Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

KRYSIU czyli w tym roku będzie begoniowo na tarasie . Tez kupiłam 4 cebulki i na razie siedzą w domu w doniczkach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu,wczoraj naliczyłam już 11 begonii wychyliło łebki,coś zaczęło kiełkować w żeniszkach,nie wiem tylko czy to kwiat czy jakieś przypadkowe zielsko.
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

...że się tak wbiję w dyskusję... :D
Tamten rok był tragiczny dla roślin, u mnie wszystkie pelargonie jakiś grzyb "zeżarł".To chyba sprawka wyjatkowo mokrego lata.
Też się zastanawiam na sadzeniem begonii z bulw.Tyle pięknych odmian.Ja sadzę tylko begonię stale kwitnącą, o małych kwiatkach, ale też są ładne, tylko mniej okazałe.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Ano trafiły mi się begonii w OBI Jadziu to będzie begoniowo. A że mało miejsca na roślinki to musi być piętrowo.
Małgosiu gratuluję, skoro wybiły to znaczy, że rosną, a w ziemi ogrodniczej nie ma chwastów, łatwiej o kiełkowanie niż poradzić sobie z pleśnieniem siewek.
Gosiu ja gdy nie miałam jeszcze działki, to obsadzałam mój blokowy balkonik czym mogłam. Bulwiastych nie kupowałam z uwagi na silne wiatry, a one mają duże kwiaty i wiatr by je obtrącał. Ale właśnie te stale kwitnące, białe o zielonych listkach gościły u mnie. W skrzynkach na zewnątrz zwisały pelargonie, a żeby nie było łyso od strony balkonu, to pomiędzy wsadzałam pelargonie czerwone stojące i białe begonia. Polubiłam je za obfite, wcale nie małe kwiaty i wprowadzam je też na działkę przeważnie pomiędzy pierwiosnki. Odszukam zdjęcie balkonu to wstawię, najpierw zdjęcie muszę skanować.
Przyznam, że o balkon już nie dbam, ponieważ z działki wracamy bardzo późno i nie mam kiedy podlewać. Mieszkam na 10 piętrze wiec specjalnie nie widać. Na emeryturze pewnie to zmienię.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Witaj Krysiu, zwiedziłam, Twoją działeczkę, piękna. Gratuluję pięknych roślin. Też lubię begonie, ale nie potrafię ich przechować.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Krysiu to dobrze że na 10pietrze-ja mieszkam na parterze,na dzień Matki kupiłam mamie skrzynki z czerwonymi i łososiowymi pelargoniami.Rosły sobie miesiac,były piękne,bujne,któregoś ranka wstajemy i na barierkach ani śladu po naszych pelargoniach...nawet haki zabrali...
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Krysiu ale na baczność stały mieczyki gratulacje ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witaj Zosiu w moim ogródeczku. Miło, że się Tobie podoba. W naszej blokowej piwnicy wszystko dobrze się przechowuje, nawet się specjalnie nie staram. Begonie w tym roku kupiłam za 20 zł 6 bulw to nie wiele jak na takie długie kwitnienie.
Marzenko, działki to my mamy okradane, ale o kradzieży balkonowej z kwiatów to u nas nie słyszałam. Przyzwyczailiśmy się, wszyscy mają straty.
Witam serdecznie Anito, mieczyki to jedne z moich ulubionych kwiatów od dzieciństwa. Lubię dalie, pierwiosnki, pelargonie i wszystkie cebulowe.
Mama miała ogródek, ale mnie zupełnie nie interesował, jak to młodych, nie miałam na to czasu. Wiem, że trzeba je głębiej wkopywać, to bardzo pomaga. W razie konieczności interwencji w utrzymaniu ich w pionie mam metalowe pręty ze zniszczonego namiotu ogrodowego. Te ze zdjęcia były trzymane w lodówce, zbyt wcześnie kiełkowały, wiec je w domu ułożyłam w pudełku z ziemia , było podpędzane, ale nie wiem czy wcześniej kwitły.
W tym roku też będą rosły w tym szeregu, stosuję im zmianę miejsca każdego roku. Oczywiście mam też bardzo dużo siewek ? cebulek przybyszowych, poeksperymentuję. Miejsca u mnie mało na kwiaty, ciasno mają.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

coś nie wyszło
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, ale Ci zazdroszczę, że u Ciebie w piwnicy wszystko dobrze się przechowuje... U mnie jest za ciepło i wszystko raczej wysycha :(
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Kasia ja też mam ciepłą piwnicę ale schodzę ciągle z butlami wody i skrapiam dalie,begonie,kanny-co tam mam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

krysad71 pisze:...Gosiu ja gdy nie miałam jeszcze działki, to obsadzałam mój blokowy balkonik czym mogłam...Przyznam, że o balkon już nie dbam, ponieważ z działki wracamy bardzo późno i nie mam kiedy podlewać... Na emeryturze pewnie to zmienię.
U mnie historia podobna. Zanim kupiłam działkę to szalałam ogrodniczo na balkonie. Teraz już mi się aż tak bardzo nie chce. Wiosną jest na nim zielono, bo wszystko co kupię to najpierw trafia na balkon. Później wynoszę na działkę i mój balkon specjalnie nie odbiega od innych. Jednak zawsze te 2-3 skrzynki kwitnące staram się mieć. Wstyd się przyznać, ale w moim bloku balkony z kwiatami można policzyć na palcach jednej ręki. A balkonów jest 45.
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Iza bo ludzie to myślą tylko do drzwii swoich mieszkań,dalej już ich nic nie interesuje
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

U nnas też już balkony nie są obsadzane kwiatami. Myślę, że coraz trudniej z kasą u ludzi, a lokatorzy się starzeją, emeryci. Moja córca jeszcze ma dużo kwiatów, ona dopiero 4 lata mieszka u siebie to jeszcze jej sie nie znudziło.
Pozdrawiam Krystyna
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Szkoda,mi ukradli i kolejny raz się boje.U nas na działkach też kradną-warzywa,kwiaty,altanki rabują-koszmar
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”