Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Komelina kwitnie w dni pochmurne, a w słoneczne tylko wczesnym rankiem. Szkoda, bo kwiatuszki są maleńkie ale ich błękit uroczy.
Cudne floksy, jeżówki, bodziszki... długo by wymieniać. Moje liatry też jakieś niskie i słabo kwitną, a biała całkiem zniknęła.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalia piękna :) Ale znasz temat :roll: Ślazownica przypomniała mi dzieciństwo- mnóstwo tego było u nas w ogródku- biała i różowa.
W ogóle całkiem sporo masz roślinek. Floksy super- u mnie po raz pierwszy mnie zachwyciły- bardzo fajnie i bujnie kwitną. Liliowce i mnie urzekają, no ale nie sposób mieć wszystkiego :) A roślinki typu delosperma, portulaka- kiedyś miałam, teraz wolę pooglądać u kogoś. Ogólnie skalniakowe już mnie nie fascynują :roll:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kolejne, piękne,,,lliowce, lilie, róze, floksy, jeżówki ;:167
Dużo też masz tego rożnego rodzaju kwiecia. ;:180
To i ja tak lubię :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Powiem Ci , że ja też powoli zakochuje się w liliowcach . Mam w planach właśnie zakupy ;:224 . Floksy nadal cieszą oczy a te Twoje róże są cudne. Hibiskusy niestety świadczą o zbliżającej się wielkimi krokami jesieni . Ależ ten czas szybko leci , a jeszcze chwilę temu był marzec i wszyscy marzylismy już o lecie ;:173 . Pozdrawiam i pogody życzę :wit.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, ale Ty masz kwiecia ;:oj jedne piękniejsze od drugich ;:138 Śliczne Pysznogłówki, piękne Fliksy ;:63 A i lliowce, róze, dalie .....oj pięknie u Ciebie, kolorowo ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Liliowce o tej porze to balsam dla duszy:) Mam swoich kilka i co roku ładnie kwitną ;:108
Ślazownik mnie zainteresował,lubię takie byliny.Floksów mam za mało stanowczo muszę to zmienić:)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewuś szkoda tylko, że dalie nie zimują w gruncie, gdyby tak było miałabym ich więcej. Ja też nie widziałam brzydkich lilii ;:173
Lidziu też żałuję, bo tak jak piszesz komelina ma swój niezaprzeczalny urok ;:173 Liatry mam w dwóch kępach, w słońcu i cieniu - w słońcu szybciej się zebrała do kwitnienia, ale ją psy zdeptały, a w cieniu ładna duża kępa, ale rozkwita powoli ;:224 Jednak i tak mi się podoba do tego stopnia, że dokupiłam jej białą koleżankę :D
Mariolko właśnie dlatego tak ciekawe jest to forum, że każdy ma swoje ulubione roślinki i różny styl ich sadzenia ;:108 Ja skalniaczki miałam od początku, potem zakochiwałam się w coraz to innych grupach, ale do skalniaczków sentyment też pozostał :D W ogóle ostatnio coraz bardziej pazerna się robię na zielone :wink: W "och Karol 2" jest taka wymiana zdań "nie możesz mieć wszystkich kobiet na świecie", "ale zawsze można próbować", ja tak mam z roślinkami - wiem, że nie mogę, ale cały czas próbuję ;:306
Aniu anabuko lubię różnorodność, bo wtedy niemal cały sezon jest kolorowo :D W zimę nie moge mieć kwiatów, więc przynajmniej zimozielone pocieszają oczy :wink:
Ewelinko no niestety strasznie szybko mija ten czas :( Gdzie kupujesz liliowce? Tam gdzie kupowałam lilie mają też fajną promocję na nie.
Karolinko trochę tego już udało mi się zgromadzić, ale jak zaglądam do waszych ogrodów to ciągle chciałoby się więcej i więcej :lol:
Aniu Annes moich kilka niestety przestało mi już wystarczać, zamówiłam sobie kolejne ;:173 Jeszcze nie wiem gdzie je zmieszczę, ale co tam :lol: Ślazownik jak dla mnie to idealna roślinka - mało wymagająca i długo kwitnąca. A floksy pięknie zdobią, więc tylko kupować :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Jeszcze właśnie nie wiem gdzie , zastanawiam się czy na jakiejś stronie czy może od osoby prywatnej ;:173. W każdym razie na pewno coś kupię ;:108. A podeslesz mi na PW stronę tego sklepu ? Pozdrawiam :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko pw :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, jasne, że nie można mieć wszystkiego... ale jakby zliczyć ilość roślin, które wypadły, przemarzły, zniszczyłam sama... no to ilość byłaby całkiem spora ;:304
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko i tak mamy sporo, jakby tak wszystkie rosły to byłby ogród botaniczny na każdym podwórku i działce :D

W ogrodzie i tym razem nie obyło się bez kilku miłych niespodzianek :tan

Pierwiosnki powtarzają kwitnienie :D
Obrazek

Ostróżka naga i jej pierwsze kwiaty
Obrazek

Zapomniałam, ze mam jeszcze taki groszek ;:131
Obrazek

Kolejna malwa
Obrazek

Oczywiście moje ulubienice też nie pozwalają o sobie zapomnieć
Obrazek
Ta podobnie jak satysfaction pachnie z kilku metrów, szkoda że nn
Obrazek

Kolejna macierzanka utworzyła kwitnący dywan
Obrazek

Pysznogłówka cytrynowa powoli zaczyna
Obrazek

Oregano
Obrazek

I kolejne floksy zakwitają
Obrazek

Tym jestem wprost zachwycona? Ferris Wheel ;:167
Obrazek Obrazek

Złocień wielki ? uwielbiam ten kolorek
Obrazek

Następna jeżowka dołączyła do poprzedniczek
Obrazek

Ten dzielżan kupiłam jako kompaktowy, póki co by się zgadzało :wink:
Obrazek

Zazdrościłam wam perovskiej, już nie muszę
Obrazek

To nie wszystko, ale już czasu brakło na sesję, bo znowu miałam bardzo pracowity dzień - musiałam posadzić całe pudło nowych roślinek ;:219 Zamawia się łatwo... :roll:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Kurczę ale Ty masz tych roślin ;:oj . Wspaniały ten groszek ;:138 . Kolejna jeżówka i ten floks mają cudne kwiaty ;:108 . Macierzanki tworzą piękne dywany i będę musiała kupić sobie kilka ;:108 . Nawet wiem do kogo się odezwę w tej sprawie ;:183 . Ooo tak zamawia się łatwo ale potem z tym sadzeniem kłopot ;:306 , dlatego ja chwilkę poczekam z nowymi nabytkami ;:224 . Pozdrawiam :wit .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super! Miałam macierzankę fioletową-(swoja drogą myślałam, że to był tymianek), ale musiałam usunąć, bo rosła na moim zaperzonym skalniaku... Nie było czego ratować, bo wszystko przerastał perz i jakiś tam pięciornik :evil:
Roślinki masz piękne i wszystko super kwitnie. Powstrzymuję się od zamawiania czegokolwiek, bo konieczność przeszeregowań w ogrodzie pokazuje, ze jednak nie bardzo gdzie jest przesadzić to co mam, a co dopiero nowości!
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34

Post »

Fantastyczny ogród z mnóstwem roślin. Cieszę się , że niektóre z nich do mnie przywędrowały.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Floksy prześliczne ;:138 lilie też . kolorowo u Ciebie ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina