Tolinka i róże

Zablokowany
x-ja-a

Re: Tolinka i róże

Post »

Tolinko, baaardzo dobrze grzebałaś ;:108 A ja moją Alexandrę de Luxembourg oddaję przyjaciółce, bo kwiaty ogromne i śliczne, ale krótkotrwałe u mnie. Jestem przekonana, że przyjaciółka się z Alexandrą zaprzyjaźni i róża będzie lepiej u niej rosła niż u mnie.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Byłam w L... przeszukałam z dziesięć kartonów. Jeden na spodzie był nie tknięty .Trochę sadzenia będzie ;:306
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jaga każdy z nas dobiera róże według jakiś kryteriów i czasem krzewy tych kryteriów nie spełniają ,więc po co trzymać coś co nie spełnia moich oczekiwań jestem tego samego zdania i dlatego kilka panienek w tym roku zmieni właściciela ,Aleksandra zostaje :) może i jej kwiat nie jest zbyt długowieczny ale ją uwielbiam ;:167

Aniu ;:215 to pochwal się co tam kupiłaś.Ale będzie się wiosną działo :heja
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Black Parrot i Vinichic
Black Parrot i White Parrot
Del Piero
Shirlej
Flaming Purissima
Candy Club
Purissima
:D
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O same śliczności ;:oj te różowo-zielone też mam i czarnego Parrota :tan Już się nie mogę doczekać wiosny ;:65
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dlaczego ja jeszcze nie byłam w Lidlu? ;:223 A mam do niego chyba najbliżej...
Po pracy pojadę,... tylko popatrzeć co tam zostało i też bez eMa :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ha ha ha! Już to widzę jak Dorotka jedzie do Lidla bez Ema i będzie tylko patrzeć. :;230 Ja też tak stale się oszukuję. :lol:

Tolinko gusty tulipanowe mamy podobne. ;:215 Jak patrzę na Twoje róże to mogę też powiedzieć tak samo. ;:215
x-ja-a

Post »

A ja specjalnie omijam sklepy, gdzie dają cebule. Wystarczy, że w B odepchnęłam ostatnio dwie staruszki, matkę z dzieckiem i z dzikim wrzaskiem zanurkowałam w kartonie z cebulkami. Oczywiście koloryzuję, ale przecisnęłam się i wygrzebałam dwa czosnki olbrzymie. Ha! Chociaż czarnego Parrota bym chciała... Bardzo ;:218
A co do oddawania róż, to przyjaciółka ma ogród paręset metrów ode mnie i mogę moje nie-moje róże oglądać. W dwóch przypadkach zagroziłam, że zabiorę je z powrotem, bo żałuję, że oddałam. Ale kazała mi się gonić :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Tolinka pisze:Jaga każdy z nas dobiera róże według jakiś kryteriów i czasem krzewy tych kryteriów nie spełniają ,więc po co trzymać coś co nie spełnia moich oczekiwań jestem tego samego zdania i dlatego kilka panienek w tym roku zmieni właściciela ,Aleksandra zostaje :) może i jej kwiat nie jest zbyt długowieczny ale ją uwielbiam ;:167

Tolinko :wit mam tak samo..... róże muszą spełniać moje oczekiwania..... w końcu to ja poświęcam im
swój czas :;230 u mnie Aleksandra się nie popisała.... :;230 zastąpiły ją Lacre ;:167
Wiesz co! jakoś mnie nic nie bierze na te cebule w L czy B. w ogóle na żadne cebule ;:131
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ przegapiłam te cebule, nie mogę sobie darować... Obłowiłaś się Tolinko :)

A Jalitah jest piękna.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tolinko widzę ,że masz Amelię renaissance czy mogłabyś mi ja trochę przybliżyć, bo zamyślam jej zakup
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Widzę , ze szaleństwo cebulkowe trwa w najlepsze :-) bedą wiosną widoki:-)
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotka biorąc pod uwagę twoje już zakupione cebule to chyba nie masz czego żałować i tak pracy będziesz miała od groma ,ale wiem ,wiem ja też już powiedziałam sobie "mam wszystkie już wystarczy" ale jak zobaczyłam te cudeńka w L trzymałam je kurczowo w rękach i z żadnego opakowania nie byłam w stanie zrezygnować ;:131
Ha ha ha! Już to widzę jak Dorotka jedzie do Lidla bez Ema i będzie tylko patrzeć. :;230 Ja też tak stale się oszukuję. :lol:
Aniu hi,hi,hi już to widzę,wygląda na to że wszystkie lubimy się oszukiwać ,aczkolwiek coraz częściej jestem sobie w stanie przetłumaczyć że już dość ,najczęściej jest to wtedy kiedy dzień wcześniej coś sadzę ;:306
Tolinko gusty tulipanowe mamy podobne. ;:215 Jak patrzę na Twoje róże to mogę też powiedzieć tak samo. ;:215
bardzo mi miło że znalazłam bratnią duszyczkę ;:168

Jaga :;230 :;230 Jak gdzieś spotkam czarnego Parrota będzie twój :uszy Moje niechciane róże mam prawie za płotem ,więc też będę je mogła doglądać i poszły w bardzo dobre ręce ,ale na mojej liście jest jeszcze tyle pięknych odmian że nie żal mi,chcę róże silne ,zdrowe ,takie co cieszą długo kwiatami i zapachem.

Majka no właśnie.....czas ,trud,podrapane ręce....za to co dla nich robimy też nam się coś należy ;:108 a że Lacre....no nie dziwię się ,gdyby mi brakowało miejsca a miałabym posadzić Lacre kto wie jaki byłby los Aleksandry dla Lacre zrobię wszystko ;:173
Wiesz Majka że ja długo nie sadziłam cebul :D ale jak zobaczyłam na forum u Robaczka te łany tulipanów tak mnie wzięło ,że teraz to normalnie głupawka :;230

Sylwia no mam tych cebul trochę ,aż chwilami zastanawiam się jak ja to posadzę...i gdzie ;:306 Jalitah póki co niewiele kwitła czekam więc na przyszły sezon,ale kwiat ma śliczny to prawda.

Jadziu Amelia Renaissance to piękna róża polecam ci ją z czystym sumieniem ,w zeszłym roku pokazywałam ją dość często,w tym wiosną odkryłam na jej pędach jak mi się wydawało raka wgłębnego ,więc wyciełam ją króciutko aż do zdrowego miejsca ,bałam się już że nie przeżyje,ale dała radę ładnie się zbiera ,pierwszego kwitnienia nie było ale teraz będzie kwitła to wstawię ci fotkę ,kup ją bo to silna i piękna róża będzie rosła dla Twojej Amelki ;:167

Ewa :wit oj będzie się działo, będzie :heja pod warunkiem że cebule zakwitną jak na zdjęciach...w zeszłym roku kupiłam na A cebule z czego połowa wcale nie wyszła ech!...te z biedry i z L się sprawdziły .więc czekam z utęsknieniem na te tulipanowe łany ;:65

Troszkę fotek na dobry sen

Captain Hoyward ? wciąż ze znakiem zapytania b jestem nie pewna jej nazwy....

Obrazek

Obrazek

Fisherman's Friend nie mogę uchwycić jej koloru, piękny ciemny amarant z nutką fioletu,zapach! zdrowa silna ,pędy wyższe ode mnie choć to młodziak bo z wiosny

Obrazek

Obrazek

Nostalgia

Obrazek

Ghita R.

Obrazek

Obrazek

I kolejne Renaissansowe panienki Princess Alexandra Renaissance i Clair Renaissance

Obrazek

Obrazek

Blue Girl

Obrazek

kosmos

Obrazek

Graham Thomas

Obrazek

Bonica

Obrazek

Glorie de dijon
Obrazek

Jesienne krokusy z wrzosami

Obrazek

Na dzisiaj to wszystko zapraszam za niedługo :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dziękuje bardzo za odpowiedź jednej róży jednak nie opłaca się zamawiać, a może koleżanki będą coś zamawiać wtedy się dołączę.Ghita również ujmuje za serce a co do Captaina Hoywarda to zapytaj Anię [tara ] ona go ma. Ja również mam ukorzeniony patyczek lecz mój jeszcze nie pokazał kwiatu ,ale kolorystycznie go przypomina
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Popatrzę na Twoje róże, bo u mnie tylko Poesie i Lili Marlene raczą kwitnąć ;:223
Renesansowe cudne! Ja mam zupełnie inne: Julia i Sandra. Ale jakoś niemrawe. Julia jeszcze, ale Sandra się ociąga :(
A Graham Thomas super!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”