Hacjenda Anego cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Hacjenda Anego cz.2

Post »

Any :wit
Wszędzie tylko trawnik wycinają i nowe rabatki zakładają.
Ja tez musze koło hortensji wyciąć, bo mi mój M za bardzo dobrze, chce trawe wykosić i coraz jakąs gałązkę łamie :twisted:
I juz wymysliłam,ze liliowcami i zurawkami ja obsadzę ;:108
Ale to na wiosnę zrobię, chyba.
Cudne to ostanie zdjatko z Twojej działeczki ;:63 ;:63 , kolorów masę, to lubię :D
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Any :D ,bardzo dawno u Ciebie nie byłam ,a tu jak zwykle wszystko jak z obrazka
ale przyznasz że w tym roku kaktusy dały popis ,mój jeden kwitł dwa razy.
Any czy ta budka dla pszczół stoi na ziemi ,czy może powiesisz ją wyżej?
Pozdrawiam...
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Andrzeju :wit
Ale masz tych Wielbicielek no i trudno się dziwić skoro jest się tak kreatywnym ogrodnikiem i tak gościnnym Forumowiczem ;:138
Aż miło popatrzeć jak Twój ciekawie i pięknie zaaranżowany ogród zmienia się na coraz ładniejszy niemalże z dnia na dzień ;:333
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witajcie!
zaznaczę tylko, że powróciłem :)
ależ kilometrów zrobiliśmy, pozwiedzaliśmy i poodwiedzaliśmy - ze Śląska, Gniezno, Połczyn Zdrój, Stargard Szcz.. Kalisz Pom., Kołobrzeg (a wcześniej Ogrody Hortulusa w Dobrzycy), Żnin, Kruszwica, Piotrków Kujawski, stamtąd tylko obok Lichenia (znamy bo od wykopów pod fundamenty corocznie podglądaliśmy budowę) do Konina, Ostrów Wlkp. i w domku ;:138
dwa dni na ogrodzie - kompostownik opróżniony i jabłka zerwane, mnóstwo liści wygrabione ..
w nagrodę - dzisiaj pojechaliśmy w góry (zbyt ładna pogoda by siedzieć w domu) weszliśmy na Trzy Kopce wiślańskie skąd przepiękne widoki na Wisłę, Ustroń, Brenną i szczyty gór m.in. charakterystyczne Skrzyczne i Czantorię.

Jadziu - pierwsze wejście na ogród i ... patrzyłem na trawnik już widząc na nim rabatę różaną :wink:

Irenko - wracałem przed północą z Kalisza Pom. i ... prawie pomyliłem we mgle drogę - pojechałbym przez twoje rodzinne strony - w ostatniej chwili wycofałem się i zamiast na Wierzchowo pojechałem na Drawsko (bliżej i lepsza droga) :)

Aniu - a mi jest trudno czekać aż do wiosny - chyba zacznę wycinać trawnik :;230

Betino - Twoje kózki miałyby raj w trawach Kapiasa ;:306

dziękuję Arku - Ty też w tych stronach błądzisz - również zapraszam - hacjenda otwarta :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Widzę,że wirus"nowa rabata"szaleje na dobre :tan zapraszam na fotki :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Andrzeju zaraz raźniej sie zrobi jak wróciłeś .Ostatnio trochę ospała forumowa rodzinka :wink: .Patrz jak cudnie zakwitła Twoja moja daturka ;:167 Teraz musisz mi wytłumaczyć czy pozostawić tylko jedno rozgałęzienie V czy wszystkie

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu - domek dla owadów stoi na ziemi - zobaczę wiosnę jakich ma lokatorów, głównie postawiłem na skorki, a i biedronki już tam zaglądały, murarki też nisko latają ...

Jadziu - datura kwitnie przepięknie :D Ty masz łatwiej, możesz całą wstawić na korytarz, ja swoją przewożę autem i dlatego przycinam by się zmieściła :(
widziałem wielgachne wielogałęziowe datury pełnie kwiatów
a u Ciebie z jednego pędu zrobił się piękny parasol - czyli gdy zostawisz pień to zrobi się tak samo, a jak zostawisz wysokie drzewko to ... będzie jeszcze większe drzewo :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Andrzeju no to zakumałam :wink: Takiego parasola na korytarzu też nie mogę postawić ,bo ludziom oczy wykole :;230 Wiesz to było moje żarłoczne oczko w głowie ale cieszę sie z tego widoku :;230
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no to teraz Jadziu wiem, że mogę z czystym sumieniem przyciąć różową daturę, którą do Ciebie zawiozę (by oczu nie uszkodziła sąsiadom) :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Witaj Andrzeju :wit
Zafundowałam sobie poranny spacer po Twoich włościach i jestem pod ogromnym wrażeniem ;:oj , ciśnienie skoczyło, już kawa mi niepotrzebna ;:124
Mnogość roślin na stosunkowo niewielki areale zawsze skutkuje u mnie pytaniem: jak człowieki nasadzają taką ilość "zielonego", piętrowo? ;:202 ;:306
Ogromny szacunek za pracę jaką wkładacie w Wasze hobby, efekty są imponujące!
Zazdroszczam osobom, których działeczki są na tyle duże, że mieszczą marzenia właścicieli, a jednocześnie na tyle małe, że każdy centymetr ziemi jest wypielęgnowany, "wycackany" efektem czego niesamowicie cieszy duszę i oczy, zanim My doprowadzimy nasze "hektary" do takiego stanu, ja będę siwą babuleńką, a Ond starym dziadygą :;230
Jubilee du Prince de Monaco, powaliła mnie na kolana ;:180 , wylądowała na liście chciejstw w zeszycie z ogrodowymi zapiskami, na nieszczęście w/w ma 80 kartek, wiosną zostanie nam w kieszeniach tylko dziura budżetowa ;:202 ;:306
Odgapiony pomysł na budkę dla robaczków super ;:333 , Ondek jeszcze o tym nie wie, ale będzie miała co robić w długie, zimowe wieczory ;:198
Łączy nas jeszcze jedno hobby, My również jesteśmy grzybomaniakami! ;:oj
Sezon na Mazowszu w tym roku bardzo mizerny, buszuję po lasach grubo ponad ćwierć wieku i nie pamiętam tak słabego roku ;:222 , a wszystko za sprawą suszy, deszcze nas skutecznie omijają i to już od wiosny ;:145
Pełnia była dwie noce wstecz, dziś "mleko" za oknem, za moment ruszamy w las, pochwalę się albo poskarżę jak wrócimy :)
Umykam póki co, ale wracać będę by oczy nacieszyć :)
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witaj Kasiu!
dziękuję za miłe słowa :oops:
mnogość roślin? no właśnie! nie piętrowo, ale ciasno i za każdym razem ... nie tak gęsto i ... znowu ciasno :wink:
a co do grzybobrania ... wczoraj wybraliśmy się na spacer - oczywiście do lasu bo ... liście kolorowe :wink: a na wszelki wypadek kieszenie wypchałem reklamówkami - bo może coś znajdziemy na kolację.
Oczywiście chodziliśmy ścieżkami, lecz jakoś tak nas wciągało w krzaki i .... mieliśmy grzyby na obiad (a nie na kolację) i jeszcze zanieśliśmy sąsiadom :;230
zaczynają wyłazić młodziki - będzie jeszcze co zbierać ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Any, ja Cię bardzo proszę, nic mi nie mów o grzybach! ;:188
Spacer po lesie cudny zaliczyliśmy, ale grzyba u nas nie uświadczysz, ani jadalnego, ani trującego, dosłownie nie ma niczego ;:145
Dobrze, że z zeszłego roku mamy zapasy na kilka lat do przodu ;:333 , bo bez tego na wigilijnym stole gościłby chyba pieczarki ;:224
Obawiam się, że to koniec sezonu na mazowieckiej ziemi /który z resztą nastąpił tak naprawdę miesiąc temu/, co prawda synoptycy "straszą" opadami deszczu, ale ja już im za grosz nie wierzę, o! ;:222
Piękne macie "obrazki" z bukszpanu(?), odgapiam! ;:224
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju! u Ciebie nawet w krzakach grzyby rosną ;:306
U mnie rozległe lasy , grzyby owszem są , ale robaczywe.
Działeczkowe widoczki jak zwykle podziwiam ;:108
Posyłam serdeczności!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu i Bogusiu - wczoraj i dzisiaj deszcz podlewa runo leśne, a że widziałem młodziutkie grzybki to ... lada dzień wybiorę się do lasu :)

moja wizja różanej rabaty została ... rozwalona :;230
zanim jeszcze coś powstało, to muszę zrobić nowy projekt, bo ... byłem z wizytą u Jadzi i Tosi
- dostałem sadzonkę SOMBREUIL, oraz patyczki ANGELA, BRIGHT as a BUTTON, ELMSHORN, PRETTY SUNRISSE, CHEwdelight, MYRIAM
teraz kombinuję jak je rozmieścić i połączyć z innymi
a w związku z tym, że nie zainwestowałem w sadzonki to ... muszę poczekać aż patyczki urosną - rabatę będę robił dopiero za rok na jesieni
ukorzeniam jeszcze cztery inne róże - na razie bezimienne, lecz śliczne - oj będzie o czym myśleć przez cały rok :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Andrzeju życzę pomyślnego ukorzeniania i trzymam kciuki.Daturka wylądowała już w doniczce i czeka na wyniesienie w zacisze na zimowy spoczynek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”