Moja skromna działka Ada.kj cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja skromna działka Ada.kj cz.3
Basiu widzę ,że juz wróciłaś do nas . Krysiu piękny ustawiony szereg żurawek . U mnie równiez dzisiaj było słonecznie jak taka pogoda się utrzyma to za parę dni będziemy witać 1 róże . Te zielone owady nie dają im spokoju 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu żurawki prześliczne i to, że rosną przy sobie dodatkowo podkreśla ich różnorodność i urodę każdej z nich. Widok naprawdę wspaniały :DPiękna obsypana kwiatami krzewuszka , ja mam tylko bordowe i muszę dokupić sobie taką różowiutką 

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Melduję, że róże opryskane, a żurawki masz śliczne

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Żurawki i krzewuszki popodziwiane
Zapowiadało się na lepszą pogodę a tu znowu chmury
Miłej niedzieli

Zapowiadało się na lepszą pogodę a tu znowu chmury

Miłej niedzieli

- Mama Ani
- 1000p
- Od: 17 cze 2009, o 14:40
Krysiu może byś mnie odwiedziła chcę wykopać Tobie korone ces arska bo juz usycha 

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witam wszystkich odwiedzających i zaglądających serdecznie. Żurawki faktycznie część rośnie koło siebie, część jest poprzesadzana tulipanami lub innymi cebulowymi które kończą już swój żywot. Tak sobie umyśliłam, żeby z żurawek zrobić roślinę obwódkową i tak staram się je sadzić. A jest ich tyle odmian jak i żurawkopodobnych, że można je różnie komponować. To tylko bardzo malutka część mojej kolekcji, będę je w miarę możliwości powolutku pokazywać. W ubiegłym roku zapadłam na chorobę żurawkową i po różach to jest drugi mój konik.
Taruś. Wiem, że krzewuszka rośnie w duży krzaczor, ale od czego jest sekatorek.
Basiu - karmelowa żurawka to Ginger Ale - łatwo zapamiętać, gdyż nazwa kojarzy się z
Krzewuszkę z bordowymi listkami muszę jeszcze sobie kupić. Wczoraj oglądałam taką u Comci i też jest piękna.
Wczoraj nie zdążyłam zrobić oprysku róż gdyż zapowiadali deszcz już w nocy, a deszcz nie padał i znów spóźniony będzie zabieg. Dobrze, że Marylko Tobie udało się to wykonać. Może jutro złapię chwilę odpowiednią.
Jadziu, Aguś, Marylko, Marysiu i wszystkim nie wymienionym dzięki za wizytę. Często zaglądam do Waszych ogródków - to już takie chorobliwe uzależnienie, ale coś nie mam inwencji ostatnio na pisanie. Będę starała się poprawić
Również życzę wszystkim miłej niedzieli i dużo
, bo chyba będzie nam wszystkim a szczególnie naszym roślinkom potrzebne, gdyż znów zapowiadają kilka dni deszczowych
Stasiu. Bardzo chętnie - umówimy się na pw.
Dziś serduszkowato. Moje serduszki jakieś opóźnione w rozwoju. Biała podmarzła w kwietniu i dopiero teraz zaczęła porządnie kwitnąć, a czerwona ma dopiero pączki.

Taruś. Wiem, że krzewuszka rośnie w duży krzaczor, ale od czego jest sekatorek.

Basiu - karmelowa żurawka to Ginger Ale - łatwo zapamiętać, gdyż nazwa kojarzy się z

Krzewuszkę z bordowymi listkami muszę jeszcze sobie kupić. Wczoraj oglądałam taką u Comci i też jest piękna.
Wczoraj nie zdążyłam zrobić oprysku róż gdyż zapowiadali deszcz już w nocy, a deszcz nie padał i znów spóźniony będzie zabieg. Dobrze, że Marylko Tobie udało się to wykonać. Może jutro złapię chwilę odpowiednią.
Jadziu, Aguś, Marylko, Marysiu i wszystkim nie wymienionym dzięki za wizytę. Często zaglądam do Waszych ogródków - to już takie chorobliwe uzależnienie, ale coś nie mam inwencji ostatnio na pisanie. Będę starała się poprawić

Stasiu. Bardzo chętnie - umówimy się na pw.

Dziś serduszkowato. Moje serduszki jakieś opóźnione w rozwoju. Biała podmarzła w kwietniu i dopiero teraz zaczęła porządnie kwitnąć, a czerwona ma dopiero pączki.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Oj,ślicznie wyglądają te żurawki......

Krysiu, miło popatrzeć na Twoje serduszki, tym bardziej, że moje jakoś w tym roku nie pokazały się
Żurawki masz piękne, ja aż na taką żurawkomanię nie zapadłam, ale kilkanaście mam w ogrodzie - głównie traktuję je jako piękne rośliny zadarniające te trudne, zacienione miejsca. A te o bordowych listkach ładnie komponują się z jasnozielonymi listkami - planuję więc podsadzić nimi moją nową kalinę.
U mnie znowu leje, ale -mimo wszystko- życzę Ci miłej niedzieli

Żurawki masz piękne, ja aż na taką żurawkomanię nie zapadłam, ale kilkanaście mam w ogrodzie - głównie traktuję je jako piękne rośliny zadarniające te trudne, zacienione miejsca. A te o bordowych listkach ładnie komponują się z jasnozielonymi listkami - planuję więc podsadzić nimi moją nową kalinę.
U mnie znowu leje, ale -mimo wszystko- życzę Ci miłej niedzieli

- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Krysiu, kuklik nie dość, że jest żółty to w dodatku pełny, czyli etykietka nie kłamała
oczywiście się podzielę, tak jak obiecałem 

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Grzesiu. Byłam, widziałam, a z dzieleniem nie ma pośpiechu. Niech się porządnie rozrośnie. Grunt, że jest jaki miał być. Dzięki za chęci. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Krysiu - pokaż żurawki z bardziej perspektywicznego ujęcia.
Mówię wam - wygląda to świetnie
Mówię wam - wygląda to świetnie

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Same śliczności KRYSIU . :P

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Krysiu, udało mi opryskać zamszycone róże w przerwach między deszczami. Po raz pierwszy zastosowałam ekologiczny roztwór wyciągu z pokrzywy z mydłem ogrodniczym. Jestem zaszokowana efektem. Dosłownie zero mszyc
nawet na najbardziej robaczywej róży, gdzie deszcz zmył miksturę godzinę po zabiegu. Tylko czemu ta pokrzywowa zupa ma tak szkaradny zapach?

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Krysiu
serduszka cudne 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU piękne serduszki . Ja mam tylko te różowe . Zaczęły u mnie kwitnąć jaskry ,które wsadziłam jesienią no i piwonie szaleją . Im ten deszcz odpowiada