Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

:wit Jolu moje żurawki przezimowały bardzo dobrze, gorzej za to trytomy, mam je pierwszy rok i nie umiem jeszcze z nimi dobrze opiekować. U mnie wczoraj po 20 rozpętała się straszna burza z ulewą i dzisiaj mam wolne od prac w ogródku, bo strasznie mokro.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mie też żurawki wyglądają pięknie. Obcięłam im stare listki, niektore podzieliłam na więcej kępek i niektóre już zaczynają kwitnąć.
Ale za to jedna jeżówka mi nie wylazła z ziemi. I to bardzo ładna odmiana Secret Joy. Zupełnie nie wiem dlaczego, bo inne obok odbiły bez problemu.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

E-mienta-Ewciu kasztanowiec nie zakwitnie na jutrzejszy początek matur. Ja te egzaminy mam już za sobą ale jeszcze rok temu była nerwówka.

ZENOBIUSZ-Zenku ten stróż to straszny pieszczoch i przyjaciel wszystkich chociaż ja zawsze mówię że to jest zwierzę i nie wiadomo jak się może zachować.

patkaza-Aga oj tak, tak piękna ale z tą dumą to nie przesadzajmy. ;:173

anias1-Aniu żurawki trochę odżywają i wyglądają zdecydowanie lepiej ale nie jest to jeszcze szczyt urody tych roślin.Ja miałam trytomy do ubiegłego roku , ubiegłoroczna zima im zaszkodziła i niestety przemarzły.

wanda7-Wandziu ta jeżówka może jeszcze wylezie one tak nierówno wychodzą.Ja jeszcze nie sprawdzałam czy wyszły wszystkie ale nie widać pustych miejsc to powinny się wszystkie pokazać.

Ogród z grubsza ogarnięty, pierwsze koszenie trawnika za nami, zostało obkopać wokół krzaków ale trzeba poczekać bo ziemia po deszczach bardzo mokra.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsza zasiadka karpiowa też odbyta

Obrazek

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu jakby chciała móc powiedzieć, że mam już ogród ogarnięty :D Niestety po pierwszej euforii, zapał trochę osłab.
A jak tam z rybkami ? Przywieźli coś ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Miałam okazje oglądać dzisiaj na żywo ogród Joli. Potwierdzam, ogarnięty. Ślicznie i czyściutko.
Nie wyjechałam z pustymi rękami. Dziękuję .
Pogratuluj mężowi złowienia pięknego karpia.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Jolu
Ogród ogarnięty trawka wykoszona wszystko zrobiłaś a ja nie mam kiedy się do Ciebie wybrać :(
Widzę że zasiadka karpiowa też się Zbyszkowi udała, piękny duży karpik.
Ja już też mam większość rabat ogarniętych, niektóre już drugi raz plewione, a trawa już znów nadaje się do koszenia.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

heliofitka-Iwonko ogród tak z grubsza ogarnięty. Mój zapał nie mija tylko kręgosłup się buntuje, wszystko chcę zrobić na raz i na wczoraj. Wieczorem padam ze zmęczenia i nie bardzo mogę się ruszyć.Mój mąż nie przywozi złowionych rybek do domu, karpik lub amur jest zważony, ma zrobione zdjęcie dostaje buzi i wraca do wody.Ta rybka ze zdjęcia miała 8,5 kg a najsmaczniejsze karpie są takie do 1,5 kg.

Norbitka-Beatko nie przesadzaj z tą czystością w ogrodzie, ciągle pałętają się liście dębowe które pochowały się na zimę w różnych zakamarkach ale cieszę się bardzo że podobało Ci się w naszym ogrodzie i na wiosnę musisz koniecznie odwiedzić nas i latem.Cieszę się że bez problemów dojechałaś do domu.Zdrówka życzę i uważaj na siebie.

IWONA1311-widzisz Iwonko Ty jesteś pracuś i masz już wyplewione a u nas chwaściory rosną aż miło.Mam nadzieję że jednak znajdziesz chwilę i wybierzesz się do mnie.Bardzo zapraszam.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo lubię Wasz ogród. Jest taki swojski i wypielęgnowany :D Możesz mi powiedzieć, jaki to srebrny iglak tam rośnie w tle?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda bardzo się cieszę że podoba Ci się u nas, zaglądaj jak najczęściej. Czy chodzi Ci o ten wysoki świerk? To świerk srebrny "Hopsi" jak go kupowaliśmy to miał wysokość 15cm rośnie u nas od 1995 roku.W ubiegłym roku wytworzył masę szyszek wiosną wierzchołek był różowy, te szyszki jeszcze widać na zdjęciu.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ależ te narcyzy białe mają długaśne trąby...
Tyle dobrości wróciło do jeziora.... chociaż z drugiej strony taki stary tłusty to już nie bardzo smaczny....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusia- Beatko te z trąbami to jakaś stara odmiana dostałam ją od rodziny i chociaż bardzo o nie dbam to nie bardzo się chcą rozmnażać. Rzeczywiście taka wielka ryba jest niesmaczna a skórę ma takiej grubości że można buty uszyć.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu co jest na tym zdjęciu?

Obrazek[/quote]
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko to jest jakaś odmiana kokoryczy jak jesteś zainteresowana to proszę bardzo przybywaj i będziemy kopały, wczoraj dostała ją Beatka-Norbitka ale mam jeszcze sporo.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Jolu, a może chcesz taką z żółtym brzegiem... właśnie rozdaję bo się rozrosła :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jola1 pisze: Czy chodzi Ci o ten wysoki świerk? To świerk srebrny "Hopsi" jak go kupowaliśmy to miał wysokość 15cm rośnie u nas od 1995 roku.W ubiegłym roku wytworzył masę szyszek wiosną wierzchołek był różowy, te szyszki jeszcze widać na zdjęciu.
Tak, to ten ;:108 Musze posadzić jakiś świerk srebrny w okolicy zakątka brzozowego, będzie to solitier z tyłu działki i myślałam o odmianie 'Glauca', ale ten 'Hoopsi' też mi się podoba. Muszę doczytać, który będzie większy, bo im większy tym lepiej :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”