Obiecuję się wyedukować, ale czasu nie wystarcza

Jednak przy posiadaniu kilku ... dziesięciu krzaków muszę

Poszukałam i ta jest podobna do Rose Gaujard

ta to może być Gebruder Grimm

a to Augusta Luise?

Czy mogłybyście zerknąć

olibabka pisze:Mam kolejną różę NN, wczoraj znalazłam w mojej gazecie pasek z napisem Fresco, czy to może być ta róża? Szukałam na forum, ale nie znalazłam, aby ktoś miał taką, z wyjątkiem Lilii31, ale jej od dawna nie ma na forum
. Czytałam w necie, że to żółta, czy możliwe, aby była pomarańczowa?
Wracam do tej odmiany. To jest najprawdopodobniej 'Masquerade', róża amerykańska z 1949 roku.Pani Szlązkiewicz pisze:Oto zdjęcie z forum amerykańskiego, wygląda na ciekawą odmianę zmieniającą barwę podczas rozwoju kwiatów.. Może Wam coś przychodzi do głowy co to za cudo?:)
Georginio, czyżbyśmy miały to samo ? Moja też NN.Czy jakiś ekspert je zidentyfikuje ?Georginia pisze:Mam dwie róże kupione bez nazwy, okrywowe.Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji.
NN
Wydaje mi się, że to może być taka róża, którą i ja mam. Szukałam nazwy i znalazłam Blue Peter, ale ręki nie dam sobie uciąćFirletka pisze:Georginio, czyżbyśmy miały to samo ? Moja też NN.Czy jakiś ekspert je zidentyfikuje ?Georginia pisze:Mam dwie róże kupione bez nazwy, okrywowe.Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji.
NN
![]()