Tolinka i róże
Re: Tolinka i róże
Tolinko, baaardzo dobrze grzebałaś
A ja moją Alexandrę de Luxembourg oddaję przyjaciółce, bo kwiaty ogromne i śliczne, ale krótkotrwałe u mnie. Jestem przekonana, że przyjaciółka się z Alexandrą zaprzyjaźni i róża będzie lepiej u niej rosła niż u mnie.

- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłam w L... przeszukałam z dziesięć kartonów. Jeden na spodzie był nie tknięty .Trochę sadzenia będzie 

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Jaga każdy z nas dobiera róże według jakiś kryteriów i czasem krzewy tych kryteriów nie spełniają ,więc po co trzymać coś co nie spełnia moich oczekiwań jestem tego samego zdania i dlatego kilka panienek w tym roku zmieni właściciela ,Aleksandra zostaje
może i jej kwiat nie jest zbyt długowieczny ale ją uwielbiam
Aniu
to pochwal się co tam kupiłaś.Ale będzie się wiosną działo 

Aniu

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Black Parrot i Vinichic
Black Parrot i White Parrot
Del Piero
Shirlej
Flaming Purissima
Candy Club
Purissima

Black Parrot i White Parrot
Del Piero
Shirlej
Flaming Purissima
Candy Club
Purissima

- Tolinka
O same śliczności
te różowo-zielone też mam i czarnego Parrota
Już się nie mogę doczekać wiosny 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dlaczego ja jeszcze nie byłam w Lidlu?
A mam do niego chyba najbliżej...
Po pracy pojadę,... tylko popatrzeć co tam zostało i też bez eMa

Po pracy pojadę,... tylko popatrzeć co tam zostało i też bez eMa

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ha ha ha! Już to widzę jak Dorotka jedzie do Lidla bez Ema i będzie tylko patrzeć.
Ja też tak stale się oszukuję.
Tolinko gusty tulipanowe mamy podobne.
Jak patrzę na Twoje róże to mogę też powiedzieć tak samo. 

Tolinko gusty tulipanowe mamy podobne.

A ja specjalnie omijam sklepy, gdzie dają cebule. Wystarczy, że w B odepchnęłam ostatnio dwie staruszki, matkę z dzieckiem i z dzikim wrzaskiem zanurkowałam w kartonie z cebulkami. Oczywiście koloryzuję, ale przecisnęłam się i wygrzebałam dwa czosnki olbrzymie. Ha! Chociaż czarnego Parrota bym chciała... Bardzo
A co do oddawania róż, to przyjaciółka ma ogród paręset metrów ode mnie i mogę moje nie-moje róże oglądać. W dwóch przypadkach zagroziłam, że zabiorę je z powrotem, bo żałuję, że oddałam. Ale kazała mi się gonić

A co do oddawania róż, to przyjaciółka ma ogród paręset metrów ode mnie i mogę moje nie-moje róże oglądać. W dwóch przypadkach zagroziłam, że zabiorę je z powrotem, bo żałuję, że oddałam. Ale kazała mi się gonić

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Tolinka pisze:Jaga każdy z nas dobiera róże według jakiś kryteriów i czasem krzewy tych kryteriów nie spełniają ,więc po co trzymać coś co nie spełnia moich oczekiwań jestem tego samego zdania i dlatego kilka panienek w tym roku zmieni właściciela ,Aleksandra zostajemoże i jej kwiat nie jest zbyt długowieczny ale ją uwielbiam
![]()
Tolinko

swój czas

Wiesz co! jakoś mnie nic nie bierze na te cebule w L czy B. w ogóle na żadne cebule

- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ przegapiłam te cebule, nie mogę sobie darować... Obłowiłaś się Tolinko
A Jalitah jest piękna.

A Jalitah jest piękna.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tolinko widzę ,że masz Amelię renaissance czy mogłabyś mi ja trochę przybliżyć, bo zamyślam jej zakup
- Ewa7
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Widzę , ze szaleństwo cebulkowe trwa w najlepsze
bedą wiosną widoki:-)

- Tolinka
Dorotka biorąc pod uwagę twoje już zakupione cebule to chyba nie masz czego żałować i tak pracy będziesz miała od groma ,ale wiem ,wiem ja też już powiedziałam sobie "mam wszystkie już wystarczy" ale jak zobaczyłam te cudeńka w L trzymałam je kurczowo w rękach i z żadnego opakowania nie byłam w stanie zrezygnować
Jaga
Jak gdzieś spotkam czarnego Parrota będzie twój
Moje niechciane róże mam prawie za płotem ,więc też będę je mogła doglądać i poszły w bardzo dobre ręce ,ale na mojej liście jest jeszcze tyle pięknych odmian że nie żal mi,chcę róże silne ,zdrowe ,takie co cieszą długo kwiatami i zapachem.
Majka no właśnie.....czas ,trud,podrapane ręce....za to co dla nich robimy też nam się coś należy
a że Lacre....no nie dziwię się ,gdyby mi brakowało miejsca a miałabym posadzić Lacre kto wie jaki byłby los Aleksandry dla Lacre zrobię wszystko
Wiesz Majka że ja długo nie sadziłam cebul
ale jak zobaczyłam na forum u Robaczka te łany tulipanów tak mnie wzięło ,że teraz to normalnie głupawka
Sylwia no mam tych cebul trochę ,aż chwilami zastanawiam się jak ja to posadzę...i gdzie
Jalitah póki co niewiele kwitła czekam więc na przyszły sezon,ale kwiat ma śliczny to prawda.
Jadziu Amelia Renaissance to piękna róża polecam ci ją z czystym sumieniem ,w zeszłym roku pokazywałam ją dość często,w tym wiosną odkryłam na jej pędach jak mi się wydawało raka wgłębnego ,więc wyciełam ją króciutko aż do zdrowego miejsca ,bałam się już że nie przeżyje,ale dała radę ładnie się zbiera ,pierwszego kwitnienia nie było ale teraz będzie kwitła to wstawię ci fotkę ,kup ją bo to silna i piękna róża będzie rosła dla Twojej Amelki
Ewa
oj będzie się działo, będzie
pod warunkiem że cebule zakwitną jak na zdjęciach...w zeszłym roku kupiłam na A cebule z czego połowa wcale nie wyszła ech!...te z biedry i z L się sprawdziły .więc czekam z utęsknieniem na te tulipanowe łany
Troszkę fotek na dobry sen
Captain Hoyward ? wciąż ze znakiem zapytania b jestem nie pewna jej nazwy....

Fisherman's Friend nie mogę uchwycić jej koloru, piękny ciemny amarant z nutką fioletu,zapach! zdrowa silna ,pędy wyższe ode mnie choć to młodziak bo z wiosny

Nostalgia

Ghita R.

I kolejne Renaissansowe panienki Princess Alexandra Renaissance i Clair Renaissance

Blue Girl

kosmos

Graham Thomas

Bonica

Glorie de dijon

Jesienne krokusy z wrzosami

Na dzisiaj to wszystko zapraszam za niedługo

Aniu hi,hi,hi już to widzę,wygląda na to że wszystkie lubimy się oszukiwać ,aczkolwiek coraz częściej jestem sobie w stanie przetłumaczyć że już dość ,najczęściej jest to wtedy kiedy dzień wcześniej coś sadzęHa ha ha! Już to widzę jak Dorotka jedzie do Lidla bez Ema i będzie tylko patrzeć.Ja też tak stale się oszukuję.

bardzo mi miło że znalazłam bratnią duszyczkęTolinko gusty tulipanowe mamy podobne.Jak patrzę na Twoje róże to mogę też powiedzieć tak samo.
![]()

Jaga

Majka no właśnie.....czas ,trud,podrapane ręce....za to co dla nich robimy też nam się coś należy

Wiesz Majka że ja długo nie sadziłam cebul

Sylwia no mam tych cebul trochę ,aż chwilami zastanawiam się jak ja to posadzę...i gdzie

Jadziu Amelia Renaissance to piękna róża polecam ci ją z czystym sumieniem ,w zeszłym roku pokazywałam ją dość często,w tym wiosną odkryłam na jej pędach jak mi się wydawało raka wgłębnego ,więc wyciełam ją króciutko aż do zdrowego miejsca ,bałam się już że nie przeżyje,ale dała radę ładnie się zbiera ,pierwszego kwitnienia nie było ale teraz będzie kwitła to wstawię ci fotkę ,kup ją bo to silna i piękna róża będzie rosła dla Twojej Amelki

Ewa

Troszkę fotek na dobry sen
Captain Hoyward ? wciąż ze znakiem zapytania b jestem nie pewna jej nazwy....

Fisherman's Friend nie mogę uchwycić jej koloru, piękny ciemny amarant z nutką fioletu,zapach! zdrowa silna ,pędy wyższe ode mnie choć to młodziak bo z wiosny

Nostalgia

Ghita R.

I kolejne Renaissansowe panienki Princess Alexandra Renaissance i Clair Renaissance

Blue Girl

kosmos

Graham Thomas

Bonica

Glorie de dijon

Jesienne krokusy z wrzosami

Na dzisiaj to wszystko zapraszam za niedługo

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dziękuje bardzo za odpowiedź jednej róży jednak nie opłaca się zamawiać, a może koleżanki będą coś zamawiać wtedy się dołączę.Ghita również ujmuje za serce a co do Captaina Hoywarda to zapytaj Anię [tara ] ona go ma. Ja również mam ukorzeniony patyczek lecz mój jeszcze nie pokazał kwiatu ,ale kolorystycznie go przypomina
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Popatrzę na Twoje róże, bo u mnie tylko Poesie i Lili Marlene raczą kwitnąć
Renesansowe cudne! Ja mam zupełnie inne: Julia i Sandra. Ale jakoś niemrawe. Julia jeszcze, ale Sandra się ociąga
A Graham Thomas super!

Renesansowe cudne! Ja mam zupełnie inne: Julia i Sandra. Ale jakoś niemrawe. Julia jeszcze, ale Sandra się ociąga

A Graham Thomas super!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6