Bogusiny Ogród (Bogusia2)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Was bardzo serdecznie. Nie moge ochłonąć ze zdumienia, ze dostałam serduszko
. Jest mi ogromnie miło i czuję się bardzo wyróżniona. Dziękuję Adminowi i Moderatorom
. A Wam dziękuję za miłe słowa. Krzysiu bardzo dziękuję za wskazówki. Dziś spróbuję dużych zdjęć w Fotosiku, tak jak Oliwka
. Nie było mnie kilka dni i mogę tak ocenić moje rośliny. Hortensje super, ciągle wypuszczają nowe kwiatostany i mogę bezwstydnie powiedzić, że są piękne. Róże niestety w tym roku mam nie powtarzające. Zakwitł ponownie tak wyczekiwany Chopin i co, szara pleśń na płatkach. L. da Vinci łaskawie wydał w drugim kwitnieniu 1 słownie jeden kwiat. Pink Peace zakwitła dwoma niewielkimi kwiatami. Biedermaier się obudził i zakwitł jednym, ładnym kwiatem. Róże były cudne w czerwcu i w lipcu ale sierpień i początek września klapa kompletna. Honor ratuja czerwone róże mimo, że gołe. Oba krzewy Duftwolke kwitły bardzo ładnie, Nostalgie miały śliczne pąki ale też skosiła je szara pleśń. Teraz kwitnie okazale Erotica a i I.Bergman za jakiś tydzień zakwitnie po raz trzeci. Dobrze, że za radą Minismoka posadziłam jednoroczne lobelie i petunie między różami, bo byłoby goło. A teraz zdjęcia:
Ostatni kwiat Sutters' Gold - obiektywnie musze powiedzieć, że w sierpniu kwiaty były ładniej wybarwione niz we wrześniu ale to wyjątek, który potwierdził regułę.

Ostatni kwiat Sutters' Gold - obiektywnie musze powiedzieć, że w sierpniu kwiaty były ładniej wybarwione niz we wrześniu ale to wyjątek, który potwierdził regułę.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Bogusiu tak się cieszę i gratuluję serduszka!
Niestety, lato się kończy i trzeba myśleć o jesiennych pielęgnacjach i porządkach, albo zakupach?
Bogusiu, moje róże też w "ciapki" mimo ekologicznej walki, ale zrzucam to na pogodę!
W przyszłym roku będą już silniejsze, większe i piękniejsze
Sutters cudna!

Niestety, lato się kończy i trzeba myśleć o jesiennych pielęgnacjach i porządkach, albo zakupach?

Sutters cudna!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Krzysiu udało się!!!! Bardzo Ci dziękuję
. A swoja drogą skąd Ty wiesz takie rzeczy
?
Dzisiejsza sesja Erotiki. Zobaczcie jaki czarny kolor ma pąk.
Chopin
Pink Peace u mnie chce mieć małe kwiatki

Jeszcze raz Erotika
Wrześniowa ostróżka
Hortensja dębolistna dar od przyjaciół, którzy mają spory fragment rabaty obsadzony tymi hortensjami.
Grandiflora lub Anabelle

A to rośnie prawdziwa Anabelle, córka królowej Anabelli Kasi-Cilli
Młodziutkie kwiatostany na Lime Light
Tardiva, obok serduszka, która w tym roku wcale nie zniknęła, tylko dzielnie się trzyma.

Dzisiejsza sesja Erotiki. Zobaczcie jaki czarny kolor ma pąk.

Chopin

Pink Peace u mnie chce mieć małe kwiatki

Jeszcze raz Erotika

Wrześniowa ostróżka

Hortensja dębolistna dar od przyjaciół, którzy mają spory fragment rabaty obsadzony tymi hortensjami.

Grandiflora lub Anabelle

A to rośnie prawdziwa Anabelle, córka królowej Anabelli Kasi-Cilli

Młodziutkie kwiatostany na Lime Light

Tardiva, obok serduszka, która w tym roku wcale nie zniknęła, tylko dzielnie się trzyma.

Bogusia
Bogusia
-
Witajcie
. Dziękuję za gratulacje i dobre rady
. Oliwko nawet nie wiesz,jak bardzo jest na czasie Twoja rada dotycząca walki z mączniakiem, bo właśnie się pojawił na drugim krzewie Chopina, do tej pory wolnym od tej plagi. Posadziłam dwie nowe peonie, kupione od Xipe. Bardzo ładne karpy z pączkami. Mam miejsce jeszcze na Bowl of Beauty, o której marzę odkąd ją widziałam na Forum.

Bogusia
Bogusia
-
Szukam Rapsody in Blue i Duftwolke. Czy Ktoś wie gdzie je mozna kupić?
Bogusia
Bogusia
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu, ja w sprawie skarpy
Pewnie starałabym się uniknąć przesadzania, bo to zawsze osłabia roślinę.
Skoro skarpa się obsunęła to nie możliwości nadsypania ziemi i ewentualnie dania jakieś podpory żeby się obsuwała w przyszłości?
chyba bym tak właśnie zrobiła.
Też już myślałam o systemie do podlewania
Ale kosztów na razie nie sprawdzałam....pewnie kolosalne

Pewnie starałabym się uniknąć przesadzania, bo to zawsze osłabia roślinę.
Skoro skarpa się obsunęła to nie możliwości nadsypania ziemi i ewentualnie dania jakieś podpory żeby się obsuwała w przyszłości?
chyba bym tak właśnie zrobiła.
Też już myślałam o systemie do podlewania

Ale kosztów na razie nie sprawdzałam....pewnie kolosalne

-
Witaj Oliwko
. Muszę zadzwonić do Rosarium i zamówić Duftwolke i Rapsody. Kilka zdjęć z weekendu.
Odrobinę odżyła czerwona rabata. Zakwitły dwie czy trzy Niny, Erotika i Ingrid Bergman i od razu zrobiło się inaczej
.

Sesja wrześniowej Niny Weilbul
Erotika
Ingrid Bergman

Pink Peace na tle Sedum
Jedyny kwiat L. da Vinci.
Wrześniowy Olimpic Palace

Biały zawilec japoński

Trochę hortensji

Odrobinę odżyła czerwona rabata. Zakwitły dwie czy trzy Niny, Erotika i Ingrid Bergman i od razu zrobiło się inaczej

Sesja wrześniowej Niny Weilbul

Erotika

Ingrid Bergman

Pink Peace na tle Sedum

Jedyny kwiat L. da Vinci.

Wrześniowy Olimpic Palace

Biały zawilec japoński

Trochę hortensji

Bogusia
Bogusia