Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
Dorotko ładnie sobie dzień zaplanowałaś, taki objazd marketów... Na pewno coś pięknego upolujesz na tym objeździe sklepowym... i nam się pochwalisz...
Mówisz że dziś masz działkę a jutro to nigdy nie wiadomo co nas czeka. Fakt... w pamięci mi została działka ROD dziadków, na której za dziecka spędzałam wszystkie wolne chwile... Pewnego dnia przyjechała kopara i zrównała wszystko z ziemią , grunt poszedł pod budowę osiedla. Teraz właśnie na nim mieszkają moi rodzice... I dalej w to miejsce jeżdżę , tylko zamiast siedzieć wśród przyrody musz
ę tarabanić się na trzecie piętro....
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Ciekawa jestem , czy trafisz na jakieś kosmiczne pierwiosnki
.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No ciekawe, ciekawe co z tych wojaży przywieziesz, ale pokażesz nam na pewno, prawda 
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Jeszcze dołóż Zielone Centrum.dorcia7 pisze:Trochę się rozpisałam ,a przecież w pracy jestemale już tak weekendowo,jutro mam dzień wolny ,córcia mnie namówiła bo sama też ma urlop i dodatkowo jeszcze ma urodzinki ,m.in na targowisko planujemy się wybrać ,roślin pewnie jeszcze nie ma toż to styczeń,ale może jakaś prymulka się trafi ? dzisiaj o szóstej rano było 10 stopni ,teraz pewnie troszkę więcej ,ale przez jakiś czas padało ,w sobotę być może skoczymy do Wrocławia ,Obi,Leroy Merlin ,Casto
![]()
przyjemnego czwartku ,a jutro piąteczku
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Jurek Zielone Centrum na pierwszy ogień ,bo przed Wrocławiem
Iwonko jak coś kupię to pokażę
Danusiu też jestem ciekawa czy jakieś prymulki będą
Olu u nas zlikwidowane są dwa ROD,były w centrum,wiem,że działkowicze potężne odszkodowania dostali,większość kupiła w innym rejonie działki,ale wiesz jak jest,człowiek się przyzwyczaja
Marusiu też mnie martwią mrozy które w lutym zapowiadają
Halu głównie o pierwiosnki mi chodzi,może jeszcze na coś trafię
Dzisiaj byłam na targowisku,jak się spodziewałam roślin zero,za wcześnie jeszcze,za to w B kupilam prymulę,hiacynta i krokusy, zaświeciło słońce więc jak wróciłąm do domu wyszłam na chwilę na balkon,wynieść prymule te wcześniejsze,,obcięłam też suche pędy powojnika,liście żurawek,trochę podlałam ,bardzo się zdziwiłam jak zobaczyłam liście krokusów które przebiły się przez korę w moich skrzyniach ,balkonowa wiosna się zaczęła??
Tak naprawdę to muszę jutro dziecku chatę zwolnić bo impreza urodzinowa ,więc i tak i tak byśmy wyjechali,w planie kino wieczorem,a wcześniej sklepy,a że jeździmy często to pomyślałam ,że dla odmiany trzeba branżę zmienić ile można ciuchy oglądać?będą więc regały ogrodnicze
Iwonko jak coś kupię to pokażę
Danusiu też jestem ciekawa czy jakieś prymulki będą
Olu u nas zlikwidowane są dwa ROD,były w centrum,wiem,że działkowicze potężne odszkodowania dostali,większość kupiła w innym rejonie działki,ale wiesz jak jest,człowiek się przyzwyczaja
Marusiu też mnie martwią mrozy które w lutym zapowiadają
Halu głównie o pierwiosnki mi chodzi,może jeszcze na coś trafię
Dzisiaj byłam na targowisku,jak się spodziewałam roślin zero,za wcześnie jeszcze,za to w B kupilam prymulę,hiacynta i krokusy, zaświeciło słońce więc jak wróciłąm do domu wyszłam na chwilę na balkon,wynieść prymule te wcześniejsze,,obcięłam też suche pędy powojnika,liście żurawek,trochę podlałam ,bardzo się zdziwiłam jak zobaczyłam liście krokusów które przebiły się przez korę w moich skrzyniach ,balkonowa wiosna się zaczęła??
Tak naprawdę to muszę jutro dziecku chatę zwolnić bo impreza urodzinowa ,więc i tak i tak byśmy wyjechali,w planie kino wieczorem,a wcześniej sklepy,a że jeździmy często to pomyślałam ,że dla odmiany trzeba branżę zmienić ile można ciuchy oglądać?będą więc regały ogrodnicze
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko ,małe jest piękne. ! U Ciebie mały ,a u mnie duży i nie wiadomo co lepsze .Masz ogromny wybór roslin i pięknie zadbany ogród,a najważniejsze że jesteś w nim szczęśliwa. Ja w niedzielę wybiorę się na rekonesans po marketach,chocież nie powinnam bo męczy mnie przeziębienie,ale jak tu wytrzymać,kiedy pokusy na każdym kroku a i za wiosną tęskno. Pozdrawiam 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Masz ogromną kolekcję żurawek i host
Podziwiam ich urodę i wyjść z zachwytu nie mogę
Ja żurawek mam tylko cztery i host tyle samo...Ale wiesz, u mnie większość ogrodu zdominowały róże
Ja żurawek mam tylko cztery i host tyle samo...Ale wiesz, u mnie większość ogrodu zdominowały róże
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Elu moja działka to takie miejsce na ziemi,dlatego jestem tak zmęczona zimą kiedy w większości w domu spędza się czas ,lubię nasze mieszkanie ,jest to dla mnie dom przez duże D,ale kwiaty,powietrze,zapachy to jest to
Dorotko doskonale Cię rozumiem,u mnie odwrotnie jak widzisz,może gdybym wcześniej zaczęła przygodę z różami byłoby podobnie jak u Ciebie
kosmicznych prymulek nie trafiłam ,ale coś tam upolowałam w kilku sklepach ,większość już zmaltretowana ,trzeba było się trochę pogapić żeby wybrać doniczki we wmiarę dobrej kondycji-tak jak obiecałam pokazuję

Dorotko doskonale Cię rozumiem,u mnie odwrotnie jak widzisz,może gdybym wcześniej zaczęła przygodę z różami byłoby podobnie jak u Ciebie
kosmicznych prymulek nie trafiłam ,ale coś tam upolowałam w kilku sklepach ,większość już zmaltretowana ,trzeba było się trochę pogapić żeby wybrać doniczki we wmiarę dobrej kondycji-tak jak obiecałam pokazuję

-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Brawo
poproszę o więcej takiej cudownej wiosny 
Ja tam bym się z każdej prymulki cieszył 
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fantastyczne te dwie pierwsze!!!!
Ja w środę po pracy jadę polować
A moja niebieska poszła dzis do gruntu - zaryzykowałam. Okryłam ją gałązkami i kawałkiem włókniny
Ja w środę po pracy jadę polować
A moja niebieska poszła dzis do gruntu - zaryzykowałam. Okryłam ją gałązkami i kawałkiem włókniny
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Piękne prymulki
. Ja też kupiłam sobie kilka ale trzymam w chłodnym pomieszczeniu i w marcu przesadzę do gruntu może coś z nich będzie
. Pozdrawiam
.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Witaj ale śliczna ta prymulka , żeby tylko dała radę w ogrodzie.Dorotko rabaty w ogrodzie masz śliczne no moje klimaty