Ogródek AGNESS
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
No to będzie się działo wiosną, tyle odmian ... a napisz czy tulipany sadzisz w koszyczkach, czy bezpośrednio do gruntu?
Pozdrawiam - Justyna
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko
tyle tulipanów i krokusów
ja chce wiosne by to wszystko zobaczyc!

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu moje wrzosy mają już 4-5 lat, to spore krzaczki...... na szczęście nie mam problemu z nimi, bardzo ładnie zimują. Wręcz przeciwnie, niestety, jest z wrzoścami..... zginęły mi wszystkie....
Ja w tym roku posadziłam sporo cebul, ale w zeszłym rok nie sadziłam nic, no i sporo straciłam przy przerabianiu rabat. Więc gdyby nie nowe nasadzenia, nie miałabym zbyt dużo kwitnień wiosną....
Basiu mam nadzieję, że pięknie zakwitną.... to wszystko niskie tulipanki, takie jak najbardziej lubię
Justynko u mnie na szczęście nie ma problemów z gryzoniami, więc wszystkie cebulowe sadzę bezpośrednio do gruntu
Reniu mam nadzieję, że wszystkie ładnie zakwitną..... ledwie je posadziłam, a też już nie mogę doczekać się efektu kwitnienia

Ja w tym roku posadziłam sporo cebul, ale w zeszłym rok nie sadziłam nic, no i sporo straciłam przy przerabianiu rabat. Więc gdyby nie nowe nasadzenia, nie miałabym zbyt dużo kwitnień wiosną....
Basiu mam nadzieję, że pięknie zakwitną.... to wszystko niskie tulipanki, takie jak najbardziej lubię

Justynko u mnie na szczęście nie ma problemów z gryzoniami, więc wszystkie cebulowe sadzę bezpośrednio do gruntu

Reniu mam nadzieję, że wszystkie ładnie zakwitną..... ledwie je posadziłam, a też już nie mogę doczekać się efektu kwitnienia

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś zakwitną przepięknie,sama nie mogę sie doczekać tego efektu tylu krokusów!
żeby i no coś nie podjadło przez zimę
bo u Mnie już kret grasuje 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to faktycznie będzie się działo.
Oby tylko zima była przyzwoita to dają radę ładnie zakwitnąć.
Takie poletko tulipanowe to będzie piękny widok.

Oby tylko zima była przyzwoita to dają radę ładnie zakwitnąć.
Takie poletko tulipanowe to będzie piękny widok.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

... mam nadzieję że domownicy są w dobrej formie...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj, Agnieszko, Też nasadziłam w tym roku sporo tulipanów, ale w ostatnich dniach jest tak ciepło, że boję się, by nie zaczęły kiełkować, bo jak przyjdzie mróz, to padną na amen.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ja nie mam tego problemu co Wandzia.
Po prostu moje tulipany jeszcze nie posadzone
Zawsze póżno sadziłem , ale w tym roku przesadziłem. Od poniedziałku mam wolne , (nareszcie). Pewnie więcej niż 200 cebul do posadzenia. 

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Łoł, jaka ilość będzie co podziwiać wiosną będzie bajkowo. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aguś chylę czoła jesteś mistrzynią co jeden wianek to piękniejszy
Wiesz ,ze jestem pełna podziwu dla Twoich rabatowych kompozycji.No to również i u Ciebie wiosna zapowiada się
kolorowo

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja w tym roku nie kupowałam prawie tulipanów. Tylko na nową rabatę. Dostałam od sąsiadki zbieraninę różnych, nie wiem co z tego wyjdzie, bo nieoznakowane były.
Z zakupami cebulowymi czekam na kolejny rok, bo w końcu może zrobię rabaty do końca i będę wiedziała gdzie sadzić. Teraz szkoda byłoby tulipanów, przy przesadzaniu roślin, można uszkodzić cebulki
Zmiennośc ogrodu jest cudowna. Przez cały rok człowiekowi się nie nudzi
Z zakupami cebulowymi czekam na kolejny rok, bo w końcu może zrobię rabaty do końca i będę wiedziała gdzie sadzić. Teraz szkoda byłoby tulipanów, przy przesadzaniu roślin, można uszkodzić cebulki
Zmiennośc ogrodu jest cudowna. Przez cały rok człowiekowi się nie nudzi
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Reniu u mnie na szczęście do tej pory nie było problemów z żadnymi gryzoniami.... mam nadzieję, ze tak pozostanie nadal....
Grażynko mam nadzieję, że zima będzie z solidną kołderką śniegową....podobnie jak poprzednia.... roślinki wtedy pięknie przezimują....
Misiu dziękuję
U nas wszyscy ok, mam nadzieję, że u Ciebie również???
U mnie dziś wspaniała, słoneczna pogoda, cały dzień spędziliśmy na tarasie
Wandziu mam nadzieję, że tulipanki spokojnie pośpią aż do wiosny i będą nas zachwycać swoją urodą
Tadziu moje tulipanki wysadzone....ale krokusy nadal nie
.... mam nadzieję, ze jutro będzie ładna pogoda i wreszcie się tym zajmę.... Ty też spokojnie wszystko nadrobisz, wolne dni bardzo wskazane
Katex, mam nadzieję, ze wszystkie tulipanki i inne cebulaczki zakwitną i będzie kolorowo
Jadziu dziękuję Ci bardzo za takie miłe słowa i o wianuszkach i o ogródku
Tulipanków już dawno nie dosadzałam, już zaczynało mi ich brakować.... mam nadzieję, że wszystkie ładnie zakwitną
Gosiu moje tulipanki właśnie zostały w dużym stopniu poniszczone przy przerabianiu rabat.... nawet nie wiem co tam jeszcze przetrwało i zakwitnie.... dawno też już nic nowego nie dosadzałam, więc pora była najwyższa
.... liczę na ładne kolorki wiosną
U Ciebie taka kolorowa mieszanka tulipanów na pewno będzie cudnie wyglądać
przemijanie.....

Grażynko mam nadzieję, że zima będzie z solidną kołderką śniegową....podobnie jak poprzednia.... roślinki wtedy pięknie przezimują....
Misiu dziękuję

U mnie dziś wspaniała, słoneczna pogoda, cały dzień spędziliśmy na tarasie

Wandziu mam nadzieję, że tulipanki spokojnie pośpią aż do wiosny i będą nas zachwycać swoją urodą

Tadziu moje tulipanki wysadzone....ale krokusy nadal nie

Katex, mam nadzieję, ze wszystkie tulipanki i inne cebulaczki zakwitną i będzie kolorowo

Jadziu dziękuję Ci bardzo za takie miłe słowa i o wianuszkach i o ogródku

Gosiu moje tulipanki właśnie zostały w dużym stopniu poniszczone przy przerabianiu rabat.... nawet nie wiem co tam jeszcze przetrwało i zakwitnie.... dawno też już nic nowego nie dosadzałam, więc pora była najwyższa

U Ciebie taka kolorowa mieszanka tulipanów na pewno będzie cudnie wyglądać

przemijanie.....

Aga
prawdziwe szczęście że gryzonie nie buszują w Twoim ogrodzie, przez te paskudy co roku są jakieś straty...szczególnie w cebulkach. Wrzosy też mam w podobnym wieku, wrzosiec rośnie tylko jeden...w czasie upałów podlewałam go obficie co jakiś czas, może dlatego przetrwał. System korzeniowy ma na wierzchu nie można dopuścić do przesuszenia korzeni...tyle wiem o tych maleńkich krzewinkach.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja swojego jednego wrzośca obłożyłam kamieniami ,żeby tak bardzo nie wysychał .Zobaczymy czy przezimuje bo to wiosenny nabytek jeśli tak to wiosna kupię jeszcze parę i dosadzę do wrzosowiska ,bo wywędrował z niego Cyprysik ,gdyż zasłaniał mi różę .Najpierw czekamy na przebiśniegi ,ranniki krokusy ,hiacynty a potem gdy zaczynają kwitnąć tulipany to już tylko na róże i Rh
Wciąż na coś czekamy i nam się nie nudzi 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko jak to jest że nie masz gryzoni w ogrodzie, może niedaleko jest ulica albo fabryka, bo one na ogół nie bywają tam gdzie są drgania!