Jejku...

bardzo dziękuje za ,,złotko,,Gdybym nie przeczytała postów pewnie bym go nie zauważyła.Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Storczykowa nic mi sie nie pomyliło.Nie jestem nowicjuszem i to że Ty na nie nie trafiłaś nie znaczy ,że ich w LM nie ma.
Karlin przesadzenie storczyka kwitnącego to naprawde nic złego.Przesadzałam już tak roślinki i nic sie nie działo,a nawet jeśli zwiędną to uratujesz całą roślinkę zwykła ziemia naprawde nie służy storczykom tak jak Ci Storczykowa wyjaśniła.Nie musisz zmieniac doniczek skoro storczyk tego nie potrzebuje(chodzi tu o rozrost storczyka)Wystarczy taką doniczę dokładnie umyć i wyparzyć.
Agitko kiedyś tez nie mogłam sie doczekać keiki ,a doczekałam się basel keiki i teraz mam 4 nowe storczyki z jednego.Keiki na łodyżkach kwiatowych mam pierwszy raz .Ciesze sie ,bo są na storczyku naprawdę urodziwym pod względem koloru i faktury.To jest najprawdziwszy storczyk tygrysi.Gdyby mi się udało je rozmnożyć miała bym jak na razie 3 dodatkowe.Jak znajdę chwilkę to porobię fotki i wstawię.
Mój ,,gigant,, jak zwykle mnie nie zawodzi i nadal potrafi zaskoczyć.Postanowiłam go odmłodzić,bo gąszcz pędów kwiatowych był ogromny,wzrost kwiatów na końcach pędów nie kończył sie nigdy,wiec je przyciełam i teraz z jednego pedu wychodzi po 5 nowych

okna mi zabraknie