Leśny ogród Moni68 cz.4
Re: Leśny ogród Moni68 cz.4
Ja jeszcze do propozycji Moniki dołożyłabym Wyspy Kanaryjskie, na których jest zawsze piękna pogoda, no i sporo do zobaczenia.
My też tak właśnie kombinujemy, gdzie by tu pojechać, żeby wygrzać się, coś zwiedzić i może niekoniecznie wydać na to fortunę. Ale mój M., który szpera już od kilku dni w Internecie coś narzeka, że nie może znależć nic ciekawego...
My też tak właśnie kombinujemy, gdzie by tu pojechać, żeby wygrzać się, coś zwiedzić i może niekoniecznie wydać na to fortunę. Ale mój M., który szpera już od kilku dni w Internecie coś narzeka, że nie może znależć nic ciekawego...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Moniko(
Ty też masz przepiękny ogrod. Twoje rhododendrony spedzają sen z oczu. Ja kupuję sadzę , robię
jak książka pisze a one i tak padają.
Tak więc widzisz każdy ma coś czego nie mają inni.
Ty też masz przepiękny ogrod. Twoje rhododendrony spedzają sen z oczu. Ja kupuję sadzę , robię
jak książka pisze a one i tak padają.
Tak więc widzisz każdy ma coś czego nie mają inni.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Dalo, polecam Maderę, jeśli nie byliście
Miejsce wyjątkowo urokliwe, chociaż do tanich nie należy, zdecydowanie warto tam pojechać. Byłam tam kiedyś w maju, roślinność jest wyjątkowo bujna i ten ogrom gatunków
Propozycję Wysp Kanaryjskich zdecydowanie popieram
Warto pobyć dwa tygodnie na różnych wyspach, wypożyczyć samochód i zwiedzać- to jednak podnosi koszty. Iga wspominała o finansach, mimo wszystko w Tunezji i Egipcie będzie taniej.

Propozycję Wysp Kanaryjskich zdecydowanie popieram

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzięki bardzo, skusiłabym się na Prowansję, muszę pogadać z moim połówkiem.Na wczasy nie zorganizowane to on nie chce jeździć, bo jest to dla niego meczące jako kierowcy.Każdy lubi coś innego. Pętamy się zawsze po Polsce, ale ten rok był skreślony z wakacji.A teraz to albo poczekamy do zimy, albo za granicę.Idę do Sąsiadów, to Itaka, zobaczymy co mają. 

- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
Moniko Twój ogród jest piękny
Widać, że ma swój urok. Ja uwielbiam takie leśne ogrody

-
Goryczko, dziękuję za miłe słowa
Masz rację pisząc, że każdy ma coś innego... każdy z nas ma inny ogród, inne warunki, więc i różnorodność uprawianych roślin jest ogromna. Po latach doświadczeń sadzę tylko te, które w moim dębowo- sosnowym lesie czują się dobrze. Z bólem serca oddałam wszystkie inne, a powiększam kolekcję tych najbardziej odpowiednich. U mnie rh rosną jak chwasty, nigdy nie chorowały i wszystkie moje rady dotyczące ich uprawy wynikają z moich doświadczeń.
Ciągle czekam na rady w sprawie goryczek- bardzo mi się spodobały i jestem ciekawa, czy u mnie będą dobrze rosły...
Serdecznie Cię pozdrawiam
Iguś, skoro M lubi tylko zorganizowane, to bardzo zawęża poszukiwania.... Z tego co wiem, żadne polskie biuro nie organizuje wczasów w Prowansji. To są tylko zorganizowane wycieczki ze zwiedzaniem- jeden dzień tu, drugi tam... Spróbujcie w neckermannie lub tui- wynajęcie apartamentu, dojazd i jedzenie własne, ale jesteś na miejscu. Itaka ma ciekawe wyjazdy w dalsze zakątki
Polecam, bo moi znajomi ciągle korzystają i nigdy nie narzekali 

Ciągle czekam na rady w sprawie goryczek- bardzo mi się spodobały i jestem ciekawa, czy u mnie będą dobrze rosły...
Serdecznie Cię pozdrawiam

Iguś, skoro M lubi tylko zorganizowane, to bardzo zawęża poszukiwania.... Z tego co wiem, żadne polskie biuro nie organizuje wczasów w Prowansji. To są tylko zorganizowane wycieczki ze zwiedzaniem- jeden dzień tu, drugi tam... Spróbujcie w neckermannie lub tui- wynajęcie apartamentu, dojazd i jedzenie własne, ale jesteś na miejscu. Itaka ma ciekawe wyjazdy w dalsze zakątki

-
Asiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Odwiedzałam już Wasz ogród i bardzo mi się podoba
Gratulacje dla Mamy, ma naprawdę dobry gust 

- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
Dziękuję Ci
Ogromnie się cieszę, że Ci się podoba 

-
Asiu, bardzo mi się podoba, lubię takie klimaty
Przy okazji trochę zazdroszczę trawnika, bo w moim lesie taki jest nieosiągalny

-
Iguś, mam to szczęście, że pracuję w domu
Zainkasowałam cash za cztery tłumaczenia, kolejne dopiero na przyszły tydzień, więc mogłam spokojnie odwiedzić Wasze ogrody
Zaraz jadę po Pawełka, więc koniec wolnego czasu

-
- Kontakt:
Nie ma to jak sobie panem.
Ja teoretycznie też, ale niestety sklep to nie usługi.
Ja teoretycznie też, ale niestety sklep to nie usługi.

-
Igo, całe życie do urodzenia Pawełka pracowałam u innnych...często zarabiałam sporo więcej, ale kiedy w wieku 35 lat rodzi się pierwsze dziecko, przewartościowałam wszystko. Stwierdziłam, że teraz Ono będzie najważniejsze, a reszta jakos się ułoży... I rzeczywiście tak się stało
Wróciłam do swojego pierwszego wyuczonego zawodu tłumacza i bardzo to sobie chwalę
Dzięki temu mam czas i na dziecko, dom i ogród. Pracując na etacie w Warszawie wracałbym najwcześniej o 19.00 do domu i co dalej???

-
- Kontakt:
Masz rację, ja niestety nie mam takiej możliwości. Czas nie jest mi aż tak potrzebny, dzieci mieszkają osobno, a jak przyjadą w weekend mam wolne.
Cisz się spokojem jaki teraz masz.
Cisz się spokojem jaki teraz masz.