Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Justynko, nie zaglądasz do mnie ostatnio, więc ja przytuptałam do ciebie. Nowe plany, nowe robótki, a tu czasu jakby mniej się zrobiło. Jakie to szczęście, że nowy rok szkolny już mnie zupełnie nie dotyczy :D :D
Przyuważyłam u ciebie wielgachne niebieskawe szyszki na jakimś iglaku. Wybacz, nie wiem, co to za iglak, bo w tym temacie jestem cienka. Znam tylko podstawowe odmiany. Czy te szyszki jakoś wykoprzystujesz do dekoracji? Ja akurat przywiozłam sobie pełną reklamówkę zwykłych sosonowych. Takie też ładnie wyglądają na rabacie :D
Miłego dzionka ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko, :wink: ale fajne te kamloty. Ciekawa jestem, jak będzie wyglądała Twoja z nich ścieżka.
U mnie teraz też kwitnie Kronenburg. I znowu pada. :?
:wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Justynko, :wink: rzeczywiście mam wątpliwości , czy to Kronenburg. :roll:
Trudno określić różę tak ze zdjęcia. Liście wyglądają podobnie, ale wybarwienie kwiatu jest podejrzane.
K. ma ogromne kwiaty i ich kolor zmienia się w trakcie kwitnienia. Widać to u mnie na fotce, gdzie jest kilka kwiatów.
Może Twoja róża to Jubilee Princes de Monaco ? (może niezbyt dokładnie podałam tę nazwę :oops: )

Zobacz tutaj
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=59332&tab=36

:wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witam ;:196
Danusiu Ogrodowe całokształty-cudne określenie. Gdy robię szersze ujęcia, inaczej patrzę na swój ogród. Widzę, to czego wcześniej nie dostrzegałam.
Dlatego nie chciałabym, aby mój ogród był "od linijki', lubię miękkie linie, materiały i przedmioty, które się ładnie starzeją i wpisują w zieleń. Powinnam mieć dom z drewnianych bali a nie betonowy ;:108 ( M dodaje, ze gdzieś w głębi lasu :;230 najlepiej).
Sąsiad pracuje z kamieniem, ale czy tłucze takie bryły? Muszę zapytać.
Koniki nie takie zawodowe, szczególnie jedna cierpi po zimie. mają fajny pokrój i te młode przyrosty na wiosnę ;:224
Na pewno będę wpadała do ciebie ;:196 i innych miłych ogrodników. Muszę tylko popracować nad organizacja czasu.

Agato, dałaś mi pomysł z tym cięciem ;:108 Wcześniej nie przyszło mi to do głowy... Nie wiem tylko, gdzie szukać kogoś, kto się tym zajmuje i czy nie będzie prościej (taniej) przywieść kolejną partię tego budulca. Trzeba się rozejrzeć.
Dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, ze bodziszkowo ci rośnie w siłę :wink:

Ewo, kamienie przyjechały z wujkowej łąki, tam takiego materiału sporo. Gorzej z transportem i ładunkiem.
Zależało mi, żeby były płaskie.
Papiery chcę ogarnąć, żeby potem był spokój (względny). Zespól taki - owaki, kryteria, wymogi i inne -para w gwizdek ;:223
Zakupy-rozumiem ekscytację. Też bym się cieszyła i nie myślała o innych rzeczach. Życzę udanych łowów ;:196 .

Shirall Marto, byłam u ciebie cichaczem, ależ pędzisz z tym wątkiem ;:224 .
Mam nadzieję, ze ścieżka będzie funkcjonalna, trwała i ładna.

Jagódko postaram się skorzystać z tej podpowiedzi pocięcia lub rozłupania kamieni. Muszę się tylko rozejrzeć z a jakimś znawcą tematu.
O)gród potrzebuje czasu, mój stosunkowo młody -5 lat i rodzi się z własnej koncepcji, możliwości i pracy. To wymaga cierpliwości. nie da się tak teraz i już. Przynajmniej w naszym przypadku. Ale to dobrze. Mam czas do przemyślenia wielu koncepcji, zmian.
Róże powtarzają, a rozchodniki bardzo lubię. Mam kilka różnych, ostatnio przybył biało kwitnący. Te z przedogródka mają chyba za dużo cienia. Jakoś słabo się rozrastają, a może za bardzo się dzielę nimi?

Jagusia teraz już nie jestem pewna czy ona oby na pewno Kronenberg :?: U Krysi Ignis05 wygląda nieco inaczej. A ona zna się na różach.
Ano koniec, czas pracować. Z klasą i to niejedną :;230

Wando, usprawiedliwiam się, bywam tyle, że cichaczem :oops: Kilka dni wyjazdu, brak łączności ze światem spowodowany dwiema burzami , no i koniec urlopu. Muszę się jakoś ogarnąć i złapać rytm.
Niestety mnie dotyczy zarobkowo i domowo. Dziecię małe rozpoczyna edukację na etapie podstawowym, a duże kończy w tym roku gimnazjum.
Te szyszki to na jodle koreańskiej. Pojawiły się w tym roku po raz drugi w całej jej u nas bytności. W ilości i rozmiarze słusznym :tan .
Też muszę pomyśleć o zbiorze szyszek na ściółkę wokół iglaków. Super to wygląda.
Ja też nie jestem znawcą iglaków. Mam kilka, które są prezentami na nowy ogród od znajomych i przyjaciół lub pozostałościami po poprzednich właścicielach. My kupowaliśmy tylko żywotniki na żywopłot.
Miłego ;:196

Krysiu mam wątpliwości czy ona oby na pewno Kronenburg? Wygląda inaczej niż twoja. Ma inny układ płatków i cały kwiat wygląda nieco inaczej. Kolor też zmienia. A może jej się tak pokręciło po tej letniej przeprowadzce? Zaraz sprawdzę ten adres.
Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Justynko ale fajne kamulce. Przydałyby mi się takie :D
Pięknie u Ciebie w ogrodzie, szczególnie spodobała mi się fotka "pod sumakami".
Ten Kroneburg to jeszcze może być Osiria też ma płatki w różnych kolorach na obu stronach.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Każdemu pewnie by się przydały takie kamienie :)
Super ..Ciekawa jestem efektu końcowego ..
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamyki dostane. Wytargane siłą rąk własnych i (opłacone bólem kręgosłupa), M i dziecięcia dużego. Zwiezione 'zaprzyjaźnionym' transportem. Suma kosztów 0.
Wierzę, ze w wielu ogrodach znalazłoby się dla nich miejsce ;:108 . To cenny i deficytowy materiał.

Iduś, może to jest trop. Przyjrzę się jej bliżej. Znalazłam podobną u AniaDS.

aagaaz ja też chciałabym zobaczyć finał tego przedsięwzięcia ;:108 , ale wszystko wskazuje, że to działania rozłożone w dłuższym przedziale czasowym...Zważywszy, że pogoda nie dopisuje, wracam późno, chęci gdzieś się zapodziały i problem z ogarnięciem całości drobny się pojawił :cry:
Dobrze, że mogę liczyć na ;:167 M w wielu domowych i ogrodowych działaniach ;:180 .
Na pewno będę chwaliła się kolejnymi działaniami :wink:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kamienie piękne ;:108 Od razu mi sie przypomina wiosna i czas jak targaliśmy swoje.... na murek....
Szybko lato zleciało ;:108 Twoje zakątki baaardzo piękne ;:180
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moja Kronenburg nie wychodzi na zdjęciach, które robię :D Ale wygląda trochę inaczej, żółte płatki tylko na zewnątrz. Za papiery wezmę się od niedzieli, dziś po powrocie skończę kopanie warzywnika i posadzę to, co kupię.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

kamie faktycznie super, ale najbardziej w oko wpadły mi szyszki z choiny-...wielgachne. Zbierasz je później na ozdoby świąteczne? :shock:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Justynko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:167
Jak zwykle piękne zdjęcia!! Kamienie super, ale chyba na wiele nie wystarczą... Nie wiem, jak duża ma być ta rabata...
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, z kamieniami ciężka sprawa-dosłownie i w przenośni, ale za to trwale wpisują się w otoczenie.
Dziękuję ;:196 . Byłam, podziwiałam poczynania ;:63

Ewo, właściwie to już nn a nie Kronenburg-bo na nią wcale nie wygląda :shock: .
Część papierologii skończona. Do końca tygodnia powinnam sie uwinąć z tym ;:223
Zakupy ;:224

Iduś to jodełka koreańska, pierwszy rok tak zaszyszkowała. Nie myślałam nawet o tym , żeby ją tych ozdób pozbawiać, ale zimą...Kto wie :?: Nie myślmy o zimie, wszak koniec lata przed nami. I tego się będę trzymać ;:108 :wink:

Moniko, niestety z tymi kamieniami tak już jest, że zawsze za mało ;:108 .
Dziękuję ;:196
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wita Was brunetka wieczorową porą :wink:
Dramaturgię wzmacnia padający deszcz i wiejący wiatr ;:108
Pojawię się na moment, zostawię fotki i zmykam ;:19
Wszystkich pozdrawiam i zapraszam nawet wtedy, gdy gospodyni nie ma ;:108 Jesteście mile widziani :D

Dzisiaj będzie odcinek pt. 'W kamiennym kręgu - czyli rabata gigantów' ;:224 :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oooooo jaka piękna....no zasługuje na ta nazwę - jakie wielkie kamienie :shock:
ślicznie wyglądają trawki na tle tych kamieni - bardzo mi się podoba! ;:196 ;:138 ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Justyno, rewelacyjnie wyglądają te kamienne kompozycje, w które z gustem wplotłaś fajnie dobrane rośliny - strasznie mi się to podoba! ciekawa jestem, jak przezimują sukulenty - będziesz je jakoś okrywać?
dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”