Ogródek Robaczka cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 6

Post »

K a s i a ............ Kasia gdzie Ty jesteś. ;:65 ;:65
Zajrzyj do Dorotki Keetee i zobacz jakie pączki ma już róża.
W i o s n a już odtrąbiona, a Ty nic nie wiesz :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Kasiu, zbieraj się szybciutko, bo wiosna tuż tuż! analiza moich ulubionych kilkunastu serwisów pogodowych wskazuje, że jakby się nie kręcił, koło 1 marca ma być 10 stopni i można sezon otwierać :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

vertigo pisze:Kasiu, to wręcz niemożliwe!! :shock:
U mnie ani milimetra zielonego nie wychodzi, a u Ciebie prawdziwa wiosna!!
Ślicznie ;:63
U mnie podobnie wygląda jak u Moni ale nawet tym się nie martwię, niech jeszcze sobie posiedzą w ziemi a tymczasem będę oglądać wiosenkę u Kasi a śliczną masz bardzo. ;:215
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, ale masz pięknie. U mnie śnieg i nic nie mogłam zobaczyć. Zaczyna mnie to znowu dołować. Mam już dość tego białego, potrzebuję słońca i zielonego. Kasiu, jaką masz odmianę lawendy,zaczynam polować na sadzonki, ale jak dziecko w ciemności nie wiem na którą odmianę się zdecydować.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

O jeżu, nosz kurtka na wacie:) ale wiosenka,coś niesamowitego. Nawet te -5 nie groźne? Kasia głowa do góry,ty masz chociaż własne pocieszacze, a my ze wschodu co mamy powiedzieć, bidoki jedne :(
Jak nastrój podobny to czym się pocieszyć? Ech :lol:
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Kasiu , uśmiechnij się , pomyśl jak pięknie zaczarowałaś ogród w ubiegłym sezonie i o tym jakie czary dokonają się w tym po jesiennych i wiosennych nasadzeniach :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiu rozumiem Cię doskonale ,mam tak samo:)
Zafunduj sobie weekendowy wyjazd do spa..pomoże na 100%...kapiele w różanych olejkach..etc..zobaczysz pomoże ;:196
Ale z tym zdjęciami dałaś czadu,u mnie takich pączków nie zauważyłam jeszcze :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Mamy 18 dni do 1 marca - niby blisko, a jednak wciąż daleko...zwłaszcza, gdy patrzymy na to, co za oknem ;:131
Dzisiaj trochę przypruszyło, jest lekki mróz, ale odczuwalny większy chłód. No nic...cóż począć, czekamy na ocieplenie ;:3

Madziu, takie poszukiwania wiosny uskuteczniam teraz regularnie i co weekend zwiastunów przybywa..oby tak dalej :uszy
Martuś, coraz dłuższy dzień to pociecha, jak wracam jest jeszcze jasno :D
Bozuniu, to niesamowite jak przyroda pcha się do życia..lubię fotografować roślinki na każdym etapie ale wiosną mają chyba najwięcej uroku.. zieleń najbardziej soczysta, a kwiaty najbardziej fotogeniczne ;:173
Tadziu, Kret mi działa na nerwy :twisted: Pogodę śledzę głównie w necie i wypatruję wiosny...widać ją tuż za zakrętem! od marca ma być coraz cieplej, ale teraz chwilowy powrót słabej zimy z ochłodzeniem na przemian z odwilżą... ;:222
Ewcia, u Ciebie pod śniegiem też na pewno cebulowe wystawiają noski, wkrótce je zobaczysz ;:168
Krysiu, przykro słyszeć, że jakieś choróbsko Cię męczy...kuruj się i zbieraj siły na wiosnę ;:196 Odnośnie lobelii jeśli zbyt gęsto będzie wysiana to możesz ciachnąć krążek na pół i osobno wsadzić do doniczek. Ja starałam się siać tak, aby małe kępki rosły w każdym krążku i bez pikowania wsadzałam do doniczek. W tym roku też postaram się zrobić.
Agnieszko, zaglądam do Ciebie codziennie i szczęście aż bije z ekranu ;:170 Pozdrawiam Cię serdecznie radosna duszyczko ;:196
Ula, zamówiłam zasłony, do tego obrusik i pokrowce na poduchy ;:65 Jestem strasznie ciekawa jak to wyjdzie, oczywiście dam znać jak będą gotowe :uszy
Gosiu, przy Tobie nie wyobrażam sobie spadków nastroju :;230 Ja mam zaplanowane wyjście z kumpelami na sobotę ;:65
Monia, widziałam, że u Ciebie zasypane, ale odwilż ma być w całym kraju więc wkrótce zawita również w Twoje okolice ;:168
Elu, po takiej zimie na pewno będzie co podziwiać ;:108
Iwonko, witaj pierwszy raz u mnie :wit Na pewno będziesz miała piękne sadzoneczki, trzymam kciuki :uszy

cdn. ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I tak trzymać ;:215
A teraz czeka się na wiosnę najgorzej, bo już człowiek prawie ją czuje, już prawie, że widzi, a jednak to jeszcze nie to.
Damy radę. To ostatnie podrygi zimy
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa zawady, mój M uwielbia narty, czasami wyjeżdżamy na zimowy wypoczynek - on śmiga na nartach, a ja się opalam 8-) Parę razy zjeżdżałam, ale bakcyla nie złapałam ;-))
Aprilku, trzymam kciuki za pierwsze wschody! Na wiosnę jeszcze chwilkę musimy poczekać, ale zwiastuny nastrajają optymizmem - będę się dzielić każdym kolejnym pączkiem z Wami ;:4 Miłego tygodnia kochana!
Dorotko, na pewno roślinki kombinują to i owo pod śniegiem ;-))
Lulka, byłoby super gdyby enkiant uraczył mnie kwiatami! Jak dotąd urocze dzwoneczki podziwiałam tylko na zdjęciach ;:173 Nasionka sasanek na pewno wzejdą, u mnie same się wysiewają :uszy
Jule, dzięki za przekazanie mocy :lol: Już mi lepiej ;:209
Aguś, spoko, wiosna już prawie jest ino słońca brak :wink:
Majeczko, miałam dłuuuuugi dzień i ero czasu na Forum, nie wyrabiam zupełnie, zaraz muszę spadać do spania bo jutro będę nieprzytomna...ale do Dorotki zaraz zajrzę ;-))
Pat, śledzę te same niusy i już nie mogę się doczekać ;:172
Majeczko, różyczki masz zabezpieczone więc spokojnie czekaj na odwilż, a moją wiosną będę się dzielić jak tylko się pojawi!
Beatko, ja sadziłam najzwyklejszą lawendę, wąskolistną, ale ponoć jest ich kilka..ja nie rozróżniam, sadziłam najtańszą. Potem dosadziłam francuską, jest bajeczna, bardzo długie kwiatostany, ale nie powtarza kwitnienia. W ibiegłym roku posadziłam też hiszpańską, która u nas ponoć nie zimuje, więc nie wiem czy przeżyła..
Kasiu, -5 to jeszcze w granicach zimowej, akceptowalnej normy ;-))
Monia, Ty czarujesz komplementami, dziękuję ;:131
Oluniu, planujemy z M wypad do ciepłych krajów..spa też będzie ;-)) ale to dopiero na kwiecień...chyba że wcześniej jakiś spontan wypali 8-)
Gosia, masz rację, takie przesilenie chyba najgorsze...ale damy radę ;:196

Doranoc kochani, spadam lulu ;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kasiu ...jak dzisiaj samopoczucie ...myślę , że z deczko lepiej ? Wsiadaj w auto ...M pojedzie na narty , a my ...będziemy zjeżdżać z górki na sankach ...ode mnie jest tylko 2 godziny jazdy do Zakopanego .
Pozdrawiam serdecznie ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiek, z tymi nartami to ja mam podobnie, wolę się opalać ;:3 Zresztą M też nie jest fanem, większość czasu spędza przy czymś grzanym w knajpie ;:306 ;:304
Jedynie syn szleje na stokach. Już nieoficjalnie 3 rok robi jako instruktor choć nie jest jeszcze pełnoletni. W przyszłym roku chce zrobić uprawnienia. Na razie pomaga przy grupie z którą wyjeżdża. Tak się zżył, że mimo iż jest już w liceum, jeździ na wyjazdy organizowane przez Klub Sportowy jego dawnej podstawówki.

a propos moich wschodów to kupiłam sobie spryskiwacz, żeby łatwiej zraszać i chyba trochę zabiłam silnym strumieniem wody ;:223 Ciekawe czy się podniosą ;:174
fiwonka

Post »

Kasiu, nie taki pierwszy raz u Ciebie :wink: do tej pory po kilka razy buszowałam w Twoim ogrodzie i zainspirowałaś mnie razem z Aguniadą do zmian, zmian, zmian. Teraz będą róże, byliny, lawenda no i (jeśli wyjdzie) lobelka :tan
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witaj Kasiu, czy u Was też świeci takie piękne słoneczko? Aż chce się żyć ;:215
My się z eMem któregoś razu wybraliśmy do Kazimierza do SPA i tak nas głowy rozbolały od tych wszystkich zabiegów, że zamiast planowanych spacerów siedzieliśmy w hotelu zażywając proszki przeciwbólowe :D
Zamówiłam 15 sadzonek sasanek :heja i hortensję Bombshell :heja
My też zupełnie nie nartowi, jedynie latem wodne na których pływam od 6 roku życia ;:224 Mam już nawet na swoim koncie kilku wyszkolonych uczniów ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda co ci się dzisiaj stało :lol: ;:oj Też tak chcę ;:306
Kasiek czytam u Doroty, że twoja psianka śpi jeszcze?A gdzie ja trzymałaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”