Oaza spokoju Hanki
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj kochana Hanuś. Przyszłam życzyć miłego i spokojnego dnia. Róże śliczne-jeszcze w takim rozkwicie. U mnie juz nawet pąków nie ma. Ale już niedługo będę mogła podziwiać moje nabytki-jak zakwitną. Hanuś przepraszam, że dopiero dziś Ci odpisuję, sama rozumiesz, totalny brak czasu. Teraz w wolne dni doprowadziłam całkowicie ogród do porządku. Dopiero dzisiaj znalazłam chwilke dla forum i moge poodwiedzać kochane znajome. Pozdrawiam Cie serdecznie i dziękuję, za miłe i tak ważne słowa. Miłego dnia ;:12
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też uwielbiam lilie, i moja kolekcja dzięki Tobie Hanuś, znacznie się zwiększyła.Hanka 1 pisze: Gabrysia
Róże i lilie to moje kwiaty,chociaż nie powiem kocham wszystkie kwiaty.ale te szczególnie.Lilie już nauczyłam się jak przedłużyć czas ich kwitnienia a z choróbskami róż nie zawsze mogę sobie poradzić.
A zdradź sekret, jak przedłużasz czas kwitnienia ?
Czy to chodzi o różny czas sadzenia, czy coś innego ?
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Haniu. Mam nadzieje, że wolne dni miło Ci upłynęły. 
Mnie na szczęście w tym roku nie dopadła jeszcze listopadowa chandra -
pewnie dlatego, że dużo dni było słonecznych.
Ale niestety przez te popołudniowe egipskie ciemności nie bardzo
chce mi się coś robić.
Och! jak ja tego nie lubię!
Serdecznie gratuluję Ci złotka!

Mnie na szczęście w tym roku nie dopadła jeszcze listopadowa chandra -
pewnie dlatego, że dużo dni było słonecznych.
Ale niestety przez te popołudniowe egipskie ciemności nie bardzo
chce mi się coś robić.

Serdecznie gratuluję Ci złotka!

Pozdrawiam serdecznie
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Zgadzam się Haniu z Tobą w 100% , gdyby gdzieś można było kupić czas, to stałaby tam najdłuższa na świecie kolejka.
Wyczytałam gdzieś, że hobby, to coś na co zawsze znajdziemy czas i coś w tym stwierdzeniu jest, bo ja nawet jak robię coś innego, to cały czas kombinuję, co zrobić żeby wybrać się na działkę.
Dorota
Wyczytałam gdzieś, że hobby, to coś na co zawsze znajdziemy czas i coś w tym stwierdzeniu jest, bo ja nawet jak robię coś innego, to cały czas kombinuję, co zrobić żeby wybrać się na działkę.
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witam
Aszka miło mi,że do mnie trafiłaś.Jeśli lubisz róże to witaj w gronie wielbiących te kwiaty.
Gosieńka bardzo mnie cieszą Twoje wizyty.Podziwiam Cię za pogodny charakter i to,że zawsze znajdziesz czas aby odwiedzić swoje koleżanki.
Gabrysia nieraz mam wyrzuty sumienia,że dwa czy trzy dni nie ma mnie na forum.Ale Gabryś takie życie-ciągle nie mogę nadążyć za czasem a i wiek taki,że zmęczenie też daje znać o sobie.Nieraz czuję się taka wypalona,że tylko siąść i płakać
Jeśli pytasz o lilie to tak jak myślisz.Sadzę nawet pod koniec maja i w ten sposób mam długo czym oko nacieszyć
Jadzia
Wszyscy chyba cierpimy jesienią ale już niedługo wiosna i znów będziemy kupować nasionka,żyć ogrodem czy to nie jest warte przetrzymać jesieni.
Bogusia z przekory chyba pytasz jak przedłużyć kwitnienie lilii.A kiedy Ty w tym roku sadziłaś i kiedy Ci kwitły?.Ja co roku wiosną dokupuje parę cebul i w różnych terminach dosadzam.
Dorotka jak zawsze, miło mi jak do mnie zaglądasz.Nazywam Cię Krajanką ale coś mi się wydaje,że Ty bliżej mieszkasz niż obie się spodziewamy.
Asiula zawsze witam .A kto nie "powącha"zapachu ziemi i kwiatów to nie zrozumie nas,co my widzimy w ogrodzie.
Irenka milutko Cię witam
Moje róże teraz są już ogołocone z liści i wyglądają żałośnie chociaż mają jeszcze pąki.Do dziś kwitły Golden Celebration ,Graham Thomas i pnąca NN.Piszę do dziś,bo je już ścięłam do wazonu.Poniżej pokażę.Witam w klubie miłośników róż
Gabryś i Gosia dzięki za troskę
Aszka miło mi,że do mnie trafiłaś.Jeśli lubisz róże to witaj w gronie wielbiących te kwiaty.
Gosieńka bardzo mnie cieszą Twoje wizyty.Podziwiam Cię za pogodny charakter i to,że zawsze znajdziesz czas aby odwiedzić swoje koleżanki.
Gabrysia nieraz mam wyrzuty sumienia,że dwa czy trzy dni nie ma mnie na forum.Ale Gabryś takie życie-ciągle nie mogę nadążyć za czasem a i wiek taki,że zmęczenie też daje znać o sobie.Nieraz czuję się taka wypalona,że tylko siąść i płakać
Jeśli pytasz o lilie to tak jak myślisz.Sadzę nawet pod koniec maja i w ten sposób mam długo czym oko nacieszyć
Jadzia
Wszyscy chyba cierpimy jesienią ale już niedługo wiosna i znów będziemy kupować nasionka,żyć ogrodem czy to nie jest warte przetrzymać jesieni.
Bogusia z przekory chyba pytasz jak przedłużyć kwitnienie lilii.A kiedy Ty w tym roku sadziłaś i kiedy Ci kwitły?.Ja co roku wiosną dokupuje parę cebul i w różnych terminach dosadzam.
Dorotka jak zawsze, miło mi jak do mnie zaglądasz.Nazywam Cię Krajanką ale coś mi się wydaje,że Ty bliżej mieszkasz niż obie się spodziewamy.
Asiula zawsze witam .A kto nie "powącha"zapachu ziemi i kwiatów to nie zrozumie nas,co my widzimy w ogrodzie.
Irenka milutko Cię witam
Moje róże teraz są już ogołocone z liści i wyglądają żałośnie chociaż mają jeszcze pąki.Do dziś kwitły Golden Celebration ,Graham Thomas i pnąca NN.Piszę do dziś,bo je już ścięłam do wazonu.Poniżej pokażę.Witam w klubie miłośników róż
Gabryś i Gosia dzięki za troskę
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Dziś ostatnie chyba zielone fotki z ogrodu,bo w moich stronach na jutro zapowiadają śnieg.Ja mam nadzieję,że jeszcze prognoza się nie sprawdzi ale już ścięłam ostatnie róże,które jeszcze kwitły.Graham Thomas i Golden Celebration
A ta pnąca NN kwitnie niezmordowanie cały rok,chociaż teraz kwiaty ma ślepki

A ta pnąca NN kwitnie niezmordowanie cały rok,chociaż teraz kwiaty ma ślepki