PRZEMKU- dziękuję za odwiedziny, żyjemy w jednej strefie klimatycznej, i jak jest zima, to i musi być i w naszym ogródku, chociaż chciałbym ,by było inaczej.
KASIU- dziękuję że nareszcie dotarłaś do naszego ogrodu, mam nadzieję że nie dłużyły Ci się te dwa dni spacerów po naszym ogrodzie.Cieszę się bardzo że spodobał Ci się nasz ogród. Pierwotnie , miałem zamiar kupić od jednego rolnika 28 ary, gdy jego sąsiad zaproponował mi jeszcze 15 arów, nie wahałem się chwili, tym bardziej że cena była ( wtedy) bardzo, bardzo niska. Dlatego też usilnie namawiam Cię do dokupienia sąsiednich arów( oczywiście , jeżeli Ci pozwala sytuacja finansowa). Z naszymi ogrodami jest tak jak z lasem- "im dalej w las , tym więcej drzew", szybko większość stwierdza, że ma za małą powierzchnię na zaplanowane nasadzenia, pamiętać trzeba tylko o jednym- ogród nie lubi pośpiechu, lepiej chwilę poczekać, przemyśleć, bo w ogrodzie łatwo o błędy, które trudno później naprawić.
ZYTO- dziękuję za odwiedziny, gratuluję założonego wątku, mam nadzieję że tak jak dotychczas ,będziesz do nas często zaglądać. Obiecuję do Ciebie zaglądać, chociaż płonne są nadzieje że któraś z dziewczyn( lub wszystkie razem) nauczą mnie gotować, w tym zakresie jestem niereformowalny , nie tak jak moi synowie, którzy nie tylko że gotują, ale i lubią to robić.
EWO- aktualnie nie mam sadzonek ostrokrzewu, wszystkie sprezentowałem Zycie, mam ostrokrzew, i ją i jego, problem tylko by nie pomieszać w czasie pielęgnacji, trzeba chyba oznakować jak chłopczyka i dziewczynkę ,odpowiednimi kolorami wstążeczek. W sierpniu wsadziłem po 2 szczepki do doniczek, zobaczymy czy się ukorzenią, wiosną poprzeginam gałązki do ziemi, , oby się wszystkie przyjęły, od nadmiaru głowa nie boli, zamówienie przyjęte. Dla każdego z forumowiczów zaproszenie do Ranczo Nokły jest bezterminowe, zapraszam w maju, wtedy jest najpiękniej.
Kontynuuję dalej prezentację roślinek rosnących jako "samotniki" na "placu centralnym"