Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
vitoldo
500p
500p
Od: 6 cze 2010, o 23:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

pamelka pisze:Vitoldo :wit miło powitać u mnie. Cieszę się, że znalazłeś chwilę i dziękuję za miłe słowa. Mój ogródek przy Twoim to betka, niestety, ale ... bedzie lepiej.
Jesteś naprawdę zbyt skromna, bo masz piękne nasadzenia ;:180
pamelka pisze:O cuningamii odpowiedział Paweł, thanks ;:196 Zmartwiłeś mnie tą podniętą metrową cuningamią. Moja, prezentowa od Andrzeja ;:196 rośnie w przeciągu, bo u mnie same przeciagi, niestety. Dostała namiocik podobnie, jak rh. Tak więc zabezpieczona w miarę dobrze, zobaczymy.
No właśnie, jeśli Twoja dostała kaftanik i berecik, to na pewno sobie poradzi :D Moja weteranka :wink: nieosłonięta niczym przy tych mrozach zwiesiła łepek i "skuliła się", ale wczoraj przy +2 st. od razu się podniosła i trochę wyprostowała. A Twoja pod przykryciem czuje się pewnie jak na plaży :lol:
To mój ogród jest dla mnie, a nie ja dla mojego ogrodu
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witku, jeszcze raz dziękuję za miłe słowa ;:196 Zrobiłam, co mogłam w jednym sezonie. Dalej mam nadzieję pójdzie już z górki :;230
To prawda jest na czym oko zawiesić, póki co niewiele, ale jak roślinki się rozrosną ;:224
vitoldo pisze:No właśnie, jeśli Twoja dostała kaftanik i berecik, to na pewno sobie poradzi :D Moja weteranka :wink: nieosłonięta niczym przy tych mrozach zwiesiła łepek i "skuliła się", ale wczoraj przy +2 st. od razu się podniosła i trochę wyprostowała. A Twoja pod przykryciem czuje się pewnie jak na plaży :lol:
Na plaży mówisz :;230 no niech się tam ciepło trzyma :uszy
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Są piękne canny! Są piekne canny! Są piękne canny! :heja
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Aaaa! I te lobelie z jeżówką i budleją świetnie wygladają. Mam taką książkę: "Kolory w ogrodzie", czy coś takiego. Tam właśnie był podobny zestaw barw jako harmonijny. Tak mi się jakoś skojarzyło.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Letnio, pięknie, kolorowo :)
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

O moje iglaste to dużo większe niż Twoje na działce...wczoraj je powiązałam żeby już nie uciekły...na boki,ale je dośc zdeformowało,trochę połamało...mam jednak nadzieję że wrócą do formy...jako takiej :roll:
Piękne kany....najbardziej ta ostatnia ;:138
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

Pamelko a mnie bardzo się ta rabata podoba .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko, dzięki ;:196 canny sa piękne, ale wymagają nieco zachodu.
Inaczej ma się sprawa z wieloletnimi roślinami, których nie trzeba wykopywać. To dopiero luksus :uszy
Ciekawa jestem, jak tam ma się budleja pod śniegiem. Dałam jej ciepły paltocik, bo został w nadmiarze, a lobelie pod doniczki, mam nadzieję, że wystarczy.
Aguś :wit oj chce się kolorów. Teraz to już nawet nie ma śnieżnej bieli, tylko szarość topniejącego śniegu. Najgorsze, że co w dzień rozmarznie, w nocy zamarza. Po chodnikach teraz już strach chodzić, a do tego wielgachne sople wiszą pod dachami ;:223
Analizując moje zdjęciowe katalogi przypomniałam sobie, że dokładnie miesiąc temu cykałam moje niektóre żurawki, żeby było co pokazywać zimą :lol: więc zaczynamy fotki z 8.11.2010, jesienne żurawki, niby podobne, a jakże różne ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Cały czas zastanawiam się, czy dla tych bordowo-brązowych żurawek nie zrobić u siebie jakiegoś jasnego tła. Ich uroda niknie przy podłożu wysypanym korą, czy po prostu przy gołej ziemi :wink: No chyba, że są posadzone tak gęsto, że nie widać tła i wtedy problem się rozwiązuje :) Ewa (evastyl) mogłaby coś powiedzieć na ten temat :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu, mi też podoba się tak skarpowa rabatka, bo jest kolorowa, wśród zielonych host kolorowe żurawki, kilka...naście :;230 iglaków. W sezonie ubarwione jednorocznymi. Taka wesoła rabatka, a na niej między innymi takie cuda:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pawełku, u mnie te wcześniej prezentowane żurawki stanowią obwódkę, nie są tak monotonne, ale jak porozrastają się te bardziej kolorowe, bedę sadzonkować i przesadzać. Ale spokojnie, nie wszystko w jednym roku :uszy
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Jolu - Patrzę na tą swoją rabatę z ciemnymi żurawkami i z dalszej odległości praktycznie ich nie widać ;:14 Szkoda mi ich, bo są piękne i z bliska wcale nie są monotonne. Mam również wysypane korą i po prostu zlewają się z tłem. Zastanawiałem się ostatnio, czy by nie wysypać tego np białymi kamyczkami lub małymi otoczakami?

Klonik wytrzymał cały rok w rewelacyjnej kondycji :uszy
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Niewątpliwie ciemne żurawki lepiej sie prezentują na tle jasnych kamieni. Mam porównanie, bo część u mnie rośnie na miejscu wysypanym korą a część na kamieniach.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No i warto było fotki jesienią robić, chociaż znając żurawki, gdyby tak śnieg odgarnąć, pewnie wyglądałyby podobnie :)
A czy mój syn chrzestny klonik Shirassawy należycie przed mrozem zabezpieczony? :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paweł, Dorotko na tym:
Obrazek

chwilę wcześniej cytowanym zdjęciu widać tę obwódkę :roll: Nie wyglądają chyba najgorzej i w sezonie nie jest źle, szczególnie gdy sadzone są kontrastowo. Jak już się rozrosną, to nie będzie widać ani kamieni, ani kory.
Czekam więc cierpliwie :uszy
Marta, klony zabezpieczone zostały dosyć solidnie, choć chrześniak w tubusa się nie zmieścił :( dostał więc kopczyk i kubraczek, a teraz dodatkowo białą kołderkę ;:136
Ostatnie jesienne fotki mam z listopada, choć katalog do dzisiaj nazywa się jesień, zima dopiero będzie za czas jakiś :;230
I tak się teraz zastanawiam ;:224 Marta zamknęła wątek, może też powinnam :roll: zrobić przerwę na zimowy sen ;:182
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Nie żartuj Jolu z tym zamykaniem wątku ;:78 ...u Ciebie tak fajnie się "bywa" ,miło i wesoło...jak zamkniesz wątek to gdzie będę zaglądac :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”