Dzisiaj przyszły róże z F. ładnie zapakowane, z ładnymi korzeniami i z wieloma pędami Część już posadzona, a reszta musi poczekać do jutra .Moczą na razie nóżki.Najbardziej będę czekała na kwiaty Rose des Cisterciens posadziłam ja po przekątnej do Pretty sunrise przy płocie sąsiada będzie mogła tam sobie poszaleć .
TOLINKO mam nadzieję ,ze klonikowi nic się nie stanie ,bo rośnie w zacisznym miejscu.Cafe dalej sobie kwitnie ,ale na dzisiaj zapowiadali -1 więc różnie może być.Black Jack też czaruje swoimi kwiatami
EWCIA ojjjj jak dawno Cię nie było.gdyby nie donice to nie miałabym żadnej dalii ,ale biedne męczą się w nich i nic na to nie mogę zaradzić
KAROLCIA to juz końcówka astrów niebieskie nadają się do cięcia lecz jeszcze niech się trochę pomęczą bo mam ważniejsze sprawy do załatwienia. To nowe miejsce jeszcze nie uporządkowane
EWUNIU mam takiego wysokiego bordowego astra nowoangielskiego .Czy ten Twój jest niski ma fajne igiełkowe kwiatki
DOROTKO oby jak najdłużej utrzymała sie ciepła pogoda wtedy chryzantemy zdążą zakwitnąć .Niektóre mają mocno zbite pąki i raczej nie zakwitną, a szkoda, bo są takie cudne .Po wszystkich Świętych wyjeżdżam wiec muszę uporządkować mój ogródek
IWONKO Pretty sunrise gdybyś teraz widziała jej kwiaty byłam nimi dzisiaj wprost oczarowana .Przypominały mi trochę tę róże która zamówiłam Rose des Cisterciens.Jeśli zdecydujesz się na posadzenie patyczków to w -poniedziałek zetnę wreszcie kwiaty i mogę podesłać patyczki bo będę tez Iwonce wysyłać
GRAŻYNKO chyba większość nie zdąży zakwitnąć mają zbyt mocne pąki
TERENIU ławeczka z pergola stanie dopiero wiosna .Teraz tylko przygotuję teren wiosna też muszę dokupić kamyczków ,żeby całość ogródka miała jednolity chodnik
HALINKO masz rację to będzie moje siedzisko bo gdy był skalniak to siedziałam tam na kamieniu i obserwowałam z niskości ogródek .Teraz będę podziwiać z wysokości .Mam też malutki stoliczek którego sobie mogła tam postawię.szkoda ,ze nie mogę wygospodarować tam więcej miejsca.Widzę ,ze też jesteś zapracowana