Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

No to będzie się działo wiosną, tyle odmian ... a napisz czy tulipany sadzisz w koszyczkach, czy bezpośrednio do gruntu?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko ;:196 tyle tulipanów i krokusów ;:oj ja chce wiosne by to wszystko zobaczyc!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu moje wrzosy mają już 4-5 lat, to spore krzaczki...... na szczęście nie mam problemu z nimi, bardzo ładnie zimują. Wręcz przeciwnie, niestety, jest z wrzoścami..... zginęły mi wszystkie....
Ja w tym roku posadziłam sporo cebul, ale w zeszłym rok nie sadziłam nic, no i sporo straciłam przy przerabianiu rabat. Więc gdyby nie nowe nasadzenia, nie miałabym zbyt dużo kwitnień wiosną....

Basiu mam nadzieję, że pięknie zakwitną.... to wszystko niskie tulipanki, takie jak najbardziej lubię :D

Justynko u mnie na szczęście nie ma problemów z gryzoniami, więc wszystkie cebulowe sadzę bezpośrednio do gruntu :D

Reniu mam nadzieję, że wszystkie ładnie zakwitną..... ledwie je posadziłam, a też już nie mogę doczekać się efektu kwitnienia :roll: :lol:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś zakwitną przepięknie,sama nie mogę sie doczekać tego efektu tylu krokusów! :tan żeby i no coś nie podjadło przez zimę ;:134 bo u Mnie już kret grasuje ;:145
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to faktycznie będzie się działo. ;:224
Oby tylko zima była przyzwoita to dają radę ładnie zakwitnąć.
Takie poletko tulipanowe to będzie piękny widok. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Aguś ale będzie cudnie tyle tulipanów...bywam u Cebie ale nie piszę... ;:196
... mam nadzieję że domownicy są w dobrej formie... :) u mnie pada...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj, Agnieszko, Też nasadziłam w tym roku sporo tulipanów, ale w ostatnich dniach jest tak ciepło, że boję się, by nie zaczęły kiełkować, bo jak przyjdzie mróz, to padną na amen.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ja nie mam tego problemu co Wandzia. ;:185 ;:185 Po prostu moje tulipany jeszcze nie posadzone ;:oj Zawsze póżno sadziłem , ale w tym roku przesadziłem. Od poniedziałku mam wolne , (nareszcie). Pewnie więcej niż 200 cebul do posadzenia. ;:131
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Łoł, jaka ilość będzie co podziwiać wiosną będzie bajkowo. :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aguś chylę czoła jesteś mistrzynią co jeden wianek to piękniejszy ;:180 Wiesz ,ze jestem pełna podziwu dla Twoich rabatowych kompozycji.No to również i u Ciebie wiosna zapowiada się ;:196 kolorowo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja w tym roku nie kupowałam prawie tulipanów. Tylko na nową rabatę. Dostałam od sąsiadki zbieraninę różnych, nie wiem co z tego wyjdzie, bo nieoznakowane były.
Z zakupami cebulowymi czekam na kolejny rok, bo w końcu może zrobię rabaty do końca i będę wiedziała gdzie sadzić. Teraz szkoda byłoby tulipanów, przy przesadzaniu roślin, można uszkodzić cebulki

Zmiennośc ogrodu jest cudowna. Przez cały rok człowiekowi się nie nudzi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu u mnie na szczęście do tej pory nie było problemów z żadnymi gryzoniami.... mam nadzieję, ze tak pozostanie nadal....

Grażynko mam nadzieję, że zima będzie z solidną kołderką śniegową....podobnie jak poprzednia.... roślinki wtedy pięknie przezimują....

Misiu dziękuję ;:196 U nas wszyscy ok, mam nadzieję, że u Ciebie również???
U mnie dziś wspaniała, słoneczna pogoda, cały dzień spędziliśmy na tarasie ;:167

Wandziu mam nadzieję, że tulipanki spokojnie pośpią aż do wiosny i będą nas zachwycać swoją urodą ;:167

Tadziu moje tulipanki wysadzone....ale krokusy nadal nie :roll: .... mam nadzieję, ze jutro będzie ładna pogoda i wreszcie się tym zajmę.... Ty też spokojnie wszystko nadrobisz, wolne dni bardzo wskazane 8-)

Katex, mam nadzieję, ze wszystkie tulipanki i inne cebulaczki zakwitną i będzie kolorowo ;:167

Jadziu dziękuję Ci bardzo za takie miłe słowa i o wianuszkach i o ogródku ;:196 Tulipanków już dawno nie dosadzałam, już zaczynało mi ich brakować.... mam nadzieję, że wszystkie ładnie zakwitną :D

Gosiu moje tulipanki właśnie zostały w dużym stopniu poniszczone przy przerabianiu rabat.... nawet nie wiem co tam jeszcze przetrwało i zakwitnie.... dawno też już nic nowego nie dosadzałam, więc pora była najwyższa :lol: .... liczę na ładne kolorki wiosną :D
U Ciebie taka kolorowa mieszanka tulipanów na pewno będzie cudnie wyglądać ;:167

przemijanie.....
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:196 prawdziwe szczęście że gryzonie nie buszują w Twoim ogrodzie, przez te paskudy co roku są jakieś straty...szczególnie w cebulkach. Wrzosy też mam w podobnym wieku, wrzosiec rośnie tylko jeden...w czasie upałów podlewałam go obficie co jakiś czas, może dlatego przetrwał. System korzeniowy ma na wierzchu nie można dopuścić do przesuszenia korzeni...tyle wiem o tych maleńkich krzewinkach.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja swojego jednego wrzośca obłożyłam kamieniami ,żeby tak bardzo nie wysychał .Zobaczymy czy przezimuje bo to wiosenny nabytek jeśli tak to wiosna kupię jeszcze parę i dosadzę do wrzosowiska ,bo wywędrował z niego Cyprysik ,gdyż zasłaniał mi różę .Najpierw czekamy na przebiśniegi ,ranniki krokusy ,hiacynty a potem gdy zaczynają kwitnąć tulipany to już tylko na róże i Rh :;230 Wciąż na coś czekamy i nam się nie nudzi :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko jak to jest że nie masz gryzoni w ogrodzie, może niedaleko jest ulica albo fabryka, bo one na ogół nie bywają tam gdzie są drgania!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”