Galeria.Dalie Stanisława cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dalie Stanisława cz.3

Post »

Basiu ty nam zawsze dajesz cudowne wieści. Panie Stanisławie dobrej pracy ;:138
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2007, o 08:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosna blisko , a ja sprawdzałem w piwnicy moje karpy dalii , które śpią w najlepsze .
Żadnych zielonych pędów nie wypuszczają .To chyba za sprawą otwartego okienka przez całą zimę .
Mają racje niech jeszcze śpią ;:19 Oczywiście z niecierpliwością czekamy na przesyłki od Pana Stanisława .
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lis 2011, o 12:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mnie ciekawość zżera, co też "daliowego" można było obejrzeć i zakupić na tegorocznych targach "Gardenia" w Poznaniu, które się właśnie zakończyły...
Nasza koleżanka Takasobie i nasz kolega Ryszard nic nie napisali na forum na ten temat... ;:145 ale może jeszcze napiszą :?:
W telewizyjnej "migawce" pokazanej w "Dzień dobry w sobotę" (pr. I TVP) nie dostrzegłam ani kawałka daliowej karpy ;:174, a na pewno były...
Szkoda, że tak daleko mam do Poznania....
A może ktoś inny z forumowiczów był na targach i coś o tym napisze?
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Bardziej Ryszard mógł coś powiedzieć, bo był, ja nie. Wiem, że odwiedził stoiska producentów dalii, dostał katalogi, obejrzał asortyment. Generalnie niewiele nowości. Oferta niby bogata, ale u wiadomych producentów nigdy bym nie kupiła, bo zgodność żadna. W zasadzie można wszystko zobaczyć w marketach i sklepach internetowych.
Kiedyś regularnie jeździłąm na Gardenię, ale termin zmienił się z poczatku marca na koniec lutego, poza tym nie ma już targów w niedzielę, a ja zawsze pod koniec lutego w sobotę mam uroczystośc rodzinną i mi nie pasuje. Zresztą tłum, tłok, wszystko szklarniwe, podpędzane, wolę majówkę w Botaniku ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko, dzięki za odpowiedź. Myślę, że jeśli było coś ciekawego dotyczącego dalii, to Ryszard się odezwie i nam pokrótce opowie...
Pozdrawiam
Barbara
PUMA72
200p
200p
Od: 2 maja 2011, o 13:01

Post »

Ja byłam wczoraj na Gardenii ale nic ciekawego nie widziałam odmiany już istniejące kupiłam 4 karpy kaktusowe 'Purple Gem", "Alfred grille" oraz semi kaktus "Red Pigmy", Park Princess" , ja też mam daleko bo z Radomia ale wolę jeździć na Warszawskie targi "Zieleń to życie".
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za odpowiedź - wynika z tego, że w temacie "daliowym" nic ciekawego się nie dzieje... Nadal możemy liczyć tylko na Stanisława - aktualnie wojażuje po Czechach. ;:108 Zobaczymy, co przyniosą te wojaże...
Jacek P. też na wojażach, ale za oceanem. Może on opowie nam coś o aktualnych daliowych trendach i odmianach jak wróci, bo trudno, niestety, znaleźć takie informacje w internecie.
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Basiu , Jacek P. wrócił i jest aktywny w swoich wątkach :wink:
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, nie wiedziałam...
Dziękuję za informację, Lodziu. Widocznie też nic ciekawego w temacie daliowym nie przywiózł, skoro do nas nie zagląda.
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Odpowiedział mi , że to nie była " pora daliowa " , ale przywiózł i zamieszcza w swoim wątku wiele pięknych przyrodniczych fotografii oraz z miejsc swoich peregrynacji ;:215
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To lecę pooglądać.
Rzeczywiście, pora nie była daliowa, bo chyba zimowa - nie czas na daliowe karpy, a tym bardziej kwiaty.
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
rys11
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 12:40
Kontakt:

Post »

BarbaraR pisze:Miłko, dzięki za odpowiedź. Myślę, że jeśli było coś ciekawego dotyczącego dalii, to Ryszard się odezwie i nam pokrótce opowie...
Witam miłośników dalii
Zostałem wywołany do odpowiedzi, i troszeczkę to opisałem i dodałem zdjęcia z GARDENII. W części ogólnej cz.3 bo to miejsce na takie tematy!- niestety nie,zapraszam do poznania zasad funkcjonowania naszego forum/KaRo
Wszystkich hobbystów amatorów dalii serdecznie pozdrawiam.Również tak jak Grzegorz karpy dalii w piwnicy sprawdziłem,czują się dobrze.Do wysadzania jeszcze daleko, a ja osobiście w pędzenie dalii się nie bawię!
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ryszardzie,
dziękuję raz jeszcze za przybliżenie tematu: dalie na "Gardenii". Nie było moim zamiarem wywoływanie kogokolwiek do tablicy - zwyczajna babska ciekawość... ale została zaspokojona. Bardzo piękną relację zrobiłeś na swoim wątku Dalie cz. 3

;:215 ;:196
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
Pawel42
500p
500p
Od: 6 maja 2014, o 12:36
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie.To prawda relacja wielce ciekawa i całkowicie w stylu Rysia.Miło się czytało.Dziękujemy Rysiu pięknie.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Widocznie też nic ciekawego w temacie daliowym nie przywiózł, skoro do nas nie zagląda.
Basiu, zagląda regularnie ale nic nie pisze bo... trochę mu wstyd :oops: Narobił sobie i innym apetytu, a w temacie dalii nic nie zdziałał. Sprzedaż dalii jeszcze nie ruszyła tam w styczniu i nawet drogą internetową nie udało się zamówić dalii (Wyn'sa). Za to innego kwiecia było tam pod dostatkiem więc nacieszyłem oczy i trochę wstawiłem zdjęć u siebie.
A tymczasem przygotowania do sezonu daliowego ruszyły pełną parą: dalie na sadzonki zielne posadzone, nowe rabaty w trakcie przygotowania, ocieplony inspekt zrobiony, nadwyżki rozdysponowane.... 8-)
I najlepsza wiadomość - tylko 2% dalii nie przeżył zimy :heja
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”