Ogródek AGNESS
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agnieszko, nic tylko siedzieć, podziwiać i wąchać. Ogródek - cacuszko. 

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piszesz o przesadzaniu lilii. Mnie też to czeka a właściwe już zacząłem. Szukam dla nich nowych miejsc w ogrodzie i na razie pmysł mam, by sadzić je między irysami. Mają zbliżowe wymagania, co do stanowiska i nie konkurują 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Agnieszko przecudne zdjęcia

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten widoczek jest cudny!
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
WOOOOOOOOOOOOW ,cóż innego można napisać .
Najpiękniejszy i najbardziej kolorowy czas w ogrodzie ,gdy kwitną lilie i liliowce .No i chyba trzeba jeszcze wspomnieć o zapachu unoszącym się po całym ogrodzie .

Najpiękniejszy i najbardziej kolorowy czas w ogrodzie ,gdy kwitną lilie i liliowce .No i chyba trzeba jeszcze wspomnieć o zapachu unoszącym się po całym ogrodzie .

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś, Jolu, Iwonko, Kasiu, Mariolu, Paulinko, Ewuniu, Linetko, Małgosiu, Aniu, Judytko, Iwonko, Ewuniu, Edytko 1, Madziu, Majeczko, Wandziu, Jacku, Geniu, Mariolu, Jolu pozwólcie kochani że odpiszę wspólnie...... Ostatnio jakoś kompletnie czasu brakuje, wpadam tylko na chwileczkę na Forum, nawet nie bardzo mam jak odpisać moim miłym gościom, ale na bieżąco wszystko czytam
Teraz czas wielkich zmian w moim domu, córcia zdała maturę i zaczyna dorosłe życie daleko od domku. Pojechała na kilka dni do W. szukała mieszkania ( już ma
) a teraz rozgląda się za pracą.... chciałaby już jakąś znaleźć , zanim zaczną się studia....
Za kilka dni jadę ,, na chwilę ,, do Niej , pomóc się urządzać. Mieszkanie ma bardzo nieciekawe meble, jak to wynajmowane, ale zależy mi na tym, żeby miała miłe ciepłe i śliczne gniazdko, w którym będzie z przyjemnością spędzała czas i może nie nie będzie tak bardzo tęskniła do domu... Więc musimy stworzyć klimat dodatkami..... na to zajęcie bardzo się cieszę, bo urządzanie wnętrz to moja wielka pasja... na równi z ogrodem
Wiem tylko tyle, że nad sofą zamiast obrazu będą wisiały 3 wielkie wianki wiklinowe. Jak podejmiemy decyzję o kolorze dodatków to biorę się za pracę przy wianuszkach....
Wybaczcie, że rozgadałam się o temacie nie mającym nic wspólnego z ogródkiem....ale teraz myśli o tym wypełniają całą mnie.... strasznie przeżywam Jej wyjazd
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa o moich kwiatkach i ogródku..... kolorowo jest teraz niesamowicie, a i zapach oszałamiający
Sporo lilii już niestety przekwitło, może uda mi się już jutro przesadzić kilka kęp w nowe miejsca, bo mocno się rozrosły i jest im zbyt ciasno. Na przerabianej rabacie zielsko rośnie na potęgę
nie została jeszcze wyściółkowana korą
dziś prawie całą wyplewiłam, jutro dokończę..... sucho jest niesamowicie....ziemia popiół..... mimo tego, że ostatnie dni są bardzo zimne, to nie spadła nawet kropla deszczu
Jutro też czeka mnie wykopanie kilku krzaczków pigwowca i przesadzenie na ich miejsce ogromnego liliowca.....
Na zakończenie przydługiego wywodu
kilka ogrodowych obrazków

Teraz czas wielkich zmian w moim domu, córcia zdała maturę i zaczyna dorosłe życie daleko od domku. Pojechała na kilka dni do W. szukała mieszkania ( już ma

Za kilka dni jadę ,, na chwilę ,, do Niej , pomóc się urządzać. Mieszkanie ma bardzo nieciekawe meble, jak to wynajmowane, ale zależy mi na tym, żeby miała miłe ciepłe i śliczne gniazdko, w którym będzie z przyjemnością spędzała czas i może nie nie będzie tak bardzo tęskniła do domu... Więc musimy stworzyć klimat dodatkami..... na to zajęcie bardzo się cieszę, bo urządzanie wnętrz to moja wielka pasja... na równi z ogrodem

Wybaczcie, że rozgadałam się o temacie nie mającym nic wspólnego z ogródkiem....ale teraz myśli o tym wypełniają całą mnie.... strasznie przeżywam Jej wyjazd

Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa o moich kwiatkach i ogródku..... kolorowo jest teraz niesamowicie, a i zapach oszałamiający

Na zakończenie przydługiego wywodu

Aguś, jeśli w pokoiku Twojej córci urządzicie tak pięknie jak w Twoim ogrodzie, to w ogóle nie zechce go opuszczać i dopiero będzie kłopot... 
Gratuluję gorąco i podziwiam Twoje cudne lilie.

Gratuluję gorąco i podziwiam Twoje cudne lilie.

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ile razy siadam przy komputerze zaglądam do Twojego ogrodu i ogród i zdjęcia są zachwycające.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Agusiu miłej pracy przy upiększaniu gniazdka dla Córci .Poczekamy aż się uporasz ,bo to ważniejsze
Gratulacje dla córeczki i każdy z nas kiedyś opuszczał swoje domowe gniazdko

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Linetko bardzo dziękuję
mam nadzieję, że uda nam się urządzić w miarę przytulnie
Lilii już sporo przekwitło .... aż mi szkoda.....
Olgo nawet nie wiesz jak miło się robi na serduszku czytając takie słowa.... bardzo Ci dziękuję i niezmiernie się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać
Jadziu dziękuję
Bardzo ciężka jest dla mnie ta chwila...... mamy wielki problem z ,,przecięciem pępowiny,,
Będę strasznie tęsknić.... i chyba co tydzień będę w Warszawie

Lilii już sporo przekwitło .... aż mi szkoda.....
Olgo nawet nie wiesz jak miło się robi na serduszku czytając takie słowa.... bardzo Ci dziękuję i niezmiernie się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać

Jadziu dziękuję

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko cudna ta pierwsza lilia ja mam ale z żółtymi obwódkami .
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Nie mogę patzreć na Twoje cudowne lilie! Śnią mi się po nocach! Te pierwsze - obłędne! Ale każde następne - jeszcze lepsze!
I to nie kwestia urody odmiany, ale ich wielkości, żywotności i kompozycji!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Taka kolej rzeczy...odcięcie pępowiny nie zawsze jest łatwe.
Uda się Wam....więź zawsze zostanie niezależnie od miejsca na świecie.
Ściskam Was gorąco dodając siły
Uda się Wam....więź zawsze zostanie niezależnie od miejsca na świecie.
Ściskam Was gorąco dodając siły

Jesooo
jakie te lilie wielkie
,
Aguś czy lilie dały by radę rosnąć w 30 cm warstwie ziemi
( płyta betonowa a na niej 30 cm ziemi)

Aguś czy lilie dały by radę rosnąć w 30 cm warstwie ziemi

Pozdrawiam. Ewa
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Urządzanie mieszkania to jak drugi ogród, więc rozumiem twój brak czasu.
Zatem udanych aranżacji i miłej pracy w ogródku.
Zatem udanych aranżacji i miłej pracy w ogródku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki