Witam wszystkich miłych gości w przedświątecznym szale zakupów,dekorowania pieczenia ,przygotowywania pyszności na stół i sprzątania .Ja dalej w plątaninie nitek siedzę ,ale to już ostatnia rzecz ,którą robię, będą to oczywiście prezenty .Pogoda iście przedwiosenna ,ale przyznam sie ,że nie zajrzałam w te dni do ogródka .Jednak na jutro w planie mam zajrzenie do ogródka.Już nawet Amelka pytała sie babciu, a kiedy pójdziemy do ogródka robić zdjęcia pszczółkom i motylkom
.Nawet i jej już brakuje ogrodowego szaleństwa i swobody .
ANUSIU wiosną też rozsadzę swoja rudbekie, bo wielka kępa .Najbardziej z mojego chodzenia cieszy sie Amelka [oczywiście ja również ] wczoraj mi mówi, o babciu jak ty już szybko chodzisz brawo , ale ja ci pomogę uważaj żebyś znów nie wyrżnęła

.No niestety muszę uważać teraz podwójnie wiec okien oczywiście nie myłam zrobiła to moja kochana synowa .To mój skarb szczególnie teraz gdy niedomagam

Radosnych Świat Aniu
AGUSIU 
oczywiście nie moje ręce myły okna tylko synowej. Na grzyba to oczywiście soda moze i Sól Epsom pomoże, jednak dopiero muszę wypróbować u siebie wtedy bedę wiedzieć czy podziała .Jesienią gdy przyniosłam mojego beniamina z ogródka nasypałam w ziemię garść tej soli jak na razie [odpukać] ani jeden listek nie spadł a nawet przybyły młode listki ,a ubiegłej zimy stał golutki .Dobrze ,że w sezonie robimy fotki teraz mamy chociaż kolorowo, chociaż tylko na ekranie monitora
IWONKO 
Ty lepiej mi powiedz kiedy wysłać Ci dalię żeby w miarę szybko zakwitła.Dziękuję za życzenia

Rehabilituję się wciąż i wciąż przecież ja niespokojny duch muszę być w ruchu. Frywolne prace jak zawsze mnie przyciągają ,ale tym razem dla zdrowotności ręki złapałam za czółenko i widzę ,ze było to dobre posuniecie

bo zanikają mi mięśnie to chyba pozostałość po złamaniu obojczyka 10 lat temu .Wiesz jestem juz w takim wieku że niczego nie potrzebuję prócz zdrowia i kochanych osób wokół siebie

.Tobie również życzę radosnych Świat w rodzinnym gronie
EWUNIUdziękuję za życzenia

Ty również szybko dochodź z ręką do pełnej sprawności i radosnych Świat Ci życzę w rodzinnym gronie.Dzisiaj już zaczynam z sierpniowymi fotkami
GRAŻYNKO trenuję calutki czas bez tego nic nie ma bo trening czyni mistrza, a wiosna za pasem ani się obejrzymy
MARTUSIU ciekawe jakie róże wybierzesz, a Hansestadt Rostock warto mieć u siebie nie jest zbyt kolczasta ta Niemka
Życzę wszystkim udanego wieczoru i nie przepracowujcie sie zbytnio, bo to nie Sanepid przyjedzie na kontrolę ,tylko Dziecię Boże sie narodzi ,a jemu stajenka była przygotowana. Bardziej zgoda w rodzinach i radosne kolędowanie sprawi mu radość