Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Post »

Wandziu a co to za okazy pójdą do donicy? Kusi mnie taka czerwona o szerokich liściach i grubych kłosach[wyleciała mi nazwa]
Te Twoje wyglądają na razie dość.. podobnie 8-) ale wiem że to tylko pozory :wit
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

Wandziu a gdzie róże i bukszpany, trawki bardzo ładne i dobrze chyba przetrwały przesyłkę.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rzeczywiście, zakupy traw imponujące ;:138 ;:138
Asortyment ogrodowy coraz bardziej urozmaicony i ogród powoli robi się gumowy/jak mój/
Też trochę nakupiłam, a teraz główkuję gdzie wsadzić ;:223
Część roślinek okroję dla chętnych i miejsce się znajdzie.
Z pozdrowieniem Świątecznym Stasia ;:196
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

No nie!!! Umarłam!! Wklikałam pierwszą stronę i już padłam z wrażenia :;230
A tu jeszcze siedemdziesiąt przede mną + bagatela 4 części... Zmiażdżyłaś mnie:) No ale słowo się rzekło, więc zbieram się do qpy i zabieram za lekturę :uszy
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Wandziu kochana cóż za cudny widok ,poznaje sposób pakowania i opisy na doniczkach.Ten pan to jest taki solidny ze gdyby mial inne roslinki to kupowala bym tylko u niego.Przypomina mi się teraz jak trzy lata temu przyszła do mnie taka przesyłka bylam jak opentana co chwile ganialam na balkon patrzec na nie a moja corka byla zazdrosna :;230 Ciesze sie ze juz je masz i pamietaj musisz wszystko sfotografować jak i gdzie posadziłaś jestem strasznie ciekawa,ciumki.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko, teraz to będę z kolei czekać do jesieni, bo trawy dopiero wtedy są przepiękne i ogród jest cały w ruchu, gdy powiewa wietrzyk. Uwielbiam takie widoki :D

Staszku, takie planowanie to przecież połowa radości. A ileż to razy zmieniamy koncepcję, gdy akurat nie pora na sadzenie. Święta właśnie nam to umożliwiają. U ciebie też by się przydało więcej traw. Nie myślałeś o tym?

Krysad71, Trawy stają się u nas coraz modniejsze. Też je widuję coraz częściej obok rozmaitych instytucji lub lokali. Na przykład przy jednym z Mc'Donaldów. MIskanty posadzone jako solitery i pod nimi rozplenice oraz juki. Podobnie jak w twojej kompozycji, także podłoże wysłane kamykami. POdziwiałam przez całą zimę. Do tej pory jeszcze nie ścięli suchych pędów. Iryski to fajny pomysł, tylko że one lubią wilgoć, a u mnie raczej suchawo. Ja zamierzam podsadzić trawy rozchodnikami - klasyczny zestaw :D

Fransesco, to jest właśnie dobre i korzystne. Świąteczna pora zmusza nas do przerwania prac w ogrodzie. I jest mnóstwo czasu na przemyślenia i korekty. Na szczęście akurat trawy dobrze rosną w pojemnikach i mogą sobie tak stać jeszcze długo :)

AgaNet, u mnie to dopiero połowa. Ma przyjść drugie tyle. Ale wśród tych traw są też niziutkie i małe, a więc to tylko tak wygląda, że jest ich ogrom. Po posadzeniu prawie znikną z pola widzenia. Przynajmniej do jesieni. No a potem liczę, że mnei zachwycą :D

Kropelko, no ale przyznaj tak szczerze, że bieganie z doniczką po ogrodzie też ma swój urok. Nigdy nie wiadomo, jaki będzie końcowy rezultat. A miejsce jakimś cudem zawsze się znajduje, prawda?

Izaziem, no faktycznie, że prawie jednakowe są. Ale co nie jest jednakowe? Na przykład hosty lub żurawki albo iglaki. Też podobne, a jednak inne. I w tym cały urok.

Aovin, róż i bukszpanów jeszcze nie przerzuciłam z aparatu na kompa, na razie tylko sadziłam.

Stasiu, dziękuję za pozdrowienia ;:196 Ogród faktycznie się nadzwyczajnie rozciąga :D

Anabanana. Chyba tylko wypada mi ci współczuć. Tyle stron to może już nie warto oglądać :;230 Ja u ciebie miałam jednak ułatwione zadanie. Dobrze że się w porę zorientowałam, bo też czekałaby mnie długa lektura. A tu święta i do garów trzeba przystępować ;:173

Ewuniu, tak, to bardzo solidny sprzedawca. Dostałam nawet dwa fajne gratisy. Akurat świetnie trafione na moje warunki glebowe. Dzisiaj zdążyłam tylko posadzić miskanta Arabesque w dużej donicy oraz dwie stipy brachytricha przy tarasie na wzniesieniu. Będzie obok nich stała latarnia, a więc będzie je fajnie jesienią podświetlać. Reszta trawek to już chyba po świętach. Obiecuję, że sfotografuję wszystko i ciebie zawołam ;:196 No i skoro dostałaś taką paczkę trzy lata temu, a masz dzisiaj już tak wielkie okazy, to jeszcze bardziej mnie to raduje :heja :heja
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Cieszę sie bardzo razem z tobą ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Jeszcze drugie tyle ;:oj fiu, fiu ;:63 Tylko czekać aż te trawki zaszumią u ciebie :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jestem pod wrażeniem Twoich zakupów, Wanda... Przepiękne trawy!
Ja na razie wstrzymałam się z kupowaniem, bo czeka mnie kolejny rzut u Szmita... Muszę trochę zaoszczędzić siły, bo padam już... A Ty wciąż sadzisz i sadzisz - zwolnij :)
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Wandziu, trochę mnie nie było :oops:
Piękne fiołki. Mam kilka takich najzwyklejszych i żadnych wolnych parapetów. To M-owe królestwo dla jego cudaków :wink:
Zakupy trawiaste imponujące. Będą miały królewny zwiewne towarzystwo.
Pozdrawiam wiosennie ;:196 .
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Wandziu trawki piękne będę podziwiać u Ciebie u mnie już nie ma miejsca na tę miłość będę wierna i pozostanę przy starych miłościach
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

... i stało się! Przez Ciebie zakochałam się w liliowcach, jakby mało było innych miłostek moich!!! :evil: I jak ja to teraz ogarnę?! Do tej pory rozróżniałam liliowce żółte i liliowce brudnopomarańczowe co je u nas smolinosami zwą. I było dobrze!!! A teraz - masz babo placek! Ale żem wdepła! :;230
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu....paka imponująca....ależ skarbów zamówiłaś.......pod Czesławem rozszumią się trawy....będzie pięknie. Sadzenia przed Tobą ogrom.......szukania miejsca również 8-) :lol: ale później będzie nastrojowo i bajkowo :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wspaniała paczka :D A to tylko połowa szczęścia :wink:
Mnie też wzięło na trawy, przesyłka przyjdzie po świętach, ale nieporównywalnie mniejsza. Zamówiłam kilka miskantów, proso i trzcinniczek, raczej wyższe odmiany. Potem się zobaczy, czy nie trzeba będzie więcej :wink:
Jaką hostę chcesz przechowywać w piwnicy?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu wspaniałe trawy sobie zamówiłaś. ;:138
Wyobrażam sobie, jak się cieszysz- ja także jak kupię nową roślinę do ogrodu, to dla mnie największa radość.
Jesienią będą cudownie zdobiły Twój ogród, lubię je także wiosną, kiedy są takie świeżutkie, kiedy wyrastają. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”