Ogród Joli i Zbyszka cz.2
Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mie też żurawki wyglądają pięknie. Obcięłam im stare listki, niektore podzieliłam na więcej kępek i niektóre już zaczynają kwitnąć.
Ale za to jedna jeżówka mi nie wylazła z ziemi. I to bardzo ładna odmiana Secret Joy. Zupełnie nie wiem dlaczego, bo inne obok odbiły bez problemu.
Ale za to jedna jeżówka mi nie wylazła z ziemi. I to bardzo ładna odmiana Secret Joy. Zupełnie nie wiem dlaczego, bo inne obok odbiły bez problemu.
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
E-mienta-Ewciu kasztanowiec nie zakwitnie na jutrzejszy początek matur. Ja te egzaminy mam już za sobą ale jeszcze rok temu była nerwówka.
ZENOBIUSZ-Zenku ten stróż to straszny pieszczoch i przyjaciel wszystkich chociaż ja zawsze mówię że to jest zwierzę i nie wiadomo jak się może zachować.
patkaza-Aga oj tak, tak piękna ale z tą dumą to nie przesadzajmy.
anias1-Aniu żurawki trochę odżywają i wyglądają zdecydowanie lepiej ale nie jest to jeszcze szczyt urody tych roślin.Ja miałam trytomy do ubiegłego roku , ubiegłoroczna zima im zaszkodziła i niestety przemarzły.
wanda7-Wandziu ta jeżówka może jeszcze wylezie one tak nierówno wychodzą.Ja jeszcze nie sprawdzałam czy wyszły wszystkie ale nie widać pustych miejsc to powinny się wszystkie pokazać.
Ogród z grubsza ogarnięty, pierwsze koszenie trawnika za nami, zostało obkopać wokół krzaków ale trzeba poczekać bo ziemia po deszczach bardzo mokra.

Pierwsza zasiadka karpiowa też odbyta

ZENOBIUSZ-Zenku ten stróż to straszny pieszczoch i przyjaciel wszystkich chociaż ja zawsze mówię że to jest zwierzę i nie wiadomo jak się może zachować.
patkaza-Aga oj tak, tak piękna ale z tą dumą to nie przesadzajmy.

anias1-Aniu żurawki trochę odżywają i wyglądają zdecydowanie lepiej ale nie jest to jeszcze szczyt urody tych roślin.Ja miałam trytomy do ubiegłego roku , ubiegłoroczna zima im zaszkodziła i niestety przemarzły.
wanda7-Wandziu ta jeżówka może jeszcze wylezie one tak nierówno wychodzą.Ja jeszcze nie sprawdzałam czy wyszły wszystkie ale nie widać pustych miejsc to powinny się wszystkie pokazać.
Ogród z grubsza ogarnięty, pierwsze koszenie trawnika za nami, zostało obkopać wokół krzaków ale trzeba poczekać bo ziemia po deszczach bardzo mokra.

Pierwsza zasiadka karpiowa też odbyta

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu jakby chciała móc powiedzieć, że mam już ogród ogarnięty
Niestety po pierwszej euforii, zapał trochę osłab.
A jak tam z rybkami ? Przywieźli coś ?

A jak tam z rybkami ? Przywieźli coś ?
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Miałam okazje oglądać dzisiaj na żywo ogród Joli. Potwierdzam, ogarnięty. Ślicznie i czyściutko.
Nie wyjechałam z pustymi rękami. Dziękuję .
Pogratuluj mężowi złowienia pięknego karpia.
Nie wyjechałam z pustymi rękami. Dziękuję .
Pogratuluj mężowi złowienia pięknego karpia.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10

Ogród ogarnięty trawka wykoszona wszystko zrobiłaś a ja nie mam kiedy się do Ciebie wybrać

Widzę że zasiadka karpiowa też się Zbyszkowi udała, piękny duży karpik.
Ja już też mam większość rabat ogarniętych, niektóre już drugi raz plewione, a trawa już znów nadaje się do koszenia.
- jola1
heliofitka-Iwonko ogród tak z grubsza ogarnięty. Mój zapał nie mija tylko kręgosłup się buntuje, wszystko chcę zrobić na raz i na wczoraj. Wieczorem padam ze zmęczenia i nie bardzo mogę się ruszyć.Mój mąż nie przywozi złowionych rybek do domu, karpik lub amur jest zważony, ma zrobione zdjęcie dostaje buzi i wraca do wody.Ta rybka ze zdjęcia miała 8,5 kg a najsmaczniejsze karpie są takie do 1,5 kg.
Norbitka-Beatko nie przesadzaj z tą czystością w ogrodzie, ciągle pałętają się liście dębowe które pochowały się na zimę w różnych zakamarkach ale cieszę się bardzo że podobało Ci się w naszym ogrodzie i na wiosnę musisz koniecznie odwiedzić nas i latem.Cieszę się że bez problemów dojechałaś do domu.Zdrówka życzę i uważaj na siebie.
IWONA1311-widzisz Iwonko Ty jesteś pracuś i masz już wyplewione a u nas chwaściory rosną aż miło.Mam nadzieję że jednak znajdziesz chwilę i wybierzesz się do mnie.Bardzo zapraszam.

Norbitka-Beatko nie przesadzaj z tą czystością w ogrodzie, ciągle pałętają się liście dębowe które pochowały się na zimę w różnych zakamarkach ale cieszę się bardzo że podobało Ci się w naszym ogrodzie i na wiosnę musisz koniecznie odwiedzić nas i latem.Cieszę się że bez problemów dojechałaś do domu.Zdrówka życzę i uważaj na siebie.
IWONA1311-widzisz Iwonko Ty jesteś pracuś i masz już wyplewione a u nas chwaściory rosną aż miło.Mam nadzieję że jednak znajdziesz chwilę i wybierzesz się do mnie.Bardzo zapraszam.

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo lubię Wasz ogród. Jest taki swojski i wypielęgnowany
Możesz mi powiedzieć, jaki to srebrny iglak tam rośnie w tle?

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- jola1
Magda bardzo się cieszę że podoba Ci się u nas, zaglądaj jak najczęściej. Czy chodzi Ci o ten wysoki świerk? To świerk srebrny "Hopsi" jak go kupowaliśmy to miał wysokość 15cm rośnie u nas od 1995 roku.W ubiegłym roku wytworzył masę szyszek wiosną wierzchołek był różowy, te szyszki jeszcze widać na zdjęciu.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ależ te narcyzy białe mają długaśne trąby...
Tyle dobrości wróciło do jeziora.... chociaż z drugiej strony taki stary tłusty to już nie bardzo smaczny....
Tyle dobrości wróciło do jeziora.... chociaż z drugiej strony taki stary tłusty to już nie bardzo smaczny....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- jola1
Jagusia- Beatko te z trąbami to jakaś stara odmiana dostałam ją od rodziny i chociaż bardzo o nie dbam to nie bardzo się chcą rozmnażać. Rzeczywiście taka wielka ryba jest niesmaczna a skórę ma takiej grubości że można buty uszyć.
- jola1
Iwonko to jest jakaś odmiana kokoryczy jak jesteś zainteresowana to proszę bardzo przybywaj i będziemy kopały, wczoraj dostała ją Beatka-Norbitka ale mam jeszcze sporo.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Jolu, a może chcesz taką z żółtym brzegiem... właśnie rozdaję bo się rozrosła 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, to tenjola1 pisze: Czy chodzi Ci o ten wysoki świerk? To świerk srebrny "Hopsi" jak go kupowaliśmy to miał wysokość 15cm rośnie u nas od 1995 roku.W ubiegłym roku wytworzył masę szyszek wiosną wierzchołek był różowy, te szyszki jeszcze widać na zdjęciu.

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)