Aguś chyba faktycznie coś jest nie tak z tym przestępnym rokiem
Uprawiam ogród od wielu lat, ale nie przypominam sobie, abym straciła tyle krzewów, co po tej zimie.
Czytałam u Ciebie o budlejach...mnie padły wszystkie cztery. Rozumiem, że ta z żółtymi pomponikami jest delikatna, bo nie raz czytałam w różnych wątkach o jej problemach z zimowaniem, ale davidii
Toż-to rosło u mnie niczym chwast
Tak cieszyłam się, że przeżyły hibiskusy, bo też mam już dorodne krzewy i co...i mróz zważył im wszystkie liście
Najdziwniejsze, że przeżyły te uprawiane w domu, a przecież też spędziły tę noc na tarasie.
Życzę Ci leniwego dnia w swoim pięknym ogrodzie, bo należy Ci się po tak wyczerpującym tygodniu
Krysiu niestety mam jedną wadę (oby jedną

) bardzo przywiązuję się do roślin, ludzi, zwierząt, a potem boli mnie każda strata
Niemniej staram się z nimi godzić, bo w tym roku chodziłabym uryczana no stop
W końcu to tylko rośliny i jak słusznie zauważyłaś, można zastąpić je innymi.
Jeżeli nie znajdę nic Ciekawego u siebie, to skoczę do Krakowa i wtedy będę mogła połączyć przyjemne z pożytecznym
AAleksandra pisze:U mnie niestety także lista poszkodowanych się powiększyła, ale cieszmy się tym co nam sprawia radość.
I tak trzymać
Olu cieszę się, że u mnie wstaje piękny, słoneczny dzień...że ostatnia noc była nareszcie bez przymrozków i w końcu wysadzę hosty, które zalegają mi w domu (nie mogę już na nie patrzeć

)
Tobie też życzę takiego

dnia
Ewo mam nadzieję, że pogoda ustabilizowała się i idzie ku lepszemu, bo wczoraj pozbawiłam (ręcznie

) róże kożuszków
Muszę zrobić jeszcze oprysk, ale to dopiero wieczorem, bo teraz wygrzewają się w słoneczku
Ty też dzisiaj nie haruj, tylko wystaw się do słoneczka...oczywiście nie zapomnij o odpowiednim stroju (bikini

) i o kremie z filtrem
Dorotko dopiero wczoraj zastanawiałam się, czy u Ciebie też były przymrozki.
W twoim wątku nie zastałam Cię, więc pomyślałam, że jesteś zajęta okrywaniem roślin.
Całe szczęście, że to tylko rośliny ozdobne, bo głodna nie będę chodzić
Kochana dzisiaj mamy nareszcie cieplutki dzień, więc korzystajmy z tego