madzik pisze: Phal. schilleriana[/i] póki co wisi w moim oknie z "wisielcami" - zapoczątkowała trzeci rządek (którego jednak nie będę dalej zapełniać...)
Mambo - na 99% Trzeci rządek musiałby być zaczepiany o doniczki z drugiego i nie wyglądałoby to zbyt dobrze, gdyż doniczki pod wpływem ciężaru krzywo wiszą...Ale i pewnie tak znajdę inny sposób na upchnięcie kolejnych roślin Mala_MI - dziękuję Dzisiaj odkryłam, że Phal. schilleriana pachnie.
Zdjęcia jak zwykle zachwycająco-powalające.
O obiektach już nie wspominając. Doritaenopsis marzenie, gdzie go kupiłaś?
Ech a tu człowiek się chwali marketowymi falenopsisami.
piękne Phalaenopsisy. to liodoro nie jest złe, ale ja też wolę normalną wersję. jak tam cudowne przeze mnie lueddemaniana i stuartiana? marzą mi się takie i mam nadzieję, że będą na wystawie.
Phalaenopsis Liodoro śliczny - ja bym nie narzekała A poza tym zawsze można dokupić jeszcze jednego
Fioletowy maluszek też piękny. Skoro na zdjęciach jest taki słodki, to ja nie wiem, jak bardzo cudowny jest naprawdę ;:165
Doritaenopsis 'Purple Martin' PIĘKNY ;:8
Już jest na mojej liście chciejstw Madzik a czy Twój Liodoro pachnie?Ja mam normalna odmianę ale taką jak Ty masz już u kogoś na forum widziałam i niestety ta osoba pisała że nie pachnie
Madzik- odcienie* fiolet-dark blue * są zawsze urokliwe :P ,więc nie dziwię się ,ze jesteś zachwycona.To faktycznie*na żywo* jest spektakularne.
Masz dodatkowe efekty,bo kształttałt kwiatu jest odmienny niż przeważnie oglądamy.
I !!! niesamowicie inspirujący-widać jak wspaniale Sz.M. uchwycił- dla mnie to cudowna gołębica się ukazała na fotkach.
Lubię doszukiwać się w storczykach coś więcej niż kwiat, taka mam wadę już dziesiątki lat.
No...ooo każdy moze :P sobie coś innego wyobrazić.
Magdo, powtórzę kolejny raz, że piękne masz storczyki i zdjęcia. Liodoro bardzo ciekawie wygląda i podoba mi się :P Jak napisała Anusska możesz dokupić jeszcze jednego Doritaenopsis jest również urzekający i ten kolorek marzenie
Madziu- rzeczywieście piękna ta Twoja "gołębica"
Szkoda, że storczyk stracił jednego (tak cennego) pączka. Pewnie Madziu też b. żałowałaś...
Dziel się z nami (po jakimś czasie) jego wymaganiami. Jestem ciekawa Twoich spostrzeżeń.
Uśmiałam się z tego, że dla Lucynki "pasie się" u Ciebie keiki Phal. equestris