Dalu wyjęłam wczoraj bulwy ale jakieś nieduże.Myślałam,ze będą jak np.dalie z nowymi bulwami.Mam trociny po chomiku Ady to je tam wrzucę.Może się uda

to bardzo wartościowa uwaga! też nad tym pracuję ;)dala pisze: , ja się nauczyłam grupowania roslin jednej odmiany od zaprzyjażnionej projektantki ogrodów, która na początku trochę mi pomagała w aranżacji mojego ogrodu. Najpierw to mnie dziwiło, że ona jak sadzi róże to 20 krzaczków jednej odmiany, podobnie hortensje czy inne rośliny. A teraz, kiedy ogród jest starszy bardzo to doceniam, bo my wszystkie mamy tendencje do kupowania po jednej roślince , a to często wprowadza pewien nieład i niepokój w ogrodzie. Oczywiście, jeszcze większą sztuką jest stworzenie pięknych rabat z wieloma gatunkami tak żeby rośliny pięknie ze sobą harmonizowały i uzupełniały się wzajemnie. Ja właśnie nad tym pracuję.
ja teżgloriadei pisze:to bardzo wartościowa uwaga! też nad tym pracuję ;)dala pisze: , ja się nauczyłam grupowania roslin jednej odmiany od zaprzyjażnionej projektantki ogrodów, która na początku trochę mi pomagała w aranżacji mojego ogrodu. Najpierw to mnie dziwiło, że ona jak sadzi róże to 20 krzaczków jednej odmiany, podobnie hortensje czy inne rośliny. A teraz, kiedy ogród jest starszy bardzo to doceniam, bo my wszystkie mamy tendencje do kupowania po jednej roślince , a to często wprowadza pewien nieład i niepokój w ogrodzie. Oczywiście, jeszcze większą sztuką jest stworzenie pięknych rabat z wieloma gatunkami tak żeby rośliny pięknie ze sobą harmonizowały i uzupełniały się wzajemnie. Ja właśnie nad tym pracuję.