Ponownie serdecznie dziękuję za wizyty!
Artur - zacznę od Ciebie, bo serdecznie mi żal, że nic Ci nie wzeszło... Nie wiem, co dodać oprócz tych czynników, które sam wymieniłeś...Ja wysiewam je pod lampami, więc może spróbuj skonstuować sobie taką mnożarkę? O wiele łatwiej idzie wtedy wysiew, naprawdę... Trzymam kciuki!
banditoo pisze: No a jak ja mam na tarasie to jestem tarasowcem?
chwaściorom to porobi fotki z bliska a kaktusy to już nie fotogeniczne?
Ja Ci dam chwaściory!

no pewnie, że jesteś tarasowcem

Tylko jeśli ja mam dwa balkony, to jestem dwubalkonowcem, w hierarchii areałów zajmujemy chyba równorzędne miejsce
banditoo pisze:Tak widzę z daleka że astraczki co poniektóre ci się wysuszyły
Oj,
Jacku, i to bardzo, i to niemal same te najmniejsze - chyba już nie odżyją, ale wiadomo - próbować będę. Najwyżej znowu komuś coś trzasnę sprzed nosa

ale Ty już wysiałeś tyle swoich, że na zestaw pewnie się już nie połapiesz, to i konkurencja odpadnie
annaoj pisze:banditoo pisze:No a jak ja mam na tarasie to jestem tarasowcem?
chwaściorom to porobi fotki z bliska a kaktusy to już nie fotogeniczne?
Jacuś to lepsze niż skrzynkowiec...
Ja z braku miejsca awansuję do skrzynkowca.
I też domagam się fotek kaktusów.

Asiu - Ty z braku miejsca????

Ha, dobre! Natomiast kaktusy to Twoja domena, u Ciebie to są widoki! Jacek skąpi fotek aż miło, więc u Ciebie chociaż można sobie popatrzeć na Kolekcję
banditoo pisze:no moje właściwie stoją w skrzynkach wiec jestem skrzynkowcem tarasowcem
A te piachuździchy to takie wredoty toć to ci nie pokaże bo po co , niech się proszą a co

Oj dobra, dobra, już zaraz tam... prosić. Ja nie Jacek, jak mogę to pokażę, co mi tam

Tyle, że w czasie urlopu mogłam zrobić więcej, a teraz w biegu tylko tyle. A poza tym, ja nie kaktusowa jestem, u mnie prawie nie ma kaktusów
Kilka się znalazło, wybrańców, bo wszystkie naprawdę dopiero co dostały pierwsze pić. Muszą się podpompować i tylko niektóre zasłużyły na mały pokazik. Specjalnie dla Ciebie
Jacuś tym razem, zbliżenia na wybrańców:
Astrophytum asterias x A. coahuilense variegata: Astrophytum asterias
Astrophytum capricorne v. major: Astrophytum capricorne v.minor
Astrophytum capricorne: Astrophytum myriostigma nudum 'Kikko'
Astrophytum myriostigma nudum: Astrophytum myriostigma 'Onzuko'x A. myriostigma nudum
Astrophytum myriostigma 'Special marking' Astrophytum myriostigma 'Trigonum nudum'
Astrophytum myriostigma x A. coahuilense Astrophytum myriostigma
Astrophytum ornatum v. glabrescens Astrophytum ornatum 'Whiteline'
Rodzaj Frailea:
Strombocactus disciformis Escobaria robbinsorum
To to byłoby na razie tyle

Pozdrawiam Was ciepło, zwłaszcza tarasowco - balkonowców