Ogród pod wierzbą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród pod wierzbą

Post »

Stasiu, dziękuję ;:196 Wszystko to miałam, a co zakwitnie tej wiosny to się dopiero okaże. ;:108 Złotnice i czosnki powinny zostać, a bożykwiat i tulipany, to już loteria.
Dobrej nocki ;:19

Jadziu, mam nadzieję, że u mnie jeszcze się pokażą, a jak nie, to znowu kupię, bo się do nich przywiązałam. Psiząb to już drugie podejście, pierwszą kępę straciłam po powodziach, to teraz też mogło mu być zbyt mokro. ;:185 Ale nie ma ich na zdjęciach, te małe żółte kwiatki, to narcyzy botaniczne.
Wczoraj słoneczko trochę śniegu stopiło, a dzisiaj już stan uzupełniony. ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto piękne wspomnienia, dobrze że pokazujesz energetyczne zdjęcia, bo przy takiej huśtawce pogodowej od razu od pięknych kolorków lepiej na duszy. Zapewne dziś macie ślizgawicę, oby topniejący śnieg nie zatrzymał się na długo. Twoje piękne rabatki nie mogą ucierpieć, bo żal byłoby roślinnych strat.
Napisz co to jest https://images89.fotosik.pl/474/0243671f7d1c9a67med.jpg piękne kwiaty do tego ten śliczny kolorek ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu u mnie prawie wszystko stopniało a u Ciebie nawaliło ;:oj ciekawe jak w ogródku, bo dzisiaj nawet tam nie zajrzałam Miałam inne priorytety ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Jeszcze dosypuje ale jest nadzieja na roztopy choć przyznam szczerze że taka zima bardzo mi się podoba mimo niedogodności. :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, u nas nie topniało jeszcze tak gwałtownie, a mróz przyszedł dopiero wieczorem, to na drodze ślizgawka z pewnością była. Choć bardzo tęsknię za wiosną, to chciałabym, żeby ten śnieg topniał jak najwolniej, bo jest go mnóstwo. Mieszkam w niższej części wsi nad rzeką, a przed moją działką jest mnóstwo kostki i asfaltu, to cała woda popłynie do mnie. ;:145
Roślinka, o którą pytasz, to bożykwiat, takie niewysokie wiosenne cudo. ;:196

Jadziu, to już masz wiosnę ;:138 Do ogródka nie zajrzałaś, a może tam już coś kwitnie? Przy takich temperaturach jakie prognozują, to zaraz będzie kolorowo. ;:196

Jolu, ja mam nadzieję na jak najniższe temperatury, bo roztopy mnie przerażają ;:oj Zdecydowanie za dużo tego śniegu jak dla mnie ;:14 , ale trzeba brać co dają i jakoś z tego korzystać. Na razie mamy snucie planów i wspomnienia. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu ;:196 niestety jeszcze biało w ogródku a raczej szarawo i nawet mokrego śniegu sporo ,bo u mnie więcej cienia niż słońca. Jednak Twoje kolorowe fotki aż rozweselają ;:167 i raźniej robi się na duszy .Taka warstwa śniegu jak u Ciebie niczym w Zakopanym ;:oj
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Może nie będzie tak żle.Ziemia nie jest tak bardzo zmrożona więc woda będzie szybko wsiąkać.Ładna szachownica w kostkę.Miałem ją ale coś jej
uprawa mi nie wychodzi.Problemu nie mam z białą.Tej przybywa.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marta takie zwały śniegu to pamiętam z lat dzieciństwa ;:306 teraz widzę jak Wam sporo nasypało. Nie dziwię się Twoich obaw podczas roztopów, oby wszystko przebiegło w zwolnionym tempie.
To cudo kwiatowe zachwyciło mnie wcześniej w ogrodzie Halinki, teraz powtórka u Ciebie, cudo ;:215 pomyślę i zaproszę. Myślałam, że znam wszystkie kwiaty :roll: a tu kolejne zaskoczenie, człowiek uczy się całe życie :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Martuniu zima u Ciebie taka sama jak u mnie, ale nie ma co się dziwić, bo to przecież sąsiednie województwo ;:306
Mrozik jeszcze trzyma, tylko -5 ale to i dobrze. Drzewa pięknie oszronione, chociaż dzisiaj podobno ma być cieplej. ;:3 czego też bardzo się obawiam, bo woda może być nie tylko na drogach,ale i w garażu :(
Wiosenne wspominki cudowne ;:215
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, bardzo dużo tego śniegu mamy, a pod domem, gdzie zjechał z dachu, to Alpy wyrosły, bez drabiny można czyścić rynny ;:oj Strach się bać, jak to będzie szybko topniało ;:14 Kwiatki głęboko pod śniegiem, to zostają wspomnienia. ;:196

Janku :wit To, że ziemia niezmrożona, najbardziej mnie martwi, bo dopiero niewiele mniejsza warstwa śniegu stopniała i wsiąkła. Czy jeszcze da radę przyjąć sporą porcję wody? Bardzo liczę na moją wierzbę, że ciepło ją obudzi i będzie bardzo spragniona :wink:
A wiesz, że posadziłam tyle samo białej i bordowej szachownicy i biała zniknęła zupełnie, a ta ma się dobrze i nawet się sieje ;:oj

Dorotko, z dzieciństwa pamiętam jeszcze większe zaspy, ale zima była od grudnia z mrozem, a potem przychodziło przedwiośnie, wszystko powoli topniało. A może nie pamiętam, bo mieszkałam na górce i podtopienia mi nie doskwierały?
Bożykwiat jest śliczny, chociaż trzeba się nad nim pochylić i nie zawsze jest łaskaw zadomowić się w ogrodzie, ale warto próbować ;:215

Halinko, u mnie niestety już na plusie, a zapowiadają nawet dwucyfrowe upały ;:oj .Nawet wiatr mnie cieszy, bo chociaż trochę osuszy. Miejmy nadzieję, że ziemia przyjmie wodę, w końcu poziom wód gruntowych był niski, to niech się wyrówna!
Miłej niedzieli, Halinko ;:196

Wysadziłam swoje kobee do pojedynczych doniczek. Siewki w różnym stadium rozwoju, od takich, które pokazują listki właściwe, do pokazującego się kolanka, zobaczymy jak się będą rozwijać ;:224

Obrazek

Obrazek

A wspomnieniowo narcyzy jakie kiedyś miałam ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na słoneczną niedzielę zostawiam zapach hiacyntów :wit

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Martuś. moje praktyki z donicami ceramicznymi czy glinianymi są takie, że aby ich nie usuwać na zimę to trzymam je pod dachem. No i w glinianych nie sadzę bezpośrednio roślin, ale wkładam do nich mimo wszystko donice plastikowe. Wtedy rośliny mają lepszy dostęp do wody.
Czemu to tylko wspomnienia narcyzowe? Piękne ich poletko. ;:215 Może się jeszcze pojawią? Albo będzie powtórka z ich tak licznym ponownym posadzeniem :tan Chyba warto bo pięknie to wygląda.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękne łany narcyzowe,ale dlaczego kiedyś miałaś?czyli już nie masz?
Kobea duża już urosła.
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Martuś, pięknie udokumentowałaś śniegowe zaspy, jeszcze trochę i znaku drogowego nikt by nie dojrzał. ;:202
Niech Ci topnieje jak najwolniej, żeby roztopy ogrodu nie zalewały. ;:108 Bo szkoda by było tych cudnych roślinek; szachownica genialna, narcyzów całe łany a hiacynty witają wiosnę przez szybę. ;:63 ;:138 ;:63 ;:138
Pozdrawiam serdecznie i niech Ci ;:3 życie osładza. ;:167 ;:7
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Marto rety ale śniegu u Ciebie. U mnie po śniegu już tylko wspomnienie zostało. Wspominkowe zdjęcia kwitnących roślin są super ciekawe ile jeszcze przyjdzie nam czekać na kolory w ogrodzie. U siebie wczoraj wypatrzyłam kępki krokusów. Jak bedzie tak ciepło jak w pogodzie podają to lada moment zakwitną. A na strychu obudziły się granaty, figi i passiflora.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Marto wczoraj i u mnie była już dodatnia temperatura i słonecznie, ale na stopnienie śniegu to trzeba nam będzie trochę poczekać ;:oj Przepiękne masz łany narcyzów , w takich ilościach to i super widok ;:215
Twoja kobea ładnie się rozrasta, moja po pikowaniu jeszcze się trzyma i ma tylko po dwa listki, oby tylko mi te siewki nie padły :roll: Wcześniej nie wiedziałam i za płytko je wsadziłam, boję się je jeszcze raz przesadzać ;:131
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:79 ;:79
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”