Kasiu (katarzynka575) bardzo dziękuję za życzenia tak dorodnego rozkwitu, myślę że już jak rozkwitną te trzy pędy to roślina będzie piękna a zapachu starczy nie tylko na pokój ale może i na dom czego również Tobie i sobie życzę
Lucynko (lucynaf) oj pachnie bardzo ładnie wydaje mi się że najładniej ze wszystkich moich "storczykowych pachnidełek" , u sabotka nie mogę się już doczekać jak zakwitnie by obserwować
cykl rozwojowy kwiatu a jest to zawsze w jakiś sposób podniecające tym bardziej że jak kupowałem roślinę w zeszłym roku to była w pełnym rozkwicie.
Jeśli chodzi o oncidium to raczej dendrobium ma takie duże kwiaty aż sam się im dziwiłem , choć kwiatki oncidium do kolosów nie należą ich średnica to około 3cm.
Asiu (Joane) po głębszym zastanowieniu i przyjrzeniu się fotografi przyznam Tobie racje są łudząco podobne do świeżych fig i jakby nie były w podłożu to można by się naprawdę pomylić.
Bardzo dziękuję za komplementy w imieniu podopiecznych choć to tylko ułamek w porównaniu do Twojej wspaniałej kolekcji.
Pseudo szklarenka faktycznie wspaniała sprawa w przypadku takich maluszkach ,prawie w oczach rosną i mężnieją .
Sylwio (syljed) zgadzam się porównanie bardzo trafne, życzę oby jak najszybciej rozkwitło i pachniało przy tym.