzę inny odcień ;:173 Piękne rośliny i chcą u mnie rosnąć ,ale storczyki mnie nie lubią same liściory więc znalazłam im nowe domki ;:108
Miłego dnia !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko piękną masz wiosnę w domu :D Skrętniczek cudeńko....wiem jak bardzo cieszy doprowadzenie roślinki z maleńkiej szczepeczki do dorosłości i kwitnienia....satysfakcja i radość ;:138 Kolorek prześliczny......w ogóle jest tyle przepięknych kolorów skrętników....nie miałam o tym pojęcia.....
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

U Ciebie Iguś to wszystko jest, co chwilę mnie czymś kusisz :;230
Skrętnik niezbyt często widzę na forum, a Ty masz różne trzy :;230
Piękne to, pewnie trudne w hodowli?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko-wyrazy podziwu i uznania-mebelki ogrodowe super!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,u ciebie prawdziwy ogród botaniczny,jeszcze nigdzie nie widziałam tyle kwitnących cudności.Masz niesamowitą rękę kierowaną miłością do kwiatów.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko...może się kiedyś wymienimy - co Ty na to ?

Danuś ...pamietam ...pamiętam , skrętniki kupił Ci M - no mój raczej nie uszczęśliwił by mnie w ten sposób ;:185 .
Storczyki nie są kłopotliwe w uprawie ...naprawdę , raz , za kiedy podlać , liście wycierać z kurzu , potraktować je od czasu , do czasu nawozem do storczyków i ...zapomnieć , a one się odwdzięczą pięknym kwitnieniem .

Aguś...nie wyobrażam sobie domu bez roślin - nie ważne czy to kwitnące , czy ozdobne z liści . Dla mnie dom bez roślin , to dom martwy - bez duszy . Skrętnik mam po raz pierwszy ...więc jest dla mnie niespodzianką jego kwiat .

Aniu...czy ja wiem , czy trudny w hodowli ...mnie się udało , więc Tobie tez powinno . A czymże Cię kuszę ? Wszak i u Ciebie mnogość gatunków , że o różach nie wspomnę .

Ewuniu...dziękuję ;:196 za miłe słowa .

Gosiu...człowiek może Cię zawieść , choćbyś się starała nie wiem jak ...ot...natura ludzka jest przewrotną ... Rośliny zaś potrafią się odwdzięczyć i odwzajemnić tę opiekę nad nimi pięknym kwitnieniem i ładnym wyglądem . Trzeba tylko wiedzieć , jak im dogodzić ...bo ludziom jakoś ciężko .
Dziękuję za piękne ujęcie ;:196 ...faktycznie coś w tym jest ...bo do kwiatów mam niesamowity sentyment i ...kocham je ponad wszystko . Miłość odwzajemniona , czyż nie każdy z nas jej pragnie ?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I ostatnie piwonie ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Serdecznie dziękuję za odwiedzinki w moim " Królestwie ..." ;:180 ...
Jutro będzie pierwszy liliowiec ' Gentle Sheperd" ...i już się cieszę :tan :tan , niczym dziecko .... :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Jagódko!
Korzystając z zaproszenia do spaceru ;:65 dzisiaj wstąpiłam do Ciebie . Wprawdzie ścieżki mi się poplątały bo już u mnie nie te oczy i nie ten wzrok ale założywszy okularki ;:141 . .obejrzałam Twoje fotki 8-) .No i podziwiałam ładne , zadbane rośliny ;:111 Masz ich też trochę !Widzę , że fotografowanie sprawia Ci przyjemność ! Zachwyciły mnie ujęcia roślin na Twoich fotkach ;:154 Pewnie niebawem tu wrócę,żeby się nacieszyć !Prawdziwa uczta dla oczu u Ciebie !
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maryniu ... , dziękuję za tyle miłych słów ;:196 ...tak , w rzeczy samej uwielbiam fotografowanie moich roślin...robić im sesje zdjęciowe , to czysta przyjemność .
A okularki ...no cóż ...bez nich ani rusz , by lepiej dojrzeć niewidzialne ;:108 .

Zapraszam ponownie w moje progi ; skromne , ale jakże gościnne ;:196 ...będzie mi niezmiernie miło :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”