Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Zapraszam na wspomnienia ,dopóki wiosna nas trzyma w napięciu.

Obrazek

Wiązówka bulwkowata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Modrak kaukazki
Obrazek

cudowna chmura białych kwiatuszków Modraka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z przodu kocimiętka Six Hil Giant
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś wspaniałe zdjęcia wspominkowe. Aż by się chciało w nim zagubić, zanurzyć, skryć między tymi pięknymi roślinami.

U nas dzisiaj zimno, więc nie zdecydowałam się wybrać na działkę, bo nie chciałam ryzykować przeziębienia mimo, że miałam taką nadzieję na popracowanie sobie. No cóż, może jutro. Tym bardziej, że dzisiaj kupiłam sobie nowy sekatorek i aż korci żeby go wypróbować.

Dobrej niedzieli życzę i serdecznie pozdrawiam ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jeszcze przede mną jedna dewastacja i potem muszę oderwać się od ogrodu przynajmniej na kilka godzin. ten tydzień przeznaczam na tapicerkę, a następny kopanie kanalizacji już ostateczne. Potem już tylko wiosna...rozsady i porządki na grządkach. Trochę już zrobiłam, ale to kropla wiesz w jakim morzu ;:306
Powoli przestaję wspominać więc Twoje zdjęcia oglądam z radością. Ty miałaś latem przerwę, a ja pokazywałam ogród cały czas więc Twojego mamy niedosyt!
Nie mam od Ciebie akacji widać nie miałam jej gdzie posadzić ...teraz będę miała ;:306
Pączki smażyłam jeszcze wczoraj, bo miałam koleżanki na obiedzie i ostatkach. Miło było bardzo, bo nie tylko obżarstwo ale i wyjątkowo poszła cała butelka whisky ;:304 Dzisiaj odpoczynek...łapię równowagę fizyczną i umysłową ;:306 Pozdrawiam i miłej niedzieli dla Was ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marto piękne zdjęcia , a jeszcze bardziej kwitnący ogród , marzymy do takich widoków, napisz mi co jest za krzew lub drzewko na 8 zdjęciu , chyba nie robinia ? pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Właśnie spacerowałam z psem po ogrodzie i wróciłam zziębnięta, z tym większą przyjemnością oglądam Twoje słoneczne wspomnienia! Śliczne różowości wybrałaś tym razem, chmura rutewki, piękna jarzmianka i róże wplecione w byliny ;:215

Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Akacja o różowych kwiatach ;:oj , no cos pięknego, temperatura spadła i u nas nic nowego nie kwitnie, roślinki przystopowały, to nic, w końcu początek marca, a w marcu wiadomo, róznie, więc wspominajmy dalej, u Ciebie aż miło spacerek zrobić sobie ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Prawdę mówiąc liczyłam na jakieś nowalijki u Ciebie Martuś ale wspominki też miłe ;:167
Pozdrawiam serdecznie! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oj kochana, do ciebie jak się tylko wejdzie to przepada się z kretesem...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Martuś, czytam, że nie masz ochoty ostatnio na wychodzenie do ogrodu.
ja jakos też. Nie wiem, czy to przez to nagłe ocieplenie?
Jakoś źle się czuję, taka śpiącą, ociężała
Co prawda jak juz wyjdę do ogrodu to mi przechodzi, ale za rzadko wychodzę
Czasu brak, bo w pracy nagle zrobił się zamęt
Na poprzednich zdjęciach widziałam cudowne połączenie rodków i rdestu.
Super to wyglądało
Zresztą wszystko super wygląda. W tym roku raczej nie uda mi się zobaczyć Twojego ogrodu, ale może w przyszłym?
Wybieram się w Twoje strony. Mam nadzieje, że sie uda
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam przemiłych gości, ;:180 ,dzisiaj w dzień jakoś wytrzymało bez deszczu i wiatru ,teraz dopiero wieje i leje ,ja oprócz tego,że wysypałam w rabaty odpowiednie obierki i popioły ,troszkę pogrzebałam w kwiatuszkach palcami ,zrobiłam sobie z nich grabki ;:306 ,żeby nie uszkodzić żadnych roślinek i zrobiłam parę zdjęć to resztę dnia przesiedziałam w domciu ,zdjęć mam niewiele bo jakaś skromna jeszcze u mnie wiosna ,wycinania mam olbrzymią ilość zwłaszcza traw,nie wiem jak się za nie zabrać ,muszę się chyba psychicznie do tego przygotować ,bo inaczej to mi się nie zechce .

Beatko,lubię te wspomnienia ,jakoś innymi oczami patrzę na ten ogród,oj zanurzyć i zgubić się można w moim ogrodzie ,dziewczynki jak do mnie przyjadą i się rozpierzchną to trudno je znaleźć ,trzeba się nawoływać ;:306 ,ja też sobie kupiłam super sekator mały i drżę ,żeby go nie zgubić ,bo już tyle sekatorów w dziwnych okolicznościach mi zaginęło ,czasem wykopuję je po długim czasie ;:306

Marysiu,praca nas kocha i my ją też kochamy ,a wymyślamy ,że aż niemożliwe jak np Ty z tą tapicerką :uszy dzisiaj obeszłam ogród i ogrom prac mnie przeraził ,akacje małe są około 10 szt,więc będzie dla Ciebie ,są też koło nich te cudne pełne pachnące jaśminowce ,weekend przeleciał jak zwykle szybko i znowu codzienność ,pozdrawiam ;:196

Teresa,to robinia ,kwitnąca prawie cały rok ,kwitnie na różowo ,oj marzymy do takich widoków ,ale one za szybko mijają ,dobrze,że są zdjęcia i możemy sobie odtworzyć jak było,pozdrawiam ;:168

Martusiu,miło się czyta ,że ogród się podoba ,jakoś teraz spokojniej możemy po nim spacerować ,bo chyba więcej czasu i można sie mu lepiej przyjrzeć ,w lecie to inaczej wszystko wygląda ,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:168

Iwonko,ta akacja jest cudna i powtarza kwitnienie ,u mnie też bardzo skromna jest wiosna i niewiele jest do pokazania ,ja lubię wspominać ,więc chętnie pokażę co było,pozdrawiam ;:168

Maryniu,dzisiaj zrobiłam jakieś wiosenne zdjęcia ,ale niewiele tego mam,to w zamian mam kolorowe wspomnienia ,czasem i mnie się buzia śmieje do ekranu,bo nawet nie pamiętam co było,dziękuję ,że wpadłaś do mnie ,pozdrawiam ;:196

Gosiu clem,cieszę się ,że się zanurzyłaś w moim ogrodzie i przepadłaś wśród kwiatów,pozdrawiam ;:168

Gosiu Margo2,nie bardzo wiem co mi się stało ale rzeczywiście tak mam ,wstanę późno ,robię kawkę i leżę na ulubionej kanapie i sobie piję moja kawkę i zmieniam kanały ,nie muszę iść codziennie do pracy ,a potem wyszukuję sobie różne prace byleby nie do ogrodu ,w domu zawsze jest coś do zrobienia ,a jak się cieszę jak leje i jest zimno ,bo nie mam wyrzutów,że nie poszłam do ogrodu ,jak idę to też już jest dobrze i zaraz coś dłubię i się cieszę ,nigdy tak się nie zachowywałam ,czekam na Ciebie ,jak już dasz radę przyjechać to będzie mi miło,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu o Twoim jaśminowcu to ja już dawno marzę! domówiłam sobie jeszcze parę krzaczków u Konieczki na ten mój odzyskany pas ziemi. Smutny mam dzień jak wiesz, ale zawsze człowiekowi jakiś promyk zaświeci. Poznałam fajnych młodych ludzi przez przypadek, bo pewien pan obiecał naprawić ekspres do kawy. Okazuje się, że fioł na punkcie pieczenia chlebów i przegadaliśmy kawał czasu :;230 Nawet zamówiłam sobie książkę jaką polecił. Ten tydzień poświęcam na fotele i już mocno zaawansowałam pracę więc zajęłam się czymś i nie myślę :wink: Pracy w ogrodzie jest ogrom i nie wiem czy to już koniec zimy czy jeszcze nie spieszyć się z pracami? Pozdrawiam i ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak mam dużo zaległości, więc na szybko trochę poczytałam, dłużej zatrzymałam się na pięknych zdjęciach roślin. Powoli zaczynamy pracować w ogrodach, Ty tak delikatnie paluszkami jak piszesz, aby nie uszkodzić roślin. Trawy i u mnie do wycięcia, ileż trzeba mieć siły i dobry sprzęt przy cięciu niektórych odmian.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam,pogoda dzisiaj była słoneczna ,ale wiało chłodem ,więc znowu nie poszłam do ogrodu ,teraz leje i wieje ,już drugi wieczór taki brzydki ,dobrze ,że w domku cieplutko .

Marysiu,dobrze by było gdybyś przyjechała po ten jąśminowiec jak najszybciej ,to bym w jego miejsce wsadziła mój cudny biały bez .który rośnie w tymczasowym miejscu ,o chlebie to i ja bym chciała wszystko wiedzieć ,ale za tapicerowanie to Cię podziwiam ,pozdrawiam ;:196

Dorota,witaj ,dobrze,że się odezwałaś ,bo ciągle o Was myślę ,mogło by się już coś poprawiać ,żeby mąż mniej cierpiał ,fajnie ,że możesz wyjść do ogrodu ,bo zawsze jest lżej wszystko znieść ,a i robota posuwa się do przodu ,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,moja malutka wiosenka .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wierzba smocza

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Śliczne kępki przebiśniegów, takie zwarte i foremne ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”