Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ankowo

Post »

Ale super ;:138 tak jak lubię wszystkiego po trochu ;:138 ps za 2-3 tygodnie słonecznik wierzbolistny będzie gotowy do wysyłki :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adrianie, bardzo mi miło, że moje poczynania Ci się podobają. Lubię kiedy ogródek jest wielofunkcyjny :D Super wiadomość ze słonecznikiem. Przypomnę się w czerwcu. Tylko jak się odwdzięczę - u Ciebie same rarytasy, a u mnie takie pospolite roślinki.

Dzisiaj otrzymałam piękne zawilce wielkokwiatowe i dzwonki od Tajki. Dziękuję Tajeczko ;:196 Udało mi się wyskoczyć do ogródka i rośliny trafiły na główną rabatę. Bardzo przydały się kaloszki, bo było świeżo po deszczu.
Zdjęć dzisiaj niewiele, aparat rozładował się i klops.

Zakwita łubin od Halinki
Obrazek

Fragment wczorajszej pracy
Obrazek

Roślinki od Raczka
Obrazek

Obrazek

Przesadzona hosta NN - pomocy, może ktoś wie co to za odmiana?
Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorku, dzięki, ja powinnam podpisywać chyba zdjęcia kto robił, te są wszystkie moje :D
Hosty mam takie skromne, muszę jeszcze poprzesadzać kilka które zarastają podagrycznikiem, może uda się zrobić małe hostowisko :)

A tu moje najulubieńsze kwiaty na dobranoc
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A jak to dopiero będzie wyglądało jak ta cała kępa zakwitnie
Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Przyszłam poklaskać sobie ;:138 ;:138 :tan

Ale dałaś czadu!! Ja to do takiego zrywania darni tydzień bym się brała... taki kawał :shock: gratulacje. No i rabatki w mig zrobiłaś, nawet się nie obejrzysz jak wszystko ruszy nie martw się, że na razie pustawo, pogadamy za 2 lata ;:108
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aniu, Twoja hosta, o którą pytasz to pewnie undulata Mediovariegata.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, jakby była pogoda to pewnie też tydzień bym się mordowała, a że lało to wyszło trzy tygodnie :;230 Tak że spokojnie, wszystko w normie. Tylko ten ostatni etap to na piątym biegu zrobiłam. Ja teraz tylko wznoszę modły żeby przymrozku nie było, to rośliny jakoś sobie już poradzą na nowym miejscu :D

Marto- serdeczne dzięki :D Będę pewnie jeszcze Cię parę razy męczyć, bo czeka mnie przesadzanie kęp funkii sprzed domu, tam to jest dopiero mix anonimów ;:224
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Zielona_Ania pisze:Aguś, jakby była pogoda to pewnie też tydzień bym się mordowała, a że lało to wyszło trzy tygodnie
:;230
Też się martwię zapowiadanymi przymrozkami ech... tej nocy nas minęło, mam nadzieję, że dalej tak będzie. U nas ostatnio przez kilka dni mało deszczu było, to udało mi się wyrobić z koszeniem.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas są bardziej okienka bez deszczu, bo albo pada nocą, albo popaduje kilka godzin za dnia, jednak udało się też wczoraj trochę trawy przystrzyc i jakoś wygląda.
Teraz tylko trzymać kciuki żeby się zanadto nocą niebo nie przejaśniło, to jest szansa na ominięcie przymrozków.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu popieram Igora w stwierdzeniu, że robisz wspaniałe zdjęcia.
Pięknie Ci się rozrósł Irys Syberyjski. Jak zakwitnie, to dopiero będzie widok. :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję bardzo ;:196 Tajeczko
Ten kosaciec syberyjski dostałam przed laty jako niewielką roślinę, rozrósł się znacznie, ale pierwszy raz jest tak wysoki, poprzednio nie miał tyle wilgoci.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ależ się zimno zrobiło... Zapowiadane przymrozki? Czy nie mogłyby nas ominąć? Jutro ma lać, to niech już zostanie monotematycznie.... Poodpoczywamy w domu... wezmę się za sprzątanie, bo mi trawa zacznie rosnąć w salonie...
Myślisz, że uchowa się u nas kielichowiec? Czy on nie z tych obmarzających przystojniaków?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, ja dzisiaj biegałam do termometru, słupek leciał w dół, ale na bezpiecznym poziomie. Warto jednak śledzić prognozy, bo jak się przejaśni, to w niektórych miejscach przy gruncie może być poniżej zera :twisted: Więc masz rację, lepiej niech znowu leje.
Kielichowiec wonny powinien wytrzymać, polecają go do stref 6b-7b. O chińskim muszę doczytać.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Jak doczytasz, to streścisz, dobrze? Też mi się on uśmiecha, o tak: :D
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Aniu miło było tu zajrzeć. Pozazdrościć warzywnika ;:138 .
Ja na razie z braku czasu zrezygnowałam z warzyw. Moja druga połowa na pocieszenie zrobiła mi podwyższoną grządkę.
Bardzo fajnie, że opisujesz i fotografujesz krok po kroku co robisz. Czułam się w pewnych miejscach tak jakbym czytała poradnik. Teraz żałuję, że ja tak nie fotografuję moich poczynań.
Dzięki Tobie wiem do czego wykorzystać palety. Aniu, czy siatkę do przesiewu kompostu kupiłaś gotową czy Ci ktoś ją wykonał. Ja ostatnio chciałam kupić coś takiego w marketach i mi się nie udało. :cry:

pozdrawiam ;:3
Reni
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zielona_Ania pisze:U nas są bardziej okienka bez deszczu, bo albo pada nocą, albo popaduje kilka godzin za dnia, jednak udało się też wczoraj trochę trawy przystrzyc i jakoś wygląda.
Teraz tylko trzymać kciuki żeby się zanadto nocą niebo nie przejaśniło, to jest szansa na ominięcie przymrozków.
Aniu :( u nas właśnie księżyc świeci jak opętany ;:223 Jest pełnia? Mam nadzieję, że przymrozków nie będzie. Teraz tylko 8 stopni ;:223 Dobrze, że chociaż wiatr ustał ;:108
Będę wpadać po porady, jak już wreszcie założę warzywnik, cóż trochę późno, ale ..... na pierwsze warzywka nigdy nie jest za późno :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”