Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Wszystko ma się znakomicie w ogrodzie, jakby dopiero lato się zaczęło a tu już prawie jesień,pięknie Aniu! 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podziwiam Cię za te 1,5 roku
Ja miałam pólroczny kurs i w czerwcu już miałam dosyć
Tylko fakt, że najbardziej wymęczyły mnie dojazdy
Gdyby to było u mnie w mieście wszystko byłoby inaczej, a tak cały weekend z głowy
Też bym poszła na taki kurs jak Ty, ale dużo krótszy
Niestety u nas takich nie organizują
Zobaczyłam twoje róże i się przeraziłam, że takie gołe. Biedne.
Ale patrząc teraz na ostatnie zdjęcia to jakoś nie widać na nich aż takiej choroby
Ja miałam pólroczny kurs i w czerwcu już miałam dosyć
Tylko fakt, że najbardziej wymęczyły mnie dojazdy
Gdyby to było u mnie w mieście wszystko byłoby inaczej, a tak cały weekend z głowy
Też bym poszła na taki kurs jak Ty, ale dużo krótszy
Niestety u nas takich nie organizują
Zobaczyłam twoje róże i się przeraziłam, że takie gołe. Biedne.
Ale patrząc teraz na ostatnie zdjęcia to jakoś nie widać na nich aż takiej choroby
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu gratulacje, ale czy po kursie jeszcze da się ładniejsze zdjęcia od aktualnych robić. 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
DzonaK-Asiu Witaj! Miło mi,że zaglądasz do mnie.
O tak , nowe hortensję mnie oczarowały,Piękne i wielkie kwiatostany.Mam nadzieję,że u mnie na drugi rok też takie będą.
A może tylko tak w szkółce podpędzili ??
Ponoć pod ciężarem trochę mogą po deszczach się pokładać trudno.I tak będą już na pniu zawsze prowadzone .
Fajnie, że kotkę będziesz miała.A to nie ważne czy podwórkowiec jak rasowiec .Zwierzątko kochane.I życzę ci aby byla łowna.
My swoją Fionę , a raczej mąż dostał w prezencie urodzinowym 1,5 miesięczna kulkę.
Budleję i ja lubię.O tak skrzyneczki jeszcze się przydają .A tu już zdecydowałaś się na jakiś kolorek ??
koziorozec-Martuś Witaj Kochana, ty zawsze potrafisz człowieka podbudować,
Oj i ja dziś zmęczona.Praca, wpadłam do domu na 5 minut i na zajęcia do szkółki.Ciekawa jestem czy dam radę
Ogród, to miejsce zaciszne ten moj kochany Dębowy to ja uwielbiam.Tutaj jest inny świat.Na innych rybach , i sąsiedzi tacy super.
I ta cisza, natura, ptaki, owady.Nawet jak pada,( co jest u mnie w tym roku niezmiernie rzadko) to czuć ten deszcz inaczej, on tu śpiewa. gra..I powietrze pachnie .Nawet jak już zimno jest.
Szkoda,że mało czasu na posiedzenie.Ale ostatnio ponad 2 tygodnie urlopowalam w nim.I to chyba najpiękniejszy czas , jaki dawno miałam.
marpa-Maryniu Dziękuję za wsparcie,Tylko myślę, czy ja dam radę , dom praca, działka i jeszcze ta szkoła.To będzie czas zabrany z czegoś innego.A najbardziej z dzialki, bo weekendy.Obym dala radę.
Ale dziś mi się podobało
.
ed04 Witaj
I dziękuję za pochwalki i krzepiące słowa..Fotografię i fotografować to ja bardzo, bardzo lubię.
Mam nadzieję,że doszkolę się szerzej i dam radę do tej szkółki chodzić.
Rok temu było tak

A w tym tak

O tak , nowe hortensję mnie oczarowały,Piękne i wielkie kwiatostany.Mam nadzieję,że u mnie na drugi rok też takie będą.
A może tylko tak w szkółce podpędzili ??
Ponoć pod ciężarem trochę mogą po deszczach się pokładać trudno.I tak będą już na pniu zawsze prowadzone .
Fajnie, że kotkę będziesz miała.A to nie ważne czy podwórkowiec jak rasowiec .Zwierzątko kochane.I życzę ci aby byla łowna.
My swoją Fionę , a raczej mąż dostał w prezencie urodzinowym 1,5 miesięczna kulkę.
Budleję i ja lubię.O tak skrzyneczki jeszcze się przydają .A tu już zdecydowałaś się na jakiś kolorek ??
koziorozec-Martuś Witaj Kochana, ty zawsze potrafisz człowieka podbudować,

Oj i ja dziś zmęczona.Praca, wpadłam do domu na 5 minut i na zajęcia do szkółki.Ciekawa jestem czy dam radę

Ogród, to miejsce zaciszne ten moj kochany Dębowy to ja uwielbiam.Tutaj jest inny świat.Na innych rybach , i sąsiedzi tacy super.
I ta cisza, natura, ptaki, owady.Nawet jak pada,( co jest u mnie w tym roku niezmiernie rzadko) to czuć ten deszcz inaczej, on tu śpiewa. gra..I powietrze pachnie .Nawet jak już zimno jest.

Szkoda,że mało czasu na posiedzenie.Ale ostatnio ponad 2 tygodnie urlopowalam w nim.I to chyba najpiękniejszy czas , jaki dawno miałam.

marpa-Maryniu Dziękuję za wsparcie,Tylko myślę, czy ja dam radę , dom praca, działka i jeszcze ta szkoła.To będzie czas zabrany z czegoś innego.A najbardziej z dzialki, bo weekendy.Obym dala radę.
Ale dziś mi się podobało

ed04 Witaj

I dziękuję za pochwalki i krzepiące słowa..Fotografię i fotografować to ja bardzo, bardzo lubię.
Mam nadzieję,że doszkolę się szerzej i dam radę do tej szkółki chodzić.

Rok temu było tak

A w tym tak

- anabuko1
plocczanka -Lucynko Dziękuję za wsparcie. I dobre slowa.To bardzo krzepiące, budujące dla mnie i motywujące.
Mam nadzieję podszkolić się więcej i wiedzieć więcej.Oby tylko sila i czasu mi wystarczyło pogodzić to wszystko.
Babciabenia-Bożenko Dziękuję ci za tak pozytywne słowa.
Lato, lato jeszcze trwa, inne ale jest.I oby jak najdłużej nas ono cieszyło.
Margo2-Gosieńko Nie wiem czy nie porwałam się z motyką na księżyc.Czy dam radę pogodzić to wszystko czasowo.
Niby mam niedaleko, 25 minut spacerkiem.Ale to czas będzie zabrany od ogrodu.A z drugiej strony, to coś co lubię.
Krótszych niestety nie ma.I,, zapisałam się na taki.
Oj róże, to 90% to bidy, katastrofa.Elmshorn też od dołu trochę choruje.Nie wiem czym je ratować ??
Co zrobić, aby na drugi rok były zdrowsze, ładniejsze i cieszyły a nie straszyły ??
cyma2704-Sonieczko O dziękuję, dziękuję.Aż mi się buzia śmieje.
Może coś się nauczę poprawię w tej mojej fotografii czy też fotografowaniu.
Dziś słyszałam,że jeżeli, ktoś nie umie, nie mam drygu i pasji do fotografowania, to często i szkoły mu nie pomogą.
Bo za niego w obiektyw i za przycisk migawki nie będą trzymać.I to prawda.!
A ja to lubię
Chyba nie pamiętam abym miała we wrześniu kwitnącego liliowca.
A w tym roku jeszcze jednego i ostatnimi kwitkami mam.
Obok przekwitnięte zółte jeżówki.Fajne zestawienie

Mam nadzieję podszkolić się więcej i wiedzieć więcej.Oby tylko sila i czasu mi wystarczyło pogodzić to wszystko.
Babciabenia-Bożenko Dziękuję ci za tak pozytywne słowa.

Lato, lato jeszcze trwa, inne ale jest.I oby jak najdłużej nas ono cieszyło.

Margo2-Gosieńko Nie wiem czy nie porwałam się z motyką na księżyc.Czy dam radę pogodzić to wszystko czasowo.
Niby mam niedaleko, 25 minut spacerkiem.Ale to czas będzie zabrany od ogrodu.A z drugiej strony, to coś co lubię.
Krótszych niestety nie ma.I,, zapisałam się na taki.

Oj róże, to 90% to bidy, katastrofa.Elmshorn też od dołu trochę choruje.Nie wiem czym je ratować ??
Co zrobić, aby na drugi rok były zdrowsze, ładniejsze i cieszyły a nie straszyły ??
cyma2704-Sonieczko O dziękuję, dziękuję.Aż mi się buzia śmieje.

Może coś się nauczę poprawię w tej mojej fotografii czy też fotografowaniu.

Dziś słyszałam,że jeżeli, ktoś nie umie, nie mam drygu i pasji do fotografowania, to często i szkoły mu nie pomogą.
Bo za niego w obiektyw i za przycisk migawki nie będą trzymać.I to prawda.!
A ja to lubię

Chyba nie pamiętam abym miała we wrześniu kwitnącego liliowca.
A w tym roku jeszcze jednego i ostatnimi kwitkami mam.
Obok przekwitnięte zółte jeżówki.Fajne zestawienie

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Aniu ten powojnik o który u mnie zapytałaś to: Fujimusume. 

- anabuko1
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu to teraz zdjęcia będą jeszcze piękniejsze, gratuluję jak mówi przysłowie rosyjskie "na naukę nigdy nie jest za późno", a jeszcze jak to jest Twoją pasja to tym bardziej trzeba doskonalić.
Milin mnie zachwyca, cudo. Żółte chryzantemki niespotykane.
Milin mnie zachwyca, cudo. Żółte chryzantemki niespotykane.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Aniu, ooo jak fajnie, że poszłaś do szkoły
A robisz to dla siebie czy masz jakieś plany z tym związane?
Śliczne zdjęcia, kiedy ja będę tak ramy miała pięknie obsadzone?

Śliczne zdjęcia, kiedy ja będę tak ramy miała pięknie obsadzone?

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu nie narzekaj na róże, są bardzo ładne i zdrowe maja liście
U mnie tez parę się nie sprawdza, ale może miejsce im nie odpowiada? U Ciebie też jabłoń zakwitła? u mnie kwitnie i owocuje od nowa świdośliwa
A przewidywaliśmy wegetację kolejną 

- anabuko1
Dorotko;Kasiu; Marysiu Dziękuję za odwiedziny.
Odezwę się i pozagladam do was jak się uporam z oberwaniem lojalnych malin.Poprzednie zlać i zagotowac sok. Zrobić leczo dla córci i wyprawic ją na wyjazd z powrotem do Warszawki.
I odwiedzić teścia w szpitalu. Także wieczorem powinnam być już wolniejsza.

A to trochę z moich nowych niedawno rozchodnikow.

Odezwę się i pozagladam do was jak się uporam z oberwaniem lojalnych malin.Poprzednie zlać i zagotowac sok. Zrobić leczo dla córci i wyprawic ją na wyjazd z powrotem do Warszawki.
I odwiedzić teścia w szpitalu. Także wieczorem powinnam być już wolniejsza.

A to trochę z moich nowych niedawno rozchodnikow.

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Bardzo lubię takie zdjęcia, porównanie... w ciągu roku wiele zmieniło się w Twoim cudownym ogrodzie! 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- anabuko1

Jeszcze sobie lilia zduszona między daliami wyrosła i kwitnie.Chyba jeszcze lilii we wrześniu nie miałam.

Soki malinowe i śliweczki w occie

Bukieciki łąkowo- tarasowe

korzo_m-Dorotko A to nigdy nie wiadomo, czy będą piękniejsze.Bo to ja dalej będę przeciskać migawkę .
Ale mam nadzieję,że będę więcej wiedzieć na tematy , które mnie interesują i choć trochę wpłynie to na moją fotografię.
Takie rozterki też miałam,ze może nie ten wiek, na naukę i takie tam.... .Ale są i tacy w moim wieku i starsi na tym kierunku.Także już mi lepiej

Milin dobrze rośnie na tym paku.A i miejsca mi w ogrodzie nie zabiera.
Żółte chryzantemki pomponowe ładne.Już zimowały.Trochę wciśnięte za inne rośliny i słabo je widać.
kasia100780-Kasiu Jest nie dużo rzeczy , które człowiek robi, co bardzo lubi.Bynajmniej u mnie.
Ale ogród, roślinki i prace w nim to tak.I fotografia też ...

Dziękuję za pozytywne słowa.

Roślin już dużo podsadzić.Wszystko ci dobrze rośnie.Także z każdym rokiem będzie tylko piękniej

Maska-Marysiu Na 72 stronie pokazałam, większość moich róz.Szalu nie ma.Raczej bida.A tylko kilka jest w miarę ładnych.
Nie mam pojęcia, czy faktycznie miejsce im nie odpowiada,Ale inne mam z innej strony ogrodu i też bidy.To ja już nie wiem, co jest nie tak z nimi.Czy też z moim postępowaniem z nimi.

No tak jabłoń ma jabłuszka i zakwitła.Ale i pigwowiec to samo i z kwiatkiem i z owocem.
Może ta jesień będzie długa i piękna

DzonaK-Asiu No takie to życie i ko0biet i ogrodnika,e ciągle coś,,, do zrobienia.
To też masz ciekawe weekendy

Tak, tak wrzosy, chryzantemki to raczej jesienne kwitnienia.
Rozchodniki są rożne.Bogactwo teraz gatunków jest ogromne

Ja dopiero w tym roku ich więcej dokupiłam.Mam nadzieję,że na drugi rok podrosną i będą bardzie widoczne na rabatach.

apus-Basiu kochana witaj! Cieszę się,że do mnie zajrzałaś i odezwałaś się.

Zaglądam do ciebie,, a tam cisza ??
Tak samemu człowiek widzi,że każdy rok w ogrodzie jest inny i duże zmiany.
A mam nadzieję,że na drugi rok też inne rabaty będę inaczej wyglądać ,ładniej, bo roszady roślin i dosadzałam trochę roślin .

Hortensja Magical Fire

Hortensja Bobo w tle Limka

Polar Bear

Hibiskus Bagienny

Anabelka

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu to pewnie tak jak i u ludzi ...jeden zdrowszy ładniejszy drugi.... tak samo z różami. W wielu watkach czytam róża się nie sprawdziła i idzie na kompost, a ja jakoś nie umiem
Pyszne soczki, przekąska też jest ze śliweczek
Córcia wyprawiona teściowi zdrowia, a Tobie sił żeby to wszystko ogarnąć 

Pyszne soczki, przekąska też jest ze śliweczek