Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Andzi

Post »

Ale piękna ta Twoja przestrzeń ;:138 Wielkie kępy floksów i bajeczna sasanka :lol: Też mam peonię krzewiastą , ale dopiero ma rok, pewnie jeszcze nie zakwitnie :?: Aniu a może koło iglaka posadż wierzbę mandżurską :?: Mogłabym Ci przysłać patyczki :?:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Masz bardzo bujne hosty i orliki Aniu-pozazdrościć :wink: ;:108
U mnie plaga ślimaków-czasami mam wrażenie czasami, że to walka z wiatrakami :?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu czy mogę prosić o nazbieranie nasion orlików , u mnie namiętnie rozsiały się granatowe jeżeli chcesz to chętnie Ci ukopię.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Grażynko po listkach widać że to chyba jednak jest kuklik, też nigdzie w innym kolorze nie widziałam...nasionka na pewno zbiorę jak dojrzeją, o ile nic się nie stanie. W tamtym roku wszystko sparciało przez ciągłe opady deszczu :cry: W tym roku wyglądają na zdrowe niczym nie zarażone.

Aga :oops: floks kanaryjski jest podwójny, pięknie się rozrasta...na jesieni podzielę i posadzę obok jeszcze trzy kępki będzie lepiej widać. W tym samym czasie kwitnie coś żółtego o podobnych rozmiarach to dosadzę. Na tle żółtego, niebieski powinien być z daleka dobrze widoczny. Orlików kilka najładniejszych padło i to te z największymi kwiatami :|

Romko ;:167 wierzbę mam, jest posadzona bardzo blisko tego iglaka. Iglak posadziłam jak jeszcze nie było żadnych roślin, teraz rozrasta się niemiłosiernie w wszystkie strony. Na jesieni troszkę podcięłam ale niewiele to dało. W tym roku posadziłam blisko trzy rodzaje liliowców i jeszcze posadzę chyba dwa klony szczepione na pniu. Zrobię takie przejcie oddzielające mały zakątek z hostami, wrzosami, laurowiśnią, żurawkami, magnolią. Dosadzę też więcej karłowych iglaków, tylko muszę wykombinować jakiś kawałek i przesadzić wszystkie lilie i drobne cebulki.

Ewciu współczuję, ślimaki uwielbiają liście host. Też zaglądam pod kamienie czy nie siedzą pochowane, zrobiłam też pułapki. Położyłam talerze odwrócone do góry dnem, chowają się pod spodem...można je usunąć. Teraz mam inwazję mrówek jeszcze nigdy ich tyle nie było, są dosłownie wszędzie. Niszczą korzenie mniejszym roślinom, kupiłam też jakiś preparat i chyba skutkuje. Posypałam troszkę przy skalniaku, mrówki zniszczyły mi prawie wszystkie rojniki rozetkowe.
Jolka poszukam młodych sadzonek, wysiewają się i wrastają w rośliny...nasiona też zbiorę :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
morellette
100p
100p
Od: 5 mar 2010, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie cudowne orliki :shock:
Mój wątek
Pozdrawiam,Małgosia:-)
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Aniu, orliki przecudne ;:167
I jakie bujne 8-)
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Aniu orliki jak co roku u Ciebie piękne,zaraziłaś mnie nimi i już zgromadziłam sporą ich ilość,teraz pięknie kwitną a ja się nimi zachwycam... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

morellette evluk maryla73ab ;:167 przeglądałam stare fotki, część orlików przepadła...te co zostały kwitną na całego. Planuję odnowić kolekcję, odmianę z dużymi kwiatami. Zostało mi tylko trzy kolory.
Niektóre są posadzone na nowe miejsce, kwiatów mają mniej...zawsze się tak dzieje, dopiero na przyszły rok kwitnienie będzie bardziej obfite.
Dziewczyny czy liści Wam nic nie zjada...u mnie pod koniec dnia wychodzą jakieś gąsienice i zaczynają zjadać liście :?:

Kwiaty są w odcieniu lekko niebieskim...tylko tyle kolorów mi zostało :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Odmiana o pełnych kwiatach.
Obrazek
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Jak ślicznie i kolorowo śliczne orliki, ja mam ich tylko kilka ale patrząc na twoje zdjęcia myślę, że muszę poszerzyć kolekcję. pozdrawiam
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Aniu, jak bujnie wszystko u Ciebie wygląda.. zrobiło się pięknie... a te kamienie... dodały rabatom ogromnego uroku, tylko nie wydałaś na nie majątku?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Drażnisz kobieto tymi orlikami
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

evikc polecam dosadzenie orlików...naprawdę warto :)

snowflake na kamienie nie wydałam nic, kamienie służyły jako podmurówka starego, drewnianego domu. W tym tygodniu przywiozłam do kompletu korzenie starych drzew. Nikt nie chciał wziąć więc wpadłam na pomysł, zrobienia podwyższonej rabaty. W połączeniu z kamieniem powinien być fajny efekt.

Jolka orliki Masz zaklepane...nawet jest kilka samosiejek tylko nie wiem w jakich są kolorach :?:

Tak wyglądają korzenie, bardzo mi się podobają podwyższone rabaty z takiego materiału.
Czeka mnie tylko usunięcie darni i wysypanie środka ziemią...jakie rośliny posadzę to na razie nie wiem :?:
Obrazek

Obrazek
Jakaś odmiana dzielżanu, pierwszy raz ma tyle pędów kwiatowych, zawsze był tylko jeden.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Aniu, super wyglądają kłody jako obrzeża rabatek- ślicznie będzie ;:138 Ale i tak masz ślicznie, bardzo Ci się zagęściło ;:63 Orliki piękne, może będzie więcej nasionek :?: Kępy floksów wspaniale wyglądają ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu cudne masz iryski, śliczne kolorki i widzę wspaniale rozrośnięte kępy.....wtedy jest najwspanialszy efekt. Hosta śliczności :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu śliczne kolory irysów i piękne hosty.
Ciekawa jestem nowej rabaty.
Jakie roślinki tam posadzisz? :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”