Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
Witaj Danusiu szklarnie fajne też mam takie same tylko fioletowe jdptdm zadowolona. Begonie też chce poradzić śliczne są. Pozdrawiam miłego dnia.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, Danusiu!
Jakże ja Ci zazdroszczę tego, że możesz na balkonie uprawiać kwiatki.
Na moim palonym słońcem dziewiątym piętrze, gdzie balkon nie tylko staje się w lecie piekarnikiem, to dodatkowo jeszcze umocowana jest specjalna siatka chroniąca kotę przed ewentualnym wypadnięciem, żadna roślina,choćby i najbardziej kochająca słońce, się nie uchowa.
Ponieważ jest to loggia, to jedynie w głębi mogę jakieś cieniolubne roślinki postawić, tylko że cieniolubne wolą też chłodniejsze powietrze. Istna kwadratura koła. 
Pierwiosnki zmieniły kolor kwiatków?
Ciekawe zjawisko.
Moje zachowały swoje pierwotne barwy, tyle tylko że nieco zbrzydły, zmierzając ku przekwitnięciu.
Rzeczywiście coś się w głowach pomieszało wycinającym zdrowe drzewa.
Mieszkańcy nie protestują?
A to przejście rzeczywiście nieco dziwne, tylko jeśli dobrze widzę, obok jest szkoła. Może więc chodzić o bezpieczeństwo dzieci.
Skoro już co nie co posiałaś, to niech rośnie,
a Tobie słoneczka życzę bez wichur i ulew.

Jakże ja Ci zazdroszczę tego, że możesz na balkonie uprawiać kwiatki.

Pierwiosnki zmieniły kolor kwiatków?

Rzeczywiście coś się w głowach pomieszało wycinającym zdrowe drzewa.

A to przejście rzeczywiście nieco dziwne, tylko jeśli dobrze widzę, obok jest szkoła. Może więc chodzić o bezpieczeństwo dzieci.

Skoro już co nie co posiałaś, to niech rośnie,

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
ALU!
Szklarenki się sprawdzają???
Pogoda jednak fatalna.Całą noc lał deszcz i wiało,na szczęście nie tak strasznie.W ciągu dnia to deszcz to słońce.
Też pozdrawiam.Miłego wieczoru.

LUCYNKO!
Fajnie mieć balkon,ale jeszcze fajniej by było gdyby był większy.
Współczuję,że masz balkon a jakby go nie było.Lucynko a może posadż jakąś wierzbę która ma dużo liści.?Przecież sadzą drzewka na balkonach.Może jakaś kępa bambusa w donicy.?
Ten czerwony zmienił się na pomarańczowy.Słyszałam,że mają coś robić na naszych kortach.
Jeszcze się pochwalę,że kupiłam storczyka dwupędowego za 13,50.
Miłego wieczoru.

Szklarenki się sprawdzają???
Pogoda jednak fatalna.Całą noc lał deszcz i wiało,na szczęście nie tak strasznie.W ciągu dnia to deszcz to słońce.
Też pozdrawiam.Miłego wieczoru.

LUCYNKO!
Fajnie mieć balkon,ale jeszcze fajniej by było gdyby był większy.

Współczuję,że masz balkon a jakby go nie było.Lucynko a może posadż jakąś wierzbę która ma dużo liści.?Przecież sadzą drzewka na balkonach.Może jakaś kępa bambusa w donicy.?
Ten czerwony zmienił się na pomarańczowy.Słyszałam,że mają coś robić na naszych kortach.
Jeszcze się pochwalę,że kupiłam storczyka dwupędowego za 13,50.
Miłego wieczoru.

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Danusiu lobelii nie sieję już od kilku lat, coś mi z nią nie po drodze, tzn bardzo lubię te kwity, tylko pikowanie tych maleństw mi nie wychodzi, większość uśmiercę i później mi żal. Gazanii w tym sezonie też nie wysiałam, nasion nie kupiłam więc odpuszczam, nawet gotowych sadzonek nie kupię.
ładnie ozdabiasz balkon, lubię kwiaty na blokowych balkonach.
ładnie ozdabiasz balkon, lubię kwiaty na blokowych balkonach.
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu
Ja przepikowałam (mój pierwszy raz) lobelię kępkami tak jak radziłaś ale jakoś tak oklapła po pikowaniu, może jeszcze się podniesie.
Takie maleństwo i takie delikutaśne, że człowiek bał się toto ruszać.
Gazanii nasionka kupiłam i też będę je siać w marcu.
Czerwona róża
Ja przepikowałam (mój pierwszy raz) lobelię kępkami tak jak radziłaś ale jakoś tak oklapła po pikowaniu, może jeszcze się podniesie.
Takie maleństwo i takie delikutaśne, że człowiek bał się toto ruszać.
Gazanii nasionka kupiłam i też będę je siać w marcu.
Czerwona róża

EWA!!!
Może lobelia była za mała na pikowanie?A przykryłaś ją po pikowaniu?,jeżeli nie to przykryj lub wstaw do woreczka jednorazowego i zwiąż.
Ta różyczka to doniczkowa z Biedronki.Moja lobelia jest malutka,a inna jeszcze nie wzeszła.
U nas deszcz leje od rana,niestety muszę iść po zakupy.
Miłego dnia,trzymaj się.

Może lobelia była za mała na pikowanie?A przykryłaś ją po pikowaniu?,jeżeli nie to przykryj lub wstaw do woreczka jednorazowego i zwiąż.
Ta różyczka to doniczkowa z Biedronki.Moja lobelia jest malutka,a inna jeszcze nie wzeszła.
U nas deszcz leje od rana,niestety muszę iść po zakupy.
Miłego dnia,trzymaj się.

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Danusiu , jak czytam i widzę wiosenka u Ciebie na całego , a ja jeszcze nie mogę się zabrać za jakieś siewy rozsad , brak mi zapału i chęci może jak przyjdzie ciepło i wyjdę do ogrodu. pozdrawiam 

- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Witaj Danusiu
Piękny ten kremowy storczyk
i różyczka też ładna. Wysadzisz ją na działkę?
Wspominkowe letnie zdjęcia jakos podtrzymują nasze humory kiedy za oknem szaro i deszczowo.
Pozdrawiam i życzę lepszej pogody

Wspominkowe letnie zdjęcia jakos podtrzymują nasze humory kiedy za oknem szaro i deszczowo.
Pozdrawiam i życzę lepszej pogody

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Danusiu, ostatnio taki leń mnie opanował, że w ogóle nie chce mi się ani czytać, ani pisać.
Musiałam się jednak przemóc, bo już mi wstyd
, że takie nieróbstwo mnie opanowało.
Dosyć dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu takie cudeńka.
Śliczna czerwona różyczka, taka energetyczna pełna czerwień!
No i orchidea obsypana kwieciem.
Czy to jest ten nowy nabytek? Cudna!
U mnie non stop wieje i na zmianę leje bądź słońce grzeje. Mam dość takiej pogody
Trzymaj się ciepło i zdrowo.

Musiałam się jednak przemóc, bo już mi wstyd

Dosyć dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu takie cudeńka.

No i orchidea obsypana kwieciem.

U mnie non stop wieje i na zmianę leje bądź słońce grzeje. Mam dość takiej pogody

Trzymaj się ciepło i zdrowo.

Pozdrawiam. Lucyna
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Danusiu pochwalę storczyka w pięknym kolorze.
Wiesz wracając do lobelii, próbowałam wszystkie sposoby siania, kiełkowały, albo nie. A jak już cieszyłam się, że będę miała własne sadzonki, zabierałam się za pikowanie, robiłam to łyżeczką to i tak sadzonki mi padały. Po kilku niepowodzeniach odpuściłam, stawiam na inne kwiatuszki.
Wiesz wracając do lobelii, próbowałam wszystkie sposoby siania, kiełkowały, albo nie. A jak już cieszyłam się, że będę miała własne sadzonki, zabierałam się za pikowanie, robiłam to łyżeczką to i tak sadzonki mi padały. Po kilku niepowodzeniach odpuściłam, stawiam na inne kwiatuszki.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Danusiu, ciekawy kolorek storczyka
, a wspomnienia kwitnącej działeczki w promieniach słońca takie cieplutkie, aż miło popatrzeć
, kiedy za oknem słońce jeszcze słabo grzeje
.
Przejście świetne
, na pewno każdy kierowca się zatrzyma
Miłego sobotniego popołudnia i niedzieli

Przejście świetne

Miłego sobotniego popołudnia i niedzieli

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
Witaj INKA!
Też nie mam zapału ani chęci,ale od czasu do czasu coś mnie napada i wtedy sieję.Lobelia już spora,ale nie do pikowania.Do pikowania mam
gazanie.Ostatnie dwa dni pogoda fajna,ale mroźna.
Trzymaj się.

Niestety już przekwitły.
JARHA!!
Różyczka pójdzie na działkę,oczywiście jak przeżyje.Jak na razie kwitnie .
U nas już drugi dzień słoneczny,ale chłodny.
Pozdrawiam.

Też nie mam zapału ani chęci,ale od czasu do czasu coś mnie napada i wtedy sieję.Lobelia już spora,ale nie do pikowania.Do pikowania mam
gazanie.Ostatnie dwa dni pogoda fajna,ale mroźna.
Trzymaj się.

Niestety już przekwitły.
JARHA!!
Różyczka pójdzie na działkę,oczywiście jak przeżyje.Jak na razie kwitnie .
U nas już drugi dzień słoneczny,ale chłodny.
Pozdrawiam.

LUCYNKO!
Twój leń jest mniejszy niż mój.
Książek nie czytam już od dawna.Coś mi się przestawiło i uważam,że wszystkie są głupie,a w
związku z tym szkoda mi czasu na bzdety wypisywane w tych książkach.Nie lubię też psychologicznych i wojennych, boli mnie strasznie niesprawiedliwość.
Storczyk to nowy nabytek za połowę ceny.
U nas na szczęście już drugi dzień z czystym niebem i słońcem.Dziś idąc przez nasze korty dotarło do mnie,że idzie wiosna.
Czarne ptaszki całują się (dosłownie),chciałam zrobić zdjęcie,ale jak się dogrzebałam do telefonu to zdążyły odlecieć.Prawie całe korty zalane,ale ptaszki mają raj,kąpią się w tym zalewisku,budują gniazda.
Ty też trzymaj się ciepło.

Zmieniony kolor pierwiosnka.

Twój leń jest mniejszy niż mój.

związku z tym szkoda mi czasu na bzdety wypisywane w tych książkach.Nie lubię też psychologicznych i wojennych, boli mnie strasznie niesprawiedliwość.
Storczyk to nowy nabytek za połowę ceny.

U nas na szczęście już drugi dzień z czystym niebem i słońcem.Dziś idąc przez nasze korty dotarło do mnie,że idzie wiosna.
Czarne ptaszki całują się (dosłownie),chciałam zrobić zdjęcie,ale jak się dogrzebałam do telefonu to zdążyły odlecieć.Prawie całe korty zalane,ale ptaszki mają raj,kąpią się w tym zalewisku,budują gniazda.
Ty też trzymaj się ciepło.

Zmieniony kolor pierwiosnka.

DOROTKO!!!
Nie za szybko chciałaś pikować lobelię???Ja pikuję jak już jest spora.Nie ma co się spieszyć bo faktycznie jest delikatna.W tej chwili mam do pikowania gazanie,ponieważ wypuściła długi liść.Lobelię sieję każdego roku.W tym roku wysiałam jeszcze więcej niż zawsze.
Wyciągnęłam fajną książkę którą dostałam kiedyś od syna i synowej.Dowiedziałam się sporo fajnych rzeczy.Z kolei na you tubie obejrzałam fajny film o sadzonkowaniu pomidorów.Bardzo mi się to podobało i mam zamiar w tym roku zastosować u siebie te pomysły.
Dorotko jak się za późno pikuje kwiatki to źle,ale za wcześnie to też niedobrze.
Może spróbuj posiej jeszcze raz,ale nie spiesz się z pikowaniem.
Miłego wieczoru.

Nie za szybko chciałaś pikować lobelię???Ja pikuję jak już jest spora.Nie ma co się spieszyć bo faktycznie jest delikatna.W tej chwili mam do pikowania gazanie,ponieważ wypuściła długi liść.Lobelię sieję każdego roku.W tym roku wysiałam jeszcze więcej niż zawsze.
Wyciągnęłam fajną książkę którą dostałam kiedyś od syna i synowej.Dowiedziałam się sporo fajnych rzeczy.Z kolei na you tubie obejrzałam fajny film o sadzonkowaniu pomidorów.Bardzo mi się to podobało i mam zamiar w tym roku zastosować u siebie te pomysły.
Dorotko jak się za późno pikuje kwiatki to źle,ale za wcześnie to też niedobrze.

Może spróbuj posiej jeszcze raz,ale nie spiesz się z pikowaniem.
Miłego wieczoru.