Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

Ładniutki ten twój różowy grudnik :) Ja znam odpowiedz na twoje pytanie... po prostu u ciebie jest tak wszystko na wysoki połysk że zmiany nie maja szans zabłysnąc bo nie ma odpowiedniego "tła matowego" :D
Masz rację trzeba doceniać dobre samopoczucie i zdrowie a tym bardziej w jesiennej szarudze a zakup czegos kwitnącego bardzo poprawia
wystrój i nastrój ;:333 ;:167
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Oj , jakie masz piękne grudniki ;:138 . Ja mam od zeszłego roku dwa ale zmarniały i nie będą kwitły ;:222 . Kompletna klapa ;:222 . Mam takie momenty , że napale się na domowe a potem coś pójdzie nie tak . Nie mam ręki do domowych i już. Tak , zima to mnóstwo wolnego czasu ale na pewno wiesz jak to zapełnić . Zaraz zaczną się przygotowania do świąt a potem można już załapać się na przedsprzedaże roślin ;:306. Potem wiosna już z górki ;:224. Doskonale rozumiem Twoja frustrację. Uwierz mi ja nie raz sprzątam, sprzatam a tego po 15 minutach w ogóle nie widać ;:306. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, podsunęłaś mi powód do imprezki. Niedawno wymieniłam meble w kuchni i pokojach - będę pić do Świąt :;230 Nie dam im się rozeschnąć ;:306
Pokaż, jakiego fiołeczka kupiłaś :tan Kicia ma leżę, jak królowa! Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj ale Ci dobrze na emeryturce od razu więcej czasu wolnego którego można poświęcić na przyjemności. Życzę zdrówka i słoneczka ;:3
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Co za dzień ;:oj Od rana do wieczora ciemno i mgliście. Nie cierpię takiej pogody!
W celu poprawienia sobie samopoczucia podreptałam do najbliższej (jakieś 150 m) kwiaciarni i przytargałam dwa kwitnące fiołki afrykańskie. Jednemu by się nudziło, musiał dostać coś do pary.

Obrazek

Obrazek

Mam różowego i i niebieskiego o innych kwiatach niż dzisiaj zakupiony, ale żaden z nich jeszcze nie zakwitł i raczej nieprędko to zrobią.

Iguniu - różowy faktycznie ładnie zaczyna rozwijać pąki, a czerwony już niemal wszystkie zgubił. ;:222
Z tym wysokim połyskiem trochę przesadziłaś. ;:108 Tak naprawdę to ja dopiero bałaganu narobiłam i to jest powód, dla którego mojej roboty nie widać. ;:7 A dzisiaj pogoda mnie tak przydołowała, że w ogóle mi to nie przeszkadza. ;:306
Nastrój poprawiły mi nieco nowe fiołeczki, ale tylko nieco.
Czerwony grudnik mocno w tym przeszkadza. Zresztą sama zobacz.

Obrazek

Cały był obsypany czerwonymi kropeczkami, a dzisiaj... Jak widać na załączonym obrazku. ;:174

Ewelinko - mnie też nie bardzo lubią rośliny doniczkowe. :( Pewnie zazdrosne o rabatowe. ;:131 Były czasy, gdy miałam zastawione wszystkie parapety i nie tylko. Teraz chucham i dmucham na te nieliczne, które wcale się nie odwdzięczają tak, jak oczekuję. :oops: Mówiąc młodzieżowym językiem: olewają mnie równo. ;:223
Ewelinko kochana, u Ciebie ma kto bałaganić ;:108 , u mnie tylko kota oraz M i prawdę mówiąc, sama już nie wiem, które z nich bardziej. :roll:
Szczerze mówiąc, to ja już zaczęłam wysiewanie pierwszych nasion. Mam też pierwsze sieweczki.
Skłamałam - nie siałam, tylko sadziłam cebulki. Kłamstwo niezamierzone, przepraszam.
Leucocoryne

Obrazek

Kasiu - każda okazje jest dobra dla dżamprezki, wykorzystaj więc i Ty swoją. ;:303
Kicia ma wysoki drapak i właśnie na samej górze lubi się wylegiwać. ;:108 Z wysoka wszystko ma pod kontrolą. ;:215

Obrazek

Alu - zdrówko z wdzięcznością przytulam i dziękuję. ;:180 ;:196 A słoneczko... cóż, może też się wreszcie pokaże... ;:218

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

U mnie tez mglista ponura i zimna aura ale troszke dzisiaj podzialałam w ogrodzie tak dla "higienicznej gimnastyki"
Zdjęc nie moge zobaczyc bo fotosik chyba hibernuje już :) ale wrócę. Niesamowita jestes z tym siewem; to kiedy ci zakwitna?
Czytam że one w naturalnym swoim środowisku kwitna zimą, szkoda że nie mozna kupic ich cebul.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iguś - właśnie moje Leucocoryne mają teraz lato, bo w domu , a szczególnie na parapecie nad grzejnikiem jest im bardzo ciepło. ;:303 Liczę na to, że wiosną, jeszcze przed nadejściem upałów, zakwitną. ;:218
W ogóle to tak sobie z nimi eksperymentuję, ;:131 a co mi z tego wyjdzie, czas pokaże. ;:173
Sadziłam cebulki, nie nasiona. A kupiłam online w "Świecie Kwiatów"
Zapomniałam, że to cebulki i napisałam, że siałam, a przecież sadziłam. ;:24 ;:24
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Wysiewy...Jak ja przed chwilą grabiłam zdechłe liście..Obrazek :;230
Fiołeczki cudne ;:167 - podziwię z dala, bo ja je morduję Obrazek Tylko trzy razy próbowałam, bo szkoda mi zielenin było :oops:
Eksperymenty drogą do postępu ;:138 Jakbyśmy się dowiedzieli, że ten albo tamten np. grzyb jest jadalny / niejadalny, gdyby ktoś kiedyś nie spróbował Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Każdy wie , że facet czasem jest jak dziecko więc może to jednak On :;230 ?. Fiołeczki bardzo ładne ;:138 . Swojego czasu miałam i o dziwo nawet ładnie kwitły ale potem były same liście, duuużo liści . Wkurzało mnie to i poszły na odratowanie do mamy ;:131 . Już pierwsze sieweczki ;:oj . No, no szybka jesteś ;:138 . Pozdrawiam :wit .
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko skoro o imprezach mowa to ja też miałam imprezę .Kupiłam soplicę wiśniową ,ciasto i przypomniałam dla męża,że to moje n-te

urodziny.Tak świętowaliśmy przez dwa dni.
Fiołek śliczny.Może kiedyś zrobimy wymiankę listków jak będą nam dobrze rosły?Tylko nie przelej za dużo. :D
Ja też wysiałam parę Twoich/moich nasionek.Wzeszła mi dalia i dziewanna.Po prostu musiałam.U mnie biały grudnik ma pączki. ;:138

Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ale imprezowo u Ciebie! No i już zaczęłaś nowy sezon...jesteś niesamowita ;:196
Fiołeczki przecudnej urody, ale i grudniki ładnie kwitną. Ja poszłam w pelargonie, latem powiększyłam zbiór i teraz właśnie kwitną. Z fiołkami kiedyś poległam i zraziłam się. Jedynie w pracy miałyśmy przecudne kolekcje i kolorowe parapety. Lucynko przypomniałam sobie, że chyba mam nieoblane dwa meble i już się boję co z nimi będzie ;:306
Życzę słonecznych dni skoro już nie mogą być upalne ;:3 ;:3 Trzymaj się cieplutko ;:196 ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ja tak mało teraz tutaj bywam, że zwątpiłam czyżby to już wiosna nadchodziła....dziewczyny wysiewy poczyniają ;:306 ;:306
Ale jak spojrzałam za okno a tam szaro -buro tak jak u Lucyny to wiem, że jeszcze mogę sobie odpuścić z wysiewami.
Chociaż Lucynko nie wiem czy ktokolwiek jest Ciebie pokonać w wysiewach.
U mnie też pogoda jesienna, mgły, ponuro....czekam na zimę i śnieg :;230

:wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Lucynko, no u mnie nie ma obowiązku imprezy, bo mebli nie wymieniałam. Ale trzeba faktycznie zadbać o zabezpieczenie parapetów, ścian i podłóg :lol: .
Grudnika przestawiałaś może w czasie jak miał pąki. Podobno nie lubią zmiany miejsca jak kwitną, chociaż ja ze sklepu przyniosłam takiego z pączkami i mu nic nie było. Może Twój grudnik po prostu się zorientował, że to jednak listopad a nie grudzień i odwołał rozpoczętą akcję :wink: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Dzisiaj tylko zamelduję się, byście nie pomyśleli, że coś u mnie nie tak.
Wróciłam od mamy, jestem lekko zdołowana i mocno zmęczona.
Odezwę się do Was jutro. Muszę ochłonąć.

Niech Wam nocka spokojnie minie, a jutro niech słonko Wam zaświeci. ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko utulam ;:4 Odetchnij ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”