Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Post »

Przyszłam się przywitać, ja też niedługo jadę na działkę.
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Małgosiu zebrinusa mam i na słońcu i w cieniu , rosną tak samo, ciekawi mnie ile płaciłaś bo ja z obi mam w tych samym opakowaniu i płaciłam 11 zł za Malepertusa
Lucy2na

Post »

Ja też bym chciała na działeczkę ale czekam aż mi M zwolni autko i poszleję .
Mam w tym roku 2 nowe rabatki zaplanowane , czyli nazapiweniczam się jak głupia :tan
ale za to potem będzie pięknie....och! jak pięknie.....

Za pierwszą tzw .zasłonę kompostową muszę już zaczynać bo trzeba będzie byliny z donic poprzesadzać za niedługo , a mam też troche takich korzonków , które nawet w donicach nie są i jednoroczne też czekają...to będzie moja żólta rabatka
....nie mogę się doczekać normalnie
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam,
Małgosiu jak nie lubisz jesieni to koniecznie zainwestuj w trawy. Jesień to najpiękniejsza pora roku :)
O róże się nie martw. Ja swoich nie rozpieszczam, nie przykrywam, kapczykuję tylko trochę korą. W zeszłym roku zmarzły do korzeni, ale w czerwcu nie było po tym śladu. ;:138
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wróciłam, muszę poczekać z godzinkę, bo słońce przez okno jest złudne,wieje tak zimny wiatr,że musiałam uciekać.
Elu,ale mówisz o pnących? Chyba skuszę się na tą ENA HARKNESS,ale nie mogę nigdzie o niej wyczytać nic konkretnego.
Lucynko,podobają mi się u kogoś rabatki jednokolorowe,ale ja u siebie wolę taki miszmasz, wszystkie kolory lata i teczy.Dla mnie jest tak weselej,może mniej estetycznie,ale tak lubię w ogrodzie.
Kasiu, za zebrinusa i melapartus płaciłam po 7 zł.Czy zebrinusa już rozmnażałaś swojego czy kupowałaś kilka sadzonek?
Agatko, każdy ma jakiegoś fioła,a ja wolę swojego ogrodowego. Moi sąsiedzi myją samochód po każdym wyjeżdzie do miasta,czyli prawie codziennie.Oni mnie się dziwią,że ja ciągle robię w ogrodzie,kiedyś mi się nawet zapytał czy nie uprzykrzyło mi się.To mu powiedziałam,że tak jak jemu mycie samochodu,więcej nie porusza tego tematu.
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p

Post »

Przemarzły wszystkie oprócz Veilchenblau. Małych nie było mi szkoda - i tak ścinam je krótko ,ale pnące były już duże. New dawn, sympatia, golden showers - musiałam obciać praktycznie równo z glebą. Jesienią new dawn i sympatia miała ok 2 metry, golden showers ponad 1m. Miały silne korzenie, zasilone nawozem wyrosły błyskawicznie. Kwitły trochę później. Swoim też daj szansę. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu ja mam podobnie jak Ty :D Też bardzo podobają mi sie w innych ogrodach jednokolorowe rabaty, a u siebie najlepiej sie czuję jak mam tęczę barw :D Uwielbiam być otoczona różnymi kolorami, jest mi wtedy wesoło i dobrze :D Najlepiej sie czuje w takim barwnym radosnym ogrodzie :D
Lucy2na

Post »

Dziewczyny ja mam 3 kolorowe spokojnie tylko tak mi się zamarzyło mieć raz coś zaplnowanego takiego ..jak wyjdzie to się okarze w praniu ...
Jak mi się nie spodoba to dosadzę na przyszły sezon kolorków i już po sprawie...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Lucynko, ale taka żółta rabatka na pewno będzie bajecznie wyglądać, taki słoneczny zakątek z ogrodzie. Ja to po prostu sroka jestem, kocham być otoczona kolorami i wszystko mi sie podoba, z niczego nie potrafię zrezygnować :roll: :lol: . I podziwiam bardzo osoby, które potrafią zrezygnować z różnych roślin, żeby stworzyć wysmakowaną elegancką rabatę....mój ogródek do elegancji i wyrafinowana ma daleko. Jest w nim po prostu....swojsko i bałaganiarsko :roll: :lol:
Lucy2na

Post »

:;230 :;230 U mnie jest tak samo ...ale o to mi chodziło i troszkę się boję , że ta żólta plama wcale nie będzie współgrać z resztą ale co tam ;:136 po piwku wszystko mi się podoba , a głównie chodzi o to żeby się mieć czym zająć i zmęczyć pożądnie :heja
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Naorałam się jak dziki wół,ale jestem zadowolona.Obawiam się tylko jutrzejszego poranka i zakwasów.Nie wiem co jeszcze dosadzić na tą rabatę,może w czwartek pojadę do miasta i kupię różę jakąs?
Elu, czy mam się rozumież,że te róże pnące mogą jeszcze odbić mimo,że są brązowe?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
armabapa
500p
500p
Od: 6 sie 2009, o 11:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu- ;:138
ja Twym jak i innym różom daję jeszcze szansę :wink:
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p

Post »

Brązowe gałęzie są już pewnie martwe. Ale sprawdz co jest przy gruncie, nie ma zielonych kawałków? jeśli były dobrze posadzone i miejsce szczepienia jest głęboko to mało prawdopodobne że przemarzły zupełnie. Odkop delikatnie dłonią kilka centymetrów i zobacz czy nie ma żywych pędów. Na 99% są :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 Gosiu, moja Sympathia calutka zielona i ma już listeczki. Pierwszą zimę tak prztrwała. Za to Westerland cały brązowy. Ale w tamtym roku też przemarzł i ścięłam do ziemi. Pięknie odbił i kwitł. Spokojnie, zawsze odbiją!!! Gosia w maju będę w Sierpcu, to się mnie spodziewaj!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dole gałązki są zielone,tylko chodzi mi o to,że to są róże pnące to jak przytnę to będą się pięły?
Tosiu, zapraszam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”