Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Ładne chryzantemy. ;:333
Powinny jeszcze rozkwitnąć bo ma być bardzo ciepły ten tydzień.
Oby się sprawdziło to zdążymy jeszcze sporo zrobić w ogródkach.
Grażyna.
kogro-linki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, Twoja Pretty Sunrice po prostu mnie zachwyciła ;:180 Jest cudna :tan Być może już ją prezentowałaś, ale dopiero widok całego krzaka chwycił mnie za serce ;:167 Niestety już sprawdziłam, że w naszych szkółkach nie do dostania ;:145
Początkowo w ogóle nie brałam takich róż pod uwagę, ale w Waszych ogrodach bardzo mi się spodobały ;:63 Do tego stopnia, że sama zamówiłam dwa pustaczki :tan
Z tego co piszesz wygląda, że Wasza Amelka to też wigorna panienka ;:433 Bierze przykład z Twoich różyczek ;:138
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O Jadziu to ja też jestem za ławeczką , bo te pięknosci trzeba oglądać siedząc sobie na ławeczce koło pergoli :) pokaż roboty :) lubimy oglądać wykopy , podkopy a potem efekty :) Masz sporo chryzantem , jak rozkwitną będzie jeszcze slicznie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu u Ciebie jeszcze kwitną dalie i zdobią ogród kolorami ;:215 Moje po nocnych spadkach temperatur już dawno wykopane i śpią.
A jak utrzyma się ciepło to nacieszymy się chryzantemami i marcinkami :)
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Jadziu u Ciebie jak zwykle kwitnąco-pachnąco. Różowy asterek bardzo ładny, a masz ciemno różowego, prawie buraczkowego? W realu jest trochę ciemniejszy.
Zdjęcie potem usunę. :wit
Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiam chryzantemy, astry , róze --pięknie , kolorowo ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Pięknie dalie jeszcze kwitną, mnie zachwyciła ta różowa hortensja bardzo ładna. Dalie w donicach to dobre rozwiązanie tego lata ślimory zżerały wszystko na potęgę ;:131
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Śliczny ten klonik ;:167 miałam takiego ale mimo ubranka zimowego ,którejś zimy tej prawdziwej zimy nie wytrzymał ;:174
Dalie jeszcze kwitnące to już na prawdę rzadki widok...Cafe moja ulubiona ;:167
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jadziu całuski dla Amelki. Ja już tą twoją pergolę i ławeczkę w tym miejscu widzę i siedzę na niej, myślę że to będzie twoje ulubione miejsce. Ja mam pergolkę a siadam pod brzózką , bo to moje ulubione miejsce, lubię sobie tam usiąść i porozmyślać co przesadzić i podziwiać kwiaty.Ja się w zabrałam za przemalowywanie wszystkich kratownic i podpór do roślin.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj przyszły róże z F. ładnie zapakowane, z ładnymi korzeniami i z wieloma pędami Część już posadzona, a reszta musi poczekać do jutra .Moczą na razie nóżki.Najbardziej będę czekała na kwiaty Rose des Cisterciens posadziłam ja po przekątnej do Pretty sunrise przy płocie sąsiada będzie mogła tam sobie poszaleć .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TOLINKO mam nadzieję ,ze klonikowi nic się nie stanie ,bo rośnie w zacisznym miejscu.Cafe dalej sobie kwitnie ,ale na dzisiaj zapowiadali -1 więc różnie może być.Black Jack też czaruje swoimi kwiatami
EWCIA ojjjj jak dawno Cię nie było.gdyby nie donice to nie miałabym żadnej dalii ,ale biedne męczą się w nich i nic na to nie mogę zaradzić
KAROLCIA to juz końcówka astrów niebieskie nadają się do cięcia lecz jeszcze niech się trochę pomęczą bo mam ważniejsze sprawy do załatwienia. To nowe miejsce jeszcze nie uporządkowane

Obrazek

EWUNIU mam takiego wysokiego bordowego astra nowoangielskiego .Czy ten Twój jest niski ma fajne igiełkowe kwiatki
DOROTKO oby jak najdłużej utrzymała sie ciepła pogoda wtedy chryzantemy zdążą zakwitnąć .Niektóre mają mocno zbite pąki i raczej nie zakwitną, a szkoda, bo są takie cudne .Po wszystkich Świętych wyjeżdżam wiec muszę uporządkować mój ogródek
IWONKO Pretty sunrise gdybyś teraz widziała jej kwiaty byłam nimi dzisiaj wprost oczarowana .Przypominały mi trochę tę róże która zamówiłam Rose des Cisterciens.Jeśli zdecydujesz się na posadzenie patyczków to w -poniedziałek zetnę wreszcie kwiaty i mogę podesłać patyczki bo będę tez Iwonce wysyłać
GRAŻYNKO chyba większość nie zdąży zakwitnąć mają zbyt mocne pąki
TERENIU ławeczka z pergola stanie dopiero wiosna .Teraz tylko przygotuję teren wiosna też muszę dokupić kamyczków ,żeby całość ogródka miała jednolity chodnik
HALINKO masz rację to będzie moje siedzisko bo gdy był skalniak to siedziałam tam na kamieniu i obserwowałam z niskości ogródek .Teraz będę podziwiać z wysokości .Mam też malutki stoliczek którego sobie mogła tam postawię.szkoda ,ze nie mogę wygospodarować tam więcej miejsca.Widzę ,ze też jesteś zapracowana

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, wysłałam Ci wiadomość na pw. Gdybyś nic nie otrzymała, to proszę daj mi znać. Robiłam to po raz pierwszy i nie wiem czy nic nie pokręciłam ;:218

Sadzonki z F.... dorodne ;:333 Moje doszły już w piątek, a w sobotę każda otrzymała swoje mieszkanko :tan . Jeszcze czekam na róże od Kamili
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu to na tym pobojowisku róże znajdą miejsce? No to już widzę co się będzie działo wiosną ;:63 Ciekawa ta ostatnia :D
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Jadziu, piękne sadzonki róż dostałaś z F. a już myślałam że nic Ci się więcej w ogrodzie nie zmieści.
Ciągle jeszcze masz kwiaty na krzewach, u mnie tylko resztka kolorowych liści na drzewach, mrozy już dawno ścięły kwiaty.
Przesadziłam ostatnio kilka potężnych róż, bo miały zbyt ciasno. Nie wiem czy się przyjmą, musiałam znacznie skrócić korzenie, a tych drobnych włoskowatych korzonków wcale nie miały.
Z F. też zamówiłam dwie róże angielskie i czekam. Więcej miejsca nie wyskrobię.
Jadziu, u mnie ten rok był szczególnie ciężki dla róż, od maja do tej pory ani razu nie było porządnego deszczu, takiej suszy najstarsi ludzie nie pamiętają, studnie wyschnięte, ledwo nakapie na potrzeby domowe o podlewaniu całe lato mowy nie było.
Moje róże w większości kwitły tylko raz, szybko poschły listki, dobrze, że chociaż pędy stoją zielone.
Mam nadzieję, że następny sezon będzie bardziej przyjazny.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu ale ładnie pokazałaś każdą nową panienkę z osobna ;:333 Piękne odmiany,będę podziwiać latem ;:3
Do mnie dziś przyjeżdżają 3 nowe i już się cieszę,bo doły mam wykopane ;:333

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Nie było mnie długo no... leczyłam moje piękne ciałko tak długooo w Ustroniu na końcu świata tzn w Rosomaku. Byłam odcięta od wszystkiego :(
Kusisz Floribundą ;:224 nie zliczę ile razy już miałam nacisnąć zamów... ale niestety muszę najpierw pozbyć się choroby róż tragicznie ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”