Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Post »

Po 8 zł.
Zajrzałam do doniczek...i całe szczęście.Bo o ile bratowa dobrze się spisała....to sprzedawca hipków już nie :evil:
Okazało się ,że jedną cebulę musiałam lekko obrać.Bo 1 łuska była przygniła.A na dodatek obie nie miały korzeni :shock: .Na 1 były 2 wypustki korzeniowe ;:224

Oporządzone hipki wylądowały -zamaskowane na parapecie ;:224 .By M.się nie zoriętował,że coś przybyło ;:224 ;:306
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

No Joluś zakup udany ;:138 ja też oglądałam w niedziele te hipki ale nie znalazłam ceny, eMek mnie pospieszał :evil: Ciekawa jestem bardzo czy to nie są przypadkiem te same co w grudniu, tylko bez pudełek?
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Możliwe.Osobiście-w pudełkach chociaż można było pewnie w korzeń zajrzeć(chyba były luzem,bez ziemi,co?w zeszłym roku tak było)
A teraz zalane,że żal patrzeć.Mam nadzieję,że z tych cebul coś będzie...

Gdybyś kupowała,to wyglądaj korzeni-od spodu ;:224 .Ja kiedyś kupiłam,to korzenie aż odciskały się przez plastikową doniczkę ;:oj .Takiej ,to i przesadzać nie trzeba.
Moje-owczem -twarde,Ale korzeni normalnie 0 :shock: :evil: .A jedna przygniła lekko,ale twarda.Powinno być ok.
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Korzeni od dołu nie dojrzysz, bo one wszystkie źle posadzone i trzeba w domu wyjąć i posadzić na nowo. Moje też nie miały korzeni. Te co kupowaliśmy w grudniu to dużo większe cebule były, no ale i droższe. :(
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu u mnie były trzy odmiany. Dwie pokazałam u siebie (kupiłam :wink: ), a trzecią darowałam sobie, bo kupiłam jakiś czas temu w Aldi (Sweet Pink). Trochę przepłaciłam, bo dałam 12 ;:223 ale kto to wiedział, że będą w B.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

No dziewczyny to teraz tylko trzymać kciuki za to, żeby odmiany się potwierdziły. ;:131 U mnie jak na razie z 4 kupionych w grudniu potwierdziło się 1 szt, fakt to całe 25%. ;:306 ;:306
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Dziewczyny ja też dopomagam szczęściu i dlatego na moim parapecie stoi 6 nowych hipków ;:224 .Mam nadzieję że będzie chociaż po jednej doniczce z wybranym kolorkiem ;:224
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit gdzie nie wejdę to hipki i hipki a ja nie mam ani jednego :roll: jakoś się do rąk nie kleją ;:224 za to u was sobie pooglądam :tan
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Ja też nie mam ani jednego..... :cry: A najbardziej ubolewam nad tym ,że mam aby dwa okna do dyspozycji ;:145 ,południowe i zachodnie . I nie mogę pozwolić sobie na więcej kwiatów jak bym chciała.... ;:98 ( resztę okien zajmuje teściowa :pogon )
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

a ja pogratuluję kwiatuszków na storczyku uratowanym ;:63 ;:oj jak Ty to zrobiłaś? moim storczykom odpadają pąki ;:145 ;:145
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w ten miły dzionek

Wszystkim kobietkom----serdeczne życzenia ;:196

Skoro o hipkach była mowa,to zaraz Wam pokarzę,jakie odmiany kupiłam .
kanapl pisze:Ja też nie mam ani jednego..... A najbardziej ubolewam nad tym ,że mam aby dwa okna do dyspozycji ,południowe i zachodnie . I nie mogę pozwolić sobie na więcej kwiatów jak bym chciała.... ( resztę okien zajmuje teściowa :pogon )
Kochanie-czasem tak bywa :wink: .Ja też mam za mało parapetów ;:224 :;230 .Mam 5 okien,ale malutkich ;:223
A może jakiś kwietnik,albo półkę by się dało zainstalować....tylko jeszcze o tym nie wiesz ;:224

Ja też-mało brakowało,a mieszkałabym u teściowej...ale uparłam się iść na swoje od razu.
Miałam o tyle dobrze,że budynek był wybudowany ,gospodarczy taki.Ale stan surowy.No i mam kuchnię,pokoik i łazienkę tylko.No i korytarzyk,a od niedawna sień(z oknem,ale nie ogrzewana jeszcze).Przez długi czas chodziliśmy po szynach i kąpaliśmy się w miskach,a wodę trzeba było przynosić i wynosić....Ale dzięki temu,że nam było ''niewygodnie'' z takimi 'luksusami'---robiliśmy co się dało najszybciej.Gdy tylko jakiś grosz był.
Gdybym zamieszkała u teściowej-kasa by szła w gospodarstwo i inne wydatki-bo u teściowej ciepło i można mieszkać.I podejrzewam,że nadal bym z nią mieszkała ;:224 .
mniodkowa pisze:a ja pogratuluję kwiatuszków na storczyku uratowanym ;:63 ;:oj jak Ty to zrobiłaś? moim storczykom odpadają pąki ;:145 ;:145
Dzięki.Nic mu nie robiłam.Ale wyczytałam gdzieś na fo,że dobrze jest spryskiwać.Mimo,że na brak wilgoci w domu-nie narzekam ;:306 --czasem spryskuję.Ale i tak widzę,że niektóre storczyki zasuszają pączki...

nika,mamafrania,szarotka,heliofitka, ;:196
---------------------------------------------------------------------------

A teraz zdjęcia dla Was;

Pierwsze z giełdy.Bozunia mi kupiła i przysłała.Dziękuję kochana,że Ci się chciało ;:196
A drugie z B.
Obrazek Obrazek

Mój bananowiec od dobrej duszyczki-szaleje i ma dzidziusia :heja .Szybko wypuszcza liście.Chyba muszę M. pogonić,by mu pokoik na górze zrobił ;:224
Giełdowe hipeastry z pąkami.Jeden ma aż 3 i to ten,nad którym się zastanawiałam,czy w ogóle kupić ;:306

Obrazek Obrazek

A ja dziś dostałam....bombonierkę od M . ;:167 .Powiedział,że kwiatka,to on mi w życiu nie kupi ...Co najwyżej urwie w lato....
Może to i lepiej .Bo gdyby mnie obok nie było-jakby kupował-to jeszcze jakiegoś 'drapaka' by kupił.
A tak-sama sobie kupię-swoje chciejstwo...
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Jakie ładne odmiany ;:oj teraz tylko trzeba czekać na kwiaty :D Trzymam kciuki żeby było OK, bo u mnie loteria....
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz,Kasiu-może być różnie.Ale chciałabym,by odmiany były zgodne :wink:
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Jola, ja też swojemu mężczyźnie nie pozwalam wybierać kwiatków (nie mylić z kupowaniem ;:306 ) On się nie zna i pewnie też wybierałby jakieś drapaki. Kurcze jeszcze trochę a nie powstrzymam się przed kupnem hippeastrów czy amarylisów ;:223
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Piękne hipeastra ;:138 , a M dobrze gada :D ty sama wiesz najlepiej co ci się podoba :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”