Jagódko, jak najbardziej to szałwie. Pierwsze jakie miałam w ogrodzie. Obie mają omszałe liście-jedną lekko fioletowe, druga - soczystozielone. Same liście są niezwykle dekoracyjne. Świetnie przetrzymują zimę i długo zdobią rabatkę. Chętnie dam Ci po kawałku Psianka już oczywiście zaczęła zimowanie w pomieszczeniu. Na razie zrzuciła kwiaty... Pierwszy raz ją mam, ale podobno z zimowaniem nie ma problemu, tylko mam się nie zrażać jej wyglądem w okolicach wiosny fajnie, że wstąpiłaś
U mnie drzewo do kominka już dawno pocięte, ale nawet przez chwilę nie przyszło mi do głowy, aby wziąć się za piłę
Czyś ty oszalała Chłopy polują na mamuta i rąbią drwa, a cała reszta należy do nas Buziaki.
Aniu zdjęcia poranne piękne! A prace domowo ogrodowe chociaż powolne to mam nadzieję wykonane. Drewno pocięte (a kto będzie rąbał?) rośliny posadzone? nie znam się na hydroponice i na hojach ale to pewnie nie lada wyczyn Gratuluję!
Miłego weekendu bo piękny to jest i będzie
Czy tak wygląda nieszczęliwy pies? Wątpię..
Wybiegał się w trawie. Nie wiedziałam, że on tak umie skakać Zaprzyjaźnił z psem zza płotu. A teraz padł...
Jeż! Jeż! Jaki piękny, wspaniały, cudowny i kochany jeż! Mam wielką słabość do tych zwierzaków, pewnie głównie dlatego, że mam na imię Jerzy i moja zacna Małżonka właśnie nazywa mnie Jeżem. W efekcie pełno mamy w domu jeży ze szkła, jeży maskotek, jeży imbryczków, jeży pozytywek i innych rodzajów jeży. I tylko prawdziwych jeży nie mamy, bo choć w większości krajów Europy (w tym w Polsce) jeż pigmejski jest znanym i cenionym zwierzakiem domowym, to we Francji jego hodowla jest surowo wzbroniona.