Mój fijoł - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł - cz.3

Post »

Zajrzałam z rewizytą, chciałam szybko rzucić okiem na Twój ogród, ale już widzę po liczbie stron, że szybko to się nie da :D Dlatego wpisuję się ku pamięci i w przerwach na kawę będę powolutku wszystko sobie oglądać i zazdrościć :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pat :wit Miło mi Cię gościć :D Zazdrościć jeszcze nie ma czego, ogród w zasadzie dopiero powstaje. Brakuje w nim wielu roślin, nie dokończyliśmy realizacji wielu pomysłów, ale mam wielką przyjemność płynącą z pracy w nim. Od roku dopiero jestem na forum i szeroko otwieram oczy podziwiając już urządzone ogrody forumków. Podglądam i uczę się :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka słodka gromadka kociaków, ale czy czasami nie brakuje jednego ?
Może pilnuje nowych zasiewów :lol:
W zeszłym tygodniu przesadzałam kwiatki i wystarczyła chwila (telefon), a po powrocie zastałam moją kotkę robiącą siusiu do worka z ziemią :evil:
Myślałam, że ją... ;:14 bo to nie pierwszy raz. To jej stary numer.
Ewo nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że zaraziłaś nas miłością do "lobeliowej" ścieżki i teraz wszystkie namiętnie wysiewamy nasionka (ja mam już "mech" :lol: ).
Nie chcę wiedzieć, co się będzie działo, kiedy to wszystko przyjdzie pikować ;:224
Mam nadzieję, że przy okazji nie oberwie Ci się :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ewuniu, Małgosiu, w podpisie mam instrukcję do wysyłania zdjęć przez Picasa. Głowa mi pęka od myślenia :;230

Dziewczyny, ja nie rozumiem, po co pikować wszystkie siewki lobelii ;). Wystarczy zrobić tyle sadzonek ilu roślin potrzebujemy - oczywiście z pewnym zapasem, a resztę tego urodzaju komuś podarować :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05

Post »

Ewo ale słodziaki nam pokazałaś w tym kartonie! Co do begonii to ta pendula jest fantastyczna! A jak ty to przechowujesz? I gdzie sadzisz? Bo mi jest coś potrzebane do cienia i nie wiem co kupić.
Pozdrawiam Magda

Pierwsze kroki w ogrodzie
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ewciu te kociaki słodkie ;:167 przypadł mi do serducha ten tygrysek. No i pudełko sie przydało. Dzisiaj masz ten wielki dzień i siejesz :heja
Tez patrzyłam na te begonie w Tesco ale raz miałam i gołębie obżarły mi wszystkie pączki ;:223 to i boję się znowu ryzykować
Zabezpiecz dobrze skrzynki przed futrzakami bo mój zostawił mi dzisiaj prezent w heliotropach ;:223
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Przybyłam zobaczyć ilość nasion :shock: :shock: . Ewuniu , podziwiam i zazdroszczę cierpliwości i umiejętności wysiewu ;:63 . Ja muszę mieć sadzonkę , abym była zadowolona - nawet maluteńką , ale nie nasiona . Całe szczęście ,że niektóre rośliny same dbają o sianie się :D .
Koty śliczne ( ja , jako niepoprawna kociara nie mogę powiedzieć inaczej :D ) , z tymi kartonowymi domkami mam tak samo , ale moim 8 sztukom trudno wleżć do do jednego domku :;230 .
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20

Post »

Ewa moich 10 kotów, 8 dachowców i 2 persy też by nie weszły do tego kartonu, miło pogościć u Ciebie.ewarb
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Koty plus karton, to najlepsza zabawa ;:108
Przejezdzalam kolo takiego mniejszego ogrodniczego ktory mam po drodze i widzialam juz rosliny w doniczkach na zewnatrz :shock: jakies drzewka, iglaki, krzewy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona, brakuje wielu kotów :D To tylko kilka, które akurat miały ochotę się położyć razem. Do worka z ziemią jeszcze żaden nie narobił, ale na wszelki wypadek nie zostawiam otwartego. Nie martw się o pikowanie, mnie przy użyciu zapałki zajmuje to może pół godziny.
Francesca, dziękuję za informację, zaraz ją przestudiuję :D Mnie zawsze potrzeba wszystkich siewek lobelii. Tym się jeszcze nigdy nie podzieliłam 8-)
Magda, lubię koty :D Lubię też begonie, zawsze mam ich kilkanaście :D Sadzę zwykle w donicach w marcu, po majowych przymrozkach wynoszę do półcienia i tam cały sezon kwitną. Praktykowałam też wkopywanie razem z doniczką do ziemi, nawet lepiej sobie radzą. Po pierwszym przymrozku jesiennym ścinam zwarzone pędy i doniczki z bulwami chowam do piwnicy. Tam je zostawiam i zapominam o nich do marca-wtedy do nowej ziemi i na okno. Kwitną szaleńczo cały sezon :D
Ewa, już posiane, koty jeszcze nie zwąchały okazji do psoty :D
Danusia :wit Lubię siać, bo mam dzięki temu dużo roślin :D Wszystkich kotów mam także 8, każdy ma swojego człowieka, nie zawsze jestem nim ja :D
Ewa :wit Twoje stado jeszcze większe :D Odwiedzaj mnie, kiedy dusza zapragnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Powiew wiosny roślinki w domu ;:108 ;:108 ...................... a koty moje tez tak robią :;230 :;230 ............... a ostatnio kotka wlazła do częściowo rozpakowanej torby podróżnej :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirka, na szafie stoi pudełko, w którym leżą cebule galtonii, mieczyka, trochę nasion w kopertach. Jedna z kotek właśnie tam mieszka :D Zdarza mi się przestraszyć, gdy nagle wstanie i się przeciąga :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Czyli kotka-ogrodniczka! :) Ewa, żeby tylko te biedne cebulki od nadmiaru kociego ciepła nie zaczęły budzić się do życia...bo jeszcze cokolwiek za wcześnie... :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta :D Kotka to nie kura, raczej nie wysiedzi :;230 Miło z jej strony, że kopertami z nasionami sie nie bawi. No i na szczęście nie załatwia się w miejscu, w którym śpi :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ojojoj, ale koty mają dobrze z panią - ogrodniczką! Takie ładne pudełka kotom podrzuca... :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”