Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

Podagrycznik to groźny przeciwnik , batalia z nim długa ale jak się człek zepnie a jeszcze jak randapem wspomoże to jest szansa na wygraną :wink: Pierwszy raz w swoim życiu musiałam użyc chemii po tym jak eM postanowił uformowac sumaka i odciął mu konar który przeszkadzał innym drzewom , sumak poczuł zagrożenie i wypuścił milion odrostów , drugi milion jak kazałam mu go ściąc na dobre , oj co ja z nim miałam ;:219 napędzelkowałam się jak głupia w te upały :roll:
Eluśka , mówisz , że plany realizujesz , zmieniasz nasadzenia :wink: no to fajnie , będziesz wklejac fotki a my będziemy podziwiac . Te wcześniejsze kompozycje też mi się podobały , ale rozumiem ,że Ci się opatrzyły no i ja Tobie pozazdrościłam i też zabrałam się do pracy , zazdrośc nie dobra , zamiast leniuchowac ja muszę pracowac :;230 Piszę ale nie mogę się skupic bo dumam , cóż mogło wszamac rybki ,
koteczek , zaskroniec albo padalec , nie spotkałaś któregoś z tych stworzeń u siebie ? kurcze , szkoda :( W tym roku nie widziałam ale w ubiegłym po stawie u mnie pływały te obślizłe gadziny :evil: fajnie się to to porusza po wodzie ale nie fajnie że w wodzie bo posila się rybkami , ale co ja mogłam zrobic :roll:
.. ... No popatrz ,a ja śliwki musiałam kupowac ;:306
Eluśka , jak Twoje zdrówko ? i co słychowac u dzidzi ? masz może fotkę ślicznotki ?

Miłego tygodnia życzę i dużo buziaków przesyłam Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu :wit :wit

Tak jesiennie zaczyna robic sie w ogrodzie , liliowce juz skończyly spektakl ( u mnie jeszcze troche pokwitnie Eight Miles High w sumie dopiero zaczął ) , hosty powoli traca urodę ........... ale są jeszcze dalie na koniec lata :D
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26

Post »

Elu,ale dorodne kanie :!: ,moja babcia kotlety z takich okazów smażyła.
Piękne oczko tak naturalnie skomponowane i liści jakie cudne duze tej lilii.Ja mam 2 oczka,i w tym co na słońcu lilia ma liści małe ale za to kwitnie non stop i nieraz ma po kilkanaście kwiatów i nie zamykają się one wcześnie.Natomiast w cieniu są ogromne liści i sporadyczne kwiaty.
Był i u mnie zaskroniec co za rybami pływał.Blisko las i nic nie można poradzić.Walke z podagrycznikiem prowadzę od paru lat,niestety od sąsiada przełazi.Rundup słabo na niego działa,ale jakby sie uczepic i nie dać mu życ to może i by się poddał.Podobno właśnie jesienne opryski są najlepsze,bo rośliny ciągnął zapasy do korzeni a razem z nimi Rundup. Piękny ogród :!:
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kochani, wybaczcie, że ostatnio się nie odzywam, chociaż czytam i zaglądam....ostatnio uskuteczniam handelek, wymiany, zakupy, działam też w ogrodzie, na ile mi czas pozwala, bo parzcież trzeba to i owo wykopać i przygotować do wysyłki....to wszystko zabiera tak dużo czasu, że na forum go brakuje :oops: ...wkrótce ta 'gorączka' się skończy i życie wróci do jako takiej normalności.
Postaram się odpowiedzieć na Wasze wpisy, jak tylko znajdę chwilkę....bardzo przepraszam, że musicie czekać....nie gniewajcie się na mnie, bardzo proszę :oops:

Moje małe szczęście Milenka na wakacjach u babci :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Piękna wnusia.
Mogę powiedzieć, że podobna do Babci.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu miło mi, że tak uważasz....w końcu 1/4 to moje geny....zaraz, czy ja aby dobrze liczę? a może 1/6...z maty nigdy nie byłam zbyt dobra ... ;:306 .... z czasem się okaże co jeszcze po mnie odziedziczyła....póki co pokazuje, że ma 'charakterek'....zupełnie jak babcia :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ona już taka duża? ;:oj
Rany, jak ten czas leci
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu - za miesiąc kończy rok....tak, czas za szybko leci... :roll:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moi drodzy
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia, składam Wam wszystkim serdeczne życzenia.
Niech Wam święta miłe będą, z dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z wigilią tuż po zmroku, i w radosnym Nowym Roku

Obrazek

Życzy Ellaa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, mam nadzieję, że odpoczęłaś w ten świateczny czas.
Czy widziałaś swoją wnusię?
Wszelkiej pomyślności na nadchodzący czas
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze:Elu, mam nadzieję, że odpoczęłaś w ten świateczny czas.
Czy widziałaś swoją wnusię?
Wszelkiej pomyślności na nadchodzący czas
Gosiu dziękuję i wzajemnie...tak, mam wnusię na Święta i obie moje córki wraz z zięciami. Spędzamy bardzo miło ten świąteczny czas w rodzinnym gronie. Wnusia już sama chodzi i zaczyna mówić...oboje z M bardzo się cieszymy, że możemy się nią nacieszyć przez ponad tydzień!
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

To masz kochana wesoło w domku ;:215 maleństwo potrafi rozbroic nie jednego mruka i działa jak balsam , wystarczy jego spojrzenie albo uśmiech i człek ugotowany :lol: a jak to to jeszcze zacznie mówic , zadawac pytania to umarł w butach pytaniom "a dlaczego " i " a po co " nie ma końca ;:306

Święta i po świętach , szkoda tylko że zmroziło, nie ma gdzie zrzucac zbędnych kalorii a do wiosny jakby nie było jeszcze kawałek :roll:

Rozumiem ,że zdrówko dopisuje ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To fajnie, że cieszysz się rodzinką
To takie ważne, żeby spedzać z nią czas.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Eluś wesoło i gwarno...wszystko się kręci wokół tego małego szkrabka, który jeszcze nie pyta 'dlaczego' i 'po co', ale już potrafi wyrazić swoją wolę słowami 'nie', 'daj' 'tak'.....ale, ale....czyżbyś i Ty Eluś była już babcią?, że tak mi podpowiadasz jak wytrawna babcia :wink: ....nic mi nie wspominałaś ;:185
Jej uśmiech roztapia serca dziadków i nie tylko, którzy wymyślają różne zabawy np. z babcią pierwszy raz bawiła się w 'koło', a jaka to była kupa śmiechu gdy babcia zrobiła "bęc" na podłogę :;230 Dziadek wymyślił zabawę w 'chowanego', 'schowana' Milenka musi jednak wyglądać z ukrycia, by się upewnić, że dziadek na pewno ją szuka, oczywiście dziadek nic 'nie widzi' i za nic nie może jej znaleźć, a Milenka ma radochę, a my razem z nią ;:306
Inspiruje babcię do tworzenia dla niej różnych rzeczy np. takich:

Obrazek

mała strojnisia - pierwsza przymiarka:

Obrazek

fanka Barcelony...po tatusiu ;:306

Obrazek

Elu ze zdrówkiem jest tak, że gdy przestaję pracować w ogrodzie i się nie przeciążam, to wraca do jako takiej normy i zwykle wiosną już nie pamiętam o dolegliwościach i nie mogę się doczekać, by znów zająć się ogrodem.... ale do tego mamy jeszcze sporo czasu. W tym roku właśnie ze względu na dolegliwości, wcześniej niż zwykle zakończyłam sezon ogrodowy, miałam robić nowy hostownik, kupiłam sporo nowych odmian host, ale przeziębiłam/przeciążyłam kręgosłup i musiałam odpuścić. Rośliny zasypałam ziemią, a właściwie, to mój M zasypał, bo ja wciąż byłam obolała, gdy nastały pierwsze przymrozki, nie na długo jednak, i już zaczęłam się nawet martwić, że rośliny zaczną wegetację pod tą okrywą, bo znów się ociepliło, ale na szczęście przyszło ochłodzenie, jest mróz i sypie śnieg, więc nic im nie będzie. Wiosną z nową energią zacznę realizować swoje plany.
O kaloriach nawet nie myślę...za dużo smakołyków, z którymi trzeba się rozprawić, na szczęście wspólnie z rodzinką....po Nowym Roku znów się zdyscyplinuję ;:172 ;:170
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ona już duża ;:oj
Jak te dzieci rosną, tylko my ciągle młodzi ;:306
Pomyślności w Nowym Roku
ODPOWIEDZ