Galeria.Dalie Stanisława cz.3
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dalie Stanisława cz.3
Basiu ty nam zawsze dajesz cudowne wieści. Panie Stanisławie dobrej pracy 

- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosna blisko , a ja sprawdzałem w piwnicy moje karpy dalii , które śpią w najlepsze .
Żadnych zielonych pędów nie wypuszczają .To chyba za sprawą otwartego okienka przez całą zimę .
Mają racje niech jeszcze śpią
Oczywiście z niecierpliwością czekamy na przesyłki od Pana Stanisława .
Żadnych zielonych pędów nie wypuszczają .To chyba za sprawą otwartego okienka przez całą zimę .
Mają racje niech jeszcze śpią

Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
A mnie ciekawość zżera, co też "daliowego" można było obejrzeć i zakupić na tegorocznych targach "Gardenia" w Poznaniu, które się właśnie zakończyły...
Nasza koleżanka Takasobie i nasz kolega Ryszard nic nie napisali na forum na ten temat...
ale może jeszcze napiszą
W telewizyjnej "migawce" pokazanej w "Dzień dobry w sobotę" (pr. I TVP) nie dostrzegłam ani kawałka daliowej karpy
, a na pewno były...
Szkoda, że tak daleko mam do Poznania....
A może ktoś inny z forumowiczów był na targach i coś o tym napisze?
Nasza koleżanka Takasobie i nasz kolega Ryszard nic nie napisali na forum na ten temat...

W telewizyjnej "migawce" pokazanej w "Dzień dobry w sobotę" (pr. I TVP) nie dostrzegłam ani kawałka daliowej karpy

Szkoda, że tak daleko mam do Poznania....
A może ktoś inny z forumowiczów był na targach i coś o tym napisze?
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Bardziej Ryszard mógł coś powiedzieć, bo był, ja nie. Wiem, że odwiedził stoiska producentów dalii, dostał katalogi, obejrzał asortyment. Generalnie niewiele nowości. Oferta niby bogata, ale u wiadomych producentów nigdy bym nie kupiła, bo zgodność żadna. W zasadzie można wszystko zobaczyć w marketach i sklepach internetowych.
Kiedyś regularnie jeździłąm na Gardenię, ale termin zmienił się z poczatku marca na koniec lutego, poza tym nie ma już targów w niedzielę, a ja zawsze pod koniec lutego w sobotę mam uroczystośc rodzinną i mi nie pasuje. Zresztą tłum, tłok, wszystko szklarniwe, podpędzane, wolę majówkę w Botaniku
Kiedyś regularnie jeździłąm na Gardenię, ale termin zmienił się z poczatku marca na koniec lutego, poza tym nie ma już targów w niedzielę, a ja zawsze pod koniec lutego w sobotę mam uroczystośc rodzinną i mi nie pasuje. Zresztą tłum, tłok, wszystko szklarniwe, podpędzane, wolę majówkę w Botaniku

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Miłko, dzięki za odpowiedź. Myślę, że jeśli było coś ciekawego dotyczącego dalii, to Ryszard się odezwie i nam pokrótce opowie...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Ja byłam wczoraj na Gardenii ale nic ciekawego nie widziałam odmiany już istniejące kupiłam 4 karpy kaktusowe 'Purple Gem", "Alfred grille" oraz semi kaktus "Red Pigmy", Park Princess" , ja też mam daleko bo z Radomia ale wolę jeździć na Warszawskie targi "Zieleń to życie".
Dzięki za odpowiedź - wynika z tego, że w temacie "daliowym" nic ciekawego się nie dzieje... Nadal możemy liczyć tylko na Stanisława - aktualnie wojażuje po Czechach.
Zobaczymy, co przyniosą te wojaże...
Jacek P. też na wojażach, ale za oceanem. Może on opowie nam coś o aktualnych daliowych trendach i odmianach jak wróci, bo trudno, niestety, znaleźć takie informacje w internecie.

Jacek P. też na wojażach, ale za oceanem. Może on opowie nam coś o aktualnych daliowych trendach i odmianach jak wróci, bo trudno, niestety, znaleźć takie informacje w internecie.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Basiu , Jacek P. wrócił i jest aktywny w swoich wątkach 

Oj, nie wiedziałam...
Dziękuję za informację, Lodziu. Widocznie też nic ciekawego w temacie daliowym nie przywiózł, skoro do nas nie zagląda.
Dziękuję za informację, Lodziu. Widocznie też nic ciekawego w temacie daliowym nie przywiózł, skoro do nas nie zagląda.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Odpowiedział mi , że to nie była " pora daliowa " , ale przywiózł i zamieszcza w swoim wątku wiele pięknych przyrodniczych fotografii oraz z miejsc swoich peregrynacji 

To lecę pooglądać.
Rzeczywiście, pora nie była daliowa, bo chyba zimowa - nie czas na daliowe karpy, a tym bardziej kwiaty.
Rzeczywiście, pora nie była daliowa, bo chyba zimowa - nie czas na daliowe karpy, a tym bardziej kwiaty.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Kontakt:
Witam miłośników daliiBarbaraR pisze:Miłko, dzięki za odpowiedź. Myślę, że jeśli było coś ciekawego dotyczącego dalii, to Ryszard się odezwie i nam pokrótce opowie...
Zostałem wywołany do odpowiedzi, i troszeczkę to opisałem i dodałem zdjęcia z GARDENII. W części ogólnej cz.3 bo to miejsce na takie tematy!- niestety nie,zapraszam do poznania zasad funkcjonowania naszego forum/KaRo
Wszystkich hobbystów amatorów dalii serdecznie pozdrawiam.Również tak jak Grzegorz karpy dalii w piwnicy sprawdziłem,czują się dobrze.Do wysadzania jeszcze daleko, a ja osobiście w pędzenie dalii się nie bawię!
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
Ryszardzie,
dziękuję raz jeszcze za przybliżenie tematu: dalie na "Gardenii". Nie było moim zamiarem wywoływanie kogokolwiek do tablicy - zwyczajna babska ciekawość... ale została zaspokojona. Bardzo piękną relację zrobiłeś na swoim wątku Dalie cz. 3

dziękuję raz jeszcze za przybliżenie tematu: dalie na "Gardenii". Nie było moim zamiarem wywoływanie kogokolwiek do tablicy - zwyczajna babska ciekawość... ale została zaspokojona. Bardzo piękną relację zrobiłeś na swoim wątku Dalie cz. 3

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Kontakt:
Witam serdecznie.To prawda relacja wielce ciekawa i całkowicie w stylu Rysia.Miło się czytało.Dziękujemy Rysiu pięknie.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu, zagląda regularnie ale nic nie pisze bo... trochę mu wstydWidocznie też nic ciekawego w temacie daliowym nie przywiózł, skoro do nas nie zagląda.

A tymczasem przygotowania do sezonu daliowego ruszyły pełną parą: dalie na sadzonki zielne posadzone, nowe rabaty w trakcie przygotowania, ocieplony inspekt zrobiony, nadwyżki rozdysponowane....

I najlepsza wiadomość - tylko 2% dalii nie przeżył zimy