Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

To co najlepsze to zostawiłaś na deser Olu ;:63 :) !
U mnie jeszcze nie ma niczego do objęcia obiektywem nawet aparatu nie wyjmowałam ale przebiśniegi za 1-2 dni też będzie można sfotografować. Ciemierniki moje śpią jeszcze w najlepsze nawet pąków nie widać...coś to nie tak z nimi...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie wszystko juz kwitnie u mnie nadal pąki jednak myślę ,ze może na dniach i u mnie rozkwitną przebiśniegi i ciemiernik.Olu siewek multum, a potem to pikowanie ;:oj Przeniosłam dzisiaj do ogrodowego inspekciku część roślin które zimowały na korytarzu.Nie ma sensu dalej ich tam trzymać .Musze jutro zajrzeć do dalii i datur jak te sie mają
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Te wszystkie dalie na zdjęciach miałaś z nasion? Piękne ;:215 Moje psiaki tak szybko się nie męczą (zwłaszcza Dolly :lol: ), ale wczoraj też się ululały po wyprawie do lasu :D Całą zeszłą wiosnę zachwycałam się u wszystkich przebiśniegami, więc jesienią wsadziłam też u siebie, ale niestety póki co nic nie widzę ;:185
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak cudnie Olu wiosna u Ciebie zaznacza swoją obecność ;:173
Pozdrawiam Cię serdecznie po dłuższej nieobecności ;:168
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Witam :wit dopisuję się do wątku - kiedyś już go przeglądałam i zgubiłam, teraz nadrabiam :oops:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Coraz piękniejsza wiosna u Ciebie :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie. :wit
Z utęsknieniem wyczekujemy wiosny i wydaje nam się że ten czas tak się wlecze. A tu dziś już 1 marca!!!A dopiero był Sylwester i Nowy Rok. ;:173
Tylko patrzeć a wiosenka przybędzie na stałe. Zostało nam do niej tylko 20 dni... :heja

Maryniumusiałam was troszkę potrzymać w napięciu i na koniec zaskoczyć. ;:108 Chciałabym tego ciemiernika przesadzić w inne miejsce, tak aby był bardziej widoczny w tym okresie kiedy jeszcze nic nie kwitnie. Nie wiem kiedy najlepiej go ruszyć aby mu nie zaszkodzić...myślę że najlepiej na jesień.Oj tam , na pewno coś byś znalazła do sfocenia...Takie jesteśmy spragnione wiosny , że cieszy każdy najmniejszy kiełek wychodzący z ziemi... ;:215

Jadziu pikowanie to dla mnie nie jest nic strasznego, tylko jak pomyślę gdzie to poustawiam to już mnie głowa boli... ;:224 Na razie mam zajęty jeden parapet a za chwilę zrobią się z niego trzy... ;:131 Jak tam twoje ostróżki? Jednak nie wylazły z tych starszych nasionek?

Małgosiu tak, wszystkie dalie wysiałam z nasionek. Miałam je pierwszy raz i tak na prawdę ,na początku to nie wierzyłam, że z nich coś wyrośnie. A tu proszę....i to dość dorodne krzaczki z nich były... ;:63 Twoja Dolly to jeszcze młodziutka , pełno w niej energii. Nasza Daisy ma w tym roku 4 lata, ruchliwa jest bardzo ale po zimie straciła formę. Wystarczyło parę godzin na podwórku i musiała odpocząć... ;:108

Aguś dobrze że się obudziłaś już z tego snu zimowego...Stęskniłyśmy się tu za Tobą... ;:196

Blueberry Natalio witam cię serdecznie. :wit Furtka zawsze otwarta dla miłych gości, zaglądaj kiedy tylko będziesz miała ochotę.

Adamanno witaj i Ty kochana. :wit Nie miałyśmy jeszcze okazji się przywitać...
Wiosenka przybywa małymi kroczkami...Niedługo może przyśpieszy i będziemy się nią cieszyć na całego. ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No właśnie Olu ani jedno nasionko nie wykiełkowało cóż resztę wyrzucę, bo szkoda trzymać bezproduktywnych nasion.Jutro jadę do Obi po ziemię to kupię nową paczkę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

To może i ja spróbuję z nasionkami dalii ;:224 Często powtarzam, że chciałabym mieć choć 1/10 energii Dolly ;:306 To nie jest pies tylko cudaczek na sprężynie (niezniszczalnej ;:306 ). Ale za to jaka przyjemność patrzeć na ten wiecznie uśmiechnięty szczęśliwy pyszczek ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani :wit
Można powiedzieć , że zaczynam weekend pełnym pyskiem. Przede mną dwa dni wolnego... :heja
Żeby tylko pogoda dopisała, bo mam plany iść trochę posprzątać ogród z zimowego brudu.
Dziś ;:3 świeciło ,ale ciepło to było tylko jak wyglądałam zza okna. Dość zimny wiatr wiał i odczuwało się bardzo ziąb...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu kupiłaś nasionka?Siej te piękne kwiatuszki , bo warto a są bezproblemowe.
Wśród róż posadzone , dodają im takiej lekkości.
Obrazek

Obrazek

Moje, w tej chwili mają się tak.... ;:7

Obrazek

Małgosiu dobrze że psiaki są żywe i mają dużo energii. Znaczy się że są zdrowe i nic im nie jest. Ja zawsze poznam ,że mojej Daisy coś jest bo całkiem inaczej się wtedy zachowuje...Zawsze wszędobylska a jak coś ją głębi, jest taka nieobecna. ;:185
Dalie z nasionek bardzo fajnie się rozrastają . Na jesień może zostawię sobie parę kłączy żeby zobaczyć co z nich wyrośnie w następnym sezonie... ;:173

Obrazek

Teraz lecę pozaglądać co tam się dzieje u was w wątkach. Do zobaczenia....Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu jutro to będzie super dzień,słonko ma grzać do końca dnia ;:3
Ostróżki to jednoroczne tak? Mam nasiona...czy one szybko wschodzą i rosną w górę?
Weekend będzie pracowity dla każdego z Nas ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu muszę się rano szybko ogarnąć z obowiązkami domowymi ,abym mogła jak najszybciej wyskoczyć na ogród.Ostróżki , tak to jednoroczne. Moje siałam 16 lutego i widzisz na zdjęciu powyżej jakie są już duże. :heja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Śliczne przebiśniegi ;:138 . Takie malizny a tak cieszą ;:138 . Siewki masz już bardzo ładne a moje jeszcze w paczce ;:306 . Planuję wysiewy w niedzielę ;:173 . Mam nadzieję, że szybko doczekam się wschodów i roślinek i że nic nie zepsuję. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko również pogody i dużo ;:3 na jutro. Ale się napaliłyśmy do roboty!!! ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Olu dziękuję ;:196 . Ja wiem jak to z planami bywa ;:306 ale na godzinę zawsze można się wyrwać ;:224 . Taki to mamy plus posiadania ogrodu przydomowego czyż nie ??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”