Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Pięknie na tym tarasie!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witam :wit
Moniko ja już moje stare pelargonie mam na tarasie, fuksji też część. Dzisiaj M zaczął robić specjalny regał, aby się więcej pomieściło.
Dziękuję Ci za życzenia i pozdrowienia od Twojej mamusi, pozdrawiam Ją również serdecznie ;:196
Madziu, dziękuję za odwiedziny, miło i bardzo, ten taras to najbardziej przydaje się wiosną i jesienią. Latem jest tam bardzo gorąco i nie wiele roślin to wytrzymuje, bugenwilla czuje się na tarasie wspaniale przez cały czas.
Jagódko kochana, cieszę się bardzo że pelargonie rosną (ale kiedy ja je odbiorę, już się nie mogę doczekać ;:65)
Ta roślinka, która Ci padła, to ta o białych kwiatach ?, moja sadzonka tej rośliny ma się dobrze i postaram się ukorzenić dla Ciebie. Nie pamiętam jak długo czekałam na kiełkowanie nasion dzwonkowca, też jeszcze zamierzam posiać, ponieważ chcę go mieć na wymianę. Dziękuję za pochwały moich prac, Ty też masz zdolności kobitko, piękne szale, kartki, oj tam wszystkie z nas artystki.
Marysiu, czy Twój M jeszcze pamięta, że tyle lat temu zaczęłaś robić dla niego swetr. Ja doceniam wszystko to co ktoś potrafi robić, czy to rzeczy małe czy duże, czasami tak jest, że uczynkiem potrafimy coś dobrego zdobić, a nie widać tego w ogóle.
Ewuniu, mam nadzieje, że jak mnie odwiedzisz, to już trochę będzie się zielenić na tarasie.

A to moje ostatnie wysiewy
Wilec "Heavenly Blue"
Obrazek

a tak wyglądał u mnie
Obrazek

Obrazek

kolejny wilec "Red Picotee", jeszcze takiego nie widziałam, ma kwiaty podobne do -
Obrazek

i jeszcze onętek "Rose Bonbon", też jeszcze nie miałam
Obrazek

Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miałam w ubiegłym roku wilca błękitnego ...też zasiałam i ...ma już 10 cm ... ;:oj gdzie ja go przetrzymam ...podobnie i Minę oraz Kobeę ...a heliotrop kurduplowaty rośnie chyba wstecz ;:145 .
Ten drugi , różowy wilec ciekawe ma kwiatki ...inne budową płatków , niż pozostałe wilce , prawda ? Kosmos jedynie raz wyjdzie pełny ...ale po zbiorze tychże nasion - on powraca do formy pierwotnej , a szkoda , bo śliczny jest .
Serdeczności wieczorową porą , przy rozgwieżdżonym niebie ;:196 :wit
No , właśnie ...kiedy odbierzesz , a może Twój M pojedzie do Tereni i Władzia ...albo Oni do Was ?
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, kiedy ja odwiedzę Terenię i Władka, nie wiem, może w maju, ale zobaczymy, będę z Terenią bo na maja zaplanowałam dłuższy urlop. M na razie się nie wybiera, ale czasami to zaplanuje nagle i jedzie.
Jak będą nasionka u wilce tego różowego to będę zbierać każde, bo dość drogi był, a szkoda że kosmos tylko jeden sezon taki będzie, a dobrze, że nie posiałam wszystkich nasionek, więc coś i na przyszły rok będzie.
U nas też czyste niebo z wieloma gwiazdami, będzie piękny dzień jutro.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I co, nie ma jeszcze wiosenki? Szukałaś dobrze? ;:3 Pozdrawiam serdecznie :wit . Taras zimowy bomba.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Uleńko,

Same cuda pokazujesz - prace na stronach wstecz - są po prostu przepiękne, najbardziej urzekła mnie kobieta z gołębiem. Widać, że trzeba mieć sporo precyzji w palcach i zdolności - gratuluję, naprawdę przepiękne prace.
Taras też przydatny np o takiej porze jak teraz ale i zimowej, można coś przechować, wysiać i słońce świeci - latem to pewnie masz tam palmiarnie do egzotycznych roślin.

Wkleiłaś nasiona kosmosa, którego usilnie poszukuje, niestety wszędzie w szkółkach są tylko zwykłe odmiany.
Wilca sieje dzisiaj. Życzę zdrówka i ciepło pozdrawiam :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Właśnie dzisiaj posiałam m.in. nasiona wilca. Szczerze mówiąc nie wiedziałam/ nie zdawałam sobie sprawy ,że jego kwiaty są takie duże! Na tym zdjęciu,na którym przytrzymujesz dłonią kwiat,on jest naprawdę duży!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Jestem pod wrażeniem Twoich haftów ;:138
Mam takie same nasionka. Nie wiedziałam, że już teraz wysiewa się wilce ;:185 muszę sobie poczytać.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Iwonko, no jest u mnie wiosna, kwitną krokusy, miodunka, lada moment zakwitnie dereń jadalny, ale jak wrócę z pracy to tak mało mam czasu, bo mam dużo zaległości po miesięcznym chorobowym. Już niedługo na tarasie będzie widać oznaki wiosny, ciesze się, że mam takie miejsce. Dzisiaj M dokończył regał więc mam dobre miejsce do wystawiania młodych siewek.
Agnieszko, dziękuje za miłe słowa co do moich prac. Tobie podoba się kobieta z gołębiem, innym dziewczynom inne prace, tak różne są gusta, ale to fajnie. Tak jest z naszymi ogrodami, każdy inny, bo każdej z nas podoba się coś innego.
Agnieszko, podaj adres to prześlę Ci chociaż kilkanaście nasionek, bo już posiałam, ale część zostawiłam na następny rok, ale podzielę się z Tobą jeśli chcesz.
Ewuni, ten niebieski wilec jest super, ale uwielbiają go ślimaki. Więc mój chyba będzie stał na tarasie, ale jeszcze zobaczę.
Dorotko, i Tobie dziękuję za miłe słowa. Wilec już wysiany, bo zależy mi aby szybko zakwitł. Kiełkuje szybko i potrafi też szybko rosnąć, ale i też się "wyciąga" jak nie ma dość światła. Dlatego też każdego dnia wynoszę siewki na taras. Myślę, że chyba zbyt wcześnie wysiałam, no ale już się stało.
Wybaczcie, że tak na szybko odpisuje, ale kumulują mi się wszystkie obowiązki i tez brakuje czasu aby odwiedzić zaprzyjaźnione wątki, o innych to już nie myślę nawet. Na weekend zapowiadają deszcze, więc będzie można część roślin w donicach powynosić z piwnicy i zacząć przyzwyczajać do wiosennych warunków.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Uleczko ;:196
Widzę ,że nowe roślinki zakupiłaś ta firma zawsze ma drogie nasionka .Uleczko po niedzieli będę chciała wysłać do Ciebie roślinki czy będzię to dobry czas dla Ciebie :?:
Pozdrawiam Alicja
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Uleczko tego tarasu to Ci zazdroszczę
i pewnie znajdzie się jeszcze kilka osób na forum co tez by coś takiego chcieli mieć :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Alicjo
Napisze za chwilę PW
Pozdrawiam Cię
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

bebeluch pisze:i pewnie znajdzie się jeszcze kilka osób na forum co tez by coś takiego chcieli mieć :lol:
ja! ja! jaaa!

:wink:
Pozdrawiam-Ewa
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Ewka podejrzewam że u Ciebie to nie długo będzie :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, witam Cię serdecznie
Dzisiaj na tarasie maiłam 25 st. czyli już raj dla roślin. W sobotę planuje wystawić na taras pozostałe doniczkowe. Mam nadzieje, że już silne mrozy nie będą, bo musiałabym włączyć chyba elektryczny grzejnik. Chciałabym aby M zbudował mi jeszcze małą cieplarenkę, ale to chyba za rok, bo w planach na ten rok jest budowa domku z wolierami (6 x 4 m)- dla papug, kanarków i innych małych ptaków.
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”