Odrobine w ogrodzie - Beata T
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Beatko, piękne różyczki. W tym roku też posadziłam New Dawn. W tej chwili mi zakwitła. Miałam ją w poprzednim moim ogrodzie i była różą bezproblemową.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, w tym roku Twoje róże kwitną jeszcze piękniej niż w ubiegłym - o ile to w ogóle mozliwe 
Nemezje fantastyczne! Musisz chyba mieć żyzną ziemię. U mnie jeśli w ogóle wschodziły, to mizernie rosły. Nie wiem, czy z powodu słabej ziemi, czy może miały tylko za sucho
Te żółe, to chyba dimorfoteka? Bardzo efektownie sie prezentuje i wnosi tyle słońca do Twojego ogrodu!

Nemezje fantastyczne! Musisz chyba mieć żyzną ziemię. U mnie jeśli w ogóle wschodziły, to mizernie rosły. Nie wiem, czy z powodu słabej ziemi, czy może miały tylko za sucho

Te żółe, to chyba dimorfoteka? Bardzo efektownie sie prezentuje i wnosi tyle słońca do Twojego ogrodu!
Lalcia zbierz nasionka i za rok będzie jak znalazł a jak masz w jednym kolorku żółtym to lepiej będzie ją gdzieś wkomponować
ewab123 o dopiero zakwitła moja już przekwita ale liczę na powtórkę
chatte Izo ja mam wrażenie że różyczki kwitną piękniej niż w zeszłym roku nie pada więc i kwiatki tak szybko nie opadają i obornik zadziałał
Oj ziemia u mnie mikra leje wodę i patrze w niebo kiedy wreszcie popada bo mi wszystko mizernieje -roślinki mają jak na pustyni i niedługo nic z nich już nie zostanie tylko takie suche badylki
Te żółciutkie i pomarańczowe kwiatki tak tak.... to dimorfoteka piękne słoneczka ale skusiłam się w tym roku za Twoją na mową na nagietki te to dopiero pięknotki
U mnie ciągle susza niby pochmurnie ale deszcz omija mój ogród wielkim łukiem brrr...no wczoraj pokropiło jak z kropidła i mnie podkusiło by iść na chwaściki ach gramoląc się upadłam i mam teraz zbite kolano (czy. siniaka) jestem ciągle nieporadna a tyle by się chciało zrobić w ogrodzie
Hihi jeszcze pięknotek nie było czyli jukk zakwitły mi 3 szt-krzaczorki 1- miała 2 kwiaty 2- 3 i 3 aż 4 kwiatki tej 1 jukki bardziej się rozchylają czyżby to była inna odmiana

ewab123 o dopiero zakwitła moja już przekwita ale liczę na powtórkę

chatte Izo ja mam wrażenie że różyczki kwitną piękniej niż w zeszłym roku nie pada więc i kwiatki tak szybko nie opadają i obornik zadziałał

Te żółciutkie i pomarańczowe kwiatki tak tak.... to dimorfoteka piękne słoneczka ale skusiłam się w tym roku za Twoją na mową na nagietki te to dopiero pięknotki

U mnie ciągle susza niby pochmurnie ale deszcz omija mój ogród wielkim łukiem brrr...no wczoraj pokropiło jak z kropidła i mnie podkusiło by iść na chwaściki ach gramoląc się upadłam i mam teraz zbite kolano (czy. siniaka) jestem ciągle nieporadna a tyle by się chciało zrobić w ogrodzie

Hihi jeszcze pięknotek nie było czyli jukk zakwitły mi 3 szt-krzaczorki 1- miała 2 kwiaty 2- 3 i 3 aż 4 kwiatki tej 1 jukki bardziej się rozchylają czyżby to była inna odmiana

- chatte
- Przyjaciel Forum
Cieszę się Beatko, ze masz nagietki
U mnie w tym roku biedniutkie, chyba z powodu suszy małe kwiatki jakieś mają ...
Jukka piękna! A moja 3-ci sezon rośnie i ... mic
Co robisz, zeby Ci tak pięknie kwitła?

Jukka piękna! A moja 3-ci sezon rośnie i ... mic

chatte Izo nagietki to śliczne kwiatki ale faktycznie pierwsze były większe a teraz są mniejsze to wynik suszy
A jukki to jak pamiętasz u mnie też długo nie kwitły w zeszłym roku miały po jednym kwiatku a w tym mnie pięknie urzekły i mam cichą nadzieje że tak będzie już co roku
co robie hmmm nic bo nawet ich nie zasilałam w tym roku .....Izo 3 rok masz to jest szansa że w przyszłym powinna zakwitnąć
Hip hip hura od wczoraj pada deszczyk , wprawdzie dziś słabiutki ale coś kropi więc wszystkie krzaczki powinny się napoić
Troszeczkę różności wspomniane nagietki w dwóch kolorkach pomarańcz i żółty
języczka już zaczyna kwitnąć

Hip hip hura od wczoraj pada deszczyk , wprawdzie dziś słabiutki ale coś kropi więc wszystkie krzaczki powinny się napoić

Troszeczkę różności wspomniane nagietki w dwóch kolorkach pomarańcz i żółty

języczka już zaczyna kwitnąć

-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
Beatko ja również lubię nagietki szczególnie w warzywniaku gdzie corocznie się same wysiewają. U nas też deszczowo i dobrze wreszcie trawa odbije.
Czy Twoja języczka to z siewu czy sadzonka?
Czy Twoja języczka to z siewu czy sadzonka?
Katarzynka Języczka to nowy nabytek kupiłam sadzonki bo nasion nie spotkałam i nawet nie wiem czy w ten sposób można wyhodować .....mam dwie o liściach zielonych i bordowych 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jakie piękne twoje nagietki.
Kiedyś je miałam jak jeszcze w moim ogrodzie nie grasowały tak ślimaki.
Teraz nie ma sensu nawet, żebym je siała, bo i tak z nich nic nie wyrośnie.
Ślimaki panują niepodzielnie w całym ogrodzie.

Kiedyś je miałam jak jeszcze w moim ogrodzie nie grasowały tak ślimaki.
Teraz nie ma sensu nawet, żebym je siała, bo i tak z nich nic nie wyrośnie.
Ślimaki panują niepodzielnie w całym ogrodzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
GRAZYNKO tak samo jak i u mnie nawet właza na 2,5 m słoneczniki . Leje i będzie się to dziadostwo mnożyć . Moje języczki nawt nie mają prawa wyrosnąć . Co pokaza listki to są spałaszowane. a nagietki robią pięknie koorowo
- chatte
- Przyjaciel Forum
Piękne nagietki! Ja wolę zdecydowanie pomarańczowe, bo ... bo są piekne i pomarańczowych kwiatów jest znacznie mniej, niż żółtych, a poza tym do celów leczniczych zbiera się tylko pomarańczowe ;)
Ale żółte też ładne
Zdziwiłam się, że języczka zaczyna u Ciebie kwitnąć, podczas gdy moja (2-latka) kończy, bo u mnie zazwyczaj wszystko kwitnie później, niż gdzie indziej, a nie odwrotnie, ale jak to nowy nabytek - to wszystko tłumaczy
Mówisz, że w czwartym roku jukka powinna zakwitnąć? Zobaczymy ...
Hasaj po ogródku powoli i uważnie, bo szkoda kolan ;)
Buziaki!
Ale żółte też ładne

Zdziwiłam się, że języczka zaczyna u Ciebie kwitnąć, podczas gdy moja (2-latka) kończy, bo u mnie zazwyczaj wszystko kwitnie później, niż gdzie indziej, a nie odwrotnie, ale jak to nowy nabytek - to wszystko tłumaczy

Mówisz, że w czwartym roku jukka powinna zakwitnąć? Zobaczymy ...

Hasaj po ogródku powoli i uważnie, bo szkoda kolan ;)
Buziaki!
Beatko a te bratki to teraz kwitną???
czy to moze ich drugie kwitnienie?
Ja już dawno o bratkach zapomniałam ..
czy to moze ich drugie kwitnienie?
Ja już dawno o bratkach zapomniałam ..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko uwielbiam kwitnące języczki, moja już też lada chwila
widziałam w forumkowych ogrodach inne języczki, ja mam tylko tę pomarańczową, ale muszę koniecznie zdobyć gdzieś i te inne, bo też są prześliczne. Strasznie podoba mi się taka ze strzelistymi smukłymi kwiatostanami 

kogra Grażynko z tego co czytam w różnych wątkach to wychodzi na to że ślimaki wszystko jedzą
u mnie M wychodzi na polowanie i najważniejsze są hosty tam ślimaki nie mają prawa przebywać .....Ciekawa też jestem tego preparatu niebieskiego podobno niezły tak go zachwalają w naszych programach ogrodniczych i piwko niby też skuteczne
JAKUCH oj ślimaków co nie miara a jak już coś sobie upatrzą to koniec zjedzone doszczętnie
chatte Człowiek się uczy przez całe życie - nawet nie wiedziałam że tylko lecznicze są te pomarańczowe
Izo ja się cieszę że języczka raczy zakwitnąć a jeszcze chciała bym żeby ta druga też wypuściła choć malusiego kwiatuszka ....no ale z nowymi nasadzeniami to jest różnie
hihi ja jak pisałam że jukki nie kwitną to dostawałam odpowiedz że tak może być hihi no i się sprawdziło w zeszłym roku zakwitły pierwszy raz
kolano sine dziś przyłożę kapustę podobno dobrze wyciąga
Liska tak teraz kwitną bo te bratki to takie nie wiadomo co średni rozmiar , no ale i gdzieś jeszcze w ogrodzie widziałam kwitnącego jakiegoś spóźnialskiego
AGNESS oj to i ja muszę pomyszkować w tych ogródkach i wypatrzyć te inne języczki
mnie urzekły kwiatki ale takie sterczące listki są fajne tylko strasznie nie lubią suszy brrrr nie ciekawie się wtedy prezentują
U mnie jest fajna pogoda deszczyk pada co i raz a tak jak dziś wygląda słoneczko
i wcale się nie obrażę jak sobie jeszcze popada, bo pod włókniną pustynia
a miałam cichą nadzieje że sobie troszeczkę coś poprzesadzam .....
Moje poczynania ogrodowe: było zasilanie pokrzywami / kolejne planuje dla róż w niedziele a co tam niech mają tak pięknie kwitną to niech się regenerują na następne kwitnienie .....oczywiście wielkie obcinanie przekwitłych róż też wykonała i jeszcze zielone drzewka dostały troszeczkę nawozu w granulkach
I rozrosła mi się rabatka skusiłam się na takie cudo..... i teraz problem jak się z nimi obchodzić oczywiście o hortensji myślę hydrangea macrophylla
I już dwie pięknotki na nowym miejscu
I takiemu drzewkowi też nie sposób się oprzeć ....ale te nazwy to mnie powalają "Chamaecyparis pisifera Teddy Bear" i jak to normalnie nazwać

u mnie M wychodzi na polowanie i najważniejsze są hosty tam ślimaki nie mają prawa przebywać .....Ciekawa też jestem tego preparatu niebieskiego podobno niezły tak go zachwalają w naszych programach ogrodniczych i piwko niby też skuteczne

JAKUCH oj ślimaków co nie miara a jak już coś sobie upatrzą to koniec zjedzone doszczętnie

chatte Człowiek się uczy przez całe życie - nawet nie wiedziałam że tylko lecznicze są te pomarańczowe

Izo ja się cieszę że języczka raczy zakwitnąć a jeszcze chciała bym żeby ta druga też wypuściła choć malusiego kwiatuszka ....no ale z nowymi nasadzeniami to jest różnie

kolano sine dziś przyłożę kapustę podobno dobrze wyciąga

Liska tak teraz kwitną bo te bratki to takie nie wiadomo co średni rozmiar , no ale i gdzieś jeszcze w ogrodzie widziałam kwitnącego jakiegoś spóźnialskiego

AGNESS oj to i ja muszę pomyszkować w tych ogródkach i wypatrzyć te inne języczki

U mnie jest fajna pogoda deszczyk pada co i raz a tak jak dziś wygląda słoneczko

Moje poczynania ogrodowe: było zasilanie pokrzywami / kolejne planuje dla róż w niedziele a co tam niech mają tak pięknie kwitną to niech się regenerują na następne kwitnienie .....oczywiście wielkie obcinanie przekwitłych róż też wykonała i jeszcze zielone drzewka dostały troszeczkę nawozu w granulkach

I rozrosła mi się rabatka skusiłam się na takie cudo..... i teraz problem jak się z nimi obchodzić oczywiście o hortensji myślę hydrangea macrophylla

I już dwie pięknotki na nowym miejscu

I takiemu drzewkowi też nie sposób się oprzeć ....ale te nazwy to mnie powalają "Chamaecyparis pisifera Teddy Bear" i jak to normalnie nazwać

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jakiś cyprysik, fajny, tylko faktycznie jak się z nim obejść.
Kliknij w gogle ten łaciński wyraz a z pewnością znajdziesz jakieś porady i dowiesz się wszystkiego.

Kliknij w gogle ten łaciński wyraz a z pewnością znajdziesz jakieś porady i dowiesz się wszystkiego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
Bardzo ciekawe hortensje
Śliczności! Cyprysik też efektowny
gratuluję więc udanych zakupów 
Na stłuczenia nejlepsza jest kapusta!