O kurcze jaka piękna ta Tojeść pospolita ... niby pospolita ale chyba w nazwie tylko bo pierwszy raz na oczy ją widzę ...
Rośnie u mnie kilka rożnych tojeści :
Tojeść kropkowana gatunek
Tojeść kropkowana 'Alexander'
Tojeść orszelinowata,
Tojeść orzęsiona 'Firecracker'
a pospolitej ...niet ...
Pięknie niziutko się o sadzoneczkę i cieplutko pozdrawiam.
Tereniu a ja pod urokiem chyba to chaber trzecie zdjęcie od końca bardzo ciekawy
Kosmos od Ciebie wypasiony ma chyba z 80 cm na razie kwitnie biało i różowo ale pełnego nie ma
a daj zdjęcie tych dzwonków co mi dałaś nasiona - jak możesz bo je chcę posadzić na rabatkę a nie wiem jak wysoko rosną albo nazwę jak znasz
Gosiu Witam i dziękuje w imieniu lilii . Moje też w tym roku marne , część też liście obumarły i nie zakwitły Krysiu To mi się podoba
Ja też ją miałam i nie wiedziałam co , więc dałam do identyfikacji a wiesz jak ona na wiosnę ładnie wschodzi - takie parasolki
Mnie się podoba orszelinowata Gosiu Dzięki w imieniu Tojeści Pospolitej . Marzenko Witam serdecznie i dziękuję .
Zaraz pędzę do Ciebie Dzidziu Przepraszam - u mnie też nie ma pełnego kosmosu , a zbierałam z pełnego nasionka
dzwonki - to dwuletni ogrodowy , one w tym roku też duże wyrosły a tak w ogóle to one nie są fotogeniczne ja nie umiem im ładnego zdjęcia zrobić .
Witaj Tereniu
Wybacz,że dopiero teraz zjawiam się u Ciebie z rewizytą ale po takim urlopie troszeczkę dłużej trzeba się zbierać by przejść do porządku dziennego.
Za każdą moją wizytą u Ciebie zaskakujesz mnie coraz bardziej mnogością i różnorodnością swoich ogrodowych piękności.
Nie wiem na jakiej roślince skupić bardziej swoją uwagę bo wszystkie jak z rajskiego ogrodu zachwycające niesamowitymi barwami,kształtami i z pewnością zapachami
Fotki konkursowe-jak zwykłem mawiać-rewelka aż miło popatrzeć a i wzrok od nich oderwać trudno,jestem pełen zachwytu
Pozdrawiam.
Tereniu!....bajecznie u Ciebie, kolorowo... po prostu cudownie!
Dalie ...rewelacja!...robią wrażenie.
ale udałam się z tym chabrem...widzę ,że żółty....a pytam o kolor.
pozdrawiam cieplusio